IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Mart 2014, 19:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yağmurda Yürümek




Bu güzel kumral saçlı çilli - yüzlü masumiyetin imajı olan küçük kız altı yaşlarında olmalıydı. Annesi roman sahnelerindeki biri gibi görünüyordu. Kumral saçları kulak hizasındaydı ve biraz kıvırcıktı. Normal bir anne gibi görünüyordu. Dışarıda yağmur yağıyordu. Öyle yağıyordu ki su oluklarının üzerinden fışkırıyordu; oluk ağzına akmak için zamanı yokmuş gibi toprağa çarpmak için bir acele içindeydi. Yakındaki park yerindeki drenajlar dolup taşmış ve bazıları tıkanmıştı park etmiş arabaların etrafında büyük çamurlu gölcükler oluşmuştu.

Hepimiz büyük süpermarketin içinde kapıya yakın bir yerde duruyorduk. Bazılarımız sabırlı diğerleri doğa onların telaşlı gününü karmakarışık ettiği için sinirli bekliyorduk. Ben her zaman yağmur yağarken hipnotize olurum. Dünyanın tozunu ve kirlerini yıkayıp götüren cennetin görüntüsünde ve sesinde kaybolurum. Çocukluğumun yağmurlu günlerindeki anılar gözümün önüne gelir günün üzüntülerini alıp götürür.

Küçük kızın sesi öyle tatlıydı ki hepimiz yakalandığımız hipnotik transtan çıktık.

"Anne hadi yağmurda yürüyelim" dedi kız.

"Ne ?" dedi annesi. "Yağmurda yürüyelim" diye tekrarladı kız.

"Hayır tatlım. Biraz dininceye kadar bekleyeceğiz" diye yanıtladı annesi.

Küçük kız birkaç dakika bekledikten sonra tekrar "Anne hadi yağmurda yürüyelim." dedi.

"Eğer yağmurda yürürsek sırılsıklam oluruz" dedi annesi.

"Hayır olmayız anne. Bu sabah böyle söylememiştin." dedi küçük kız annesinin kolunu çekiştirirken.

"Bu sabah ? Yağmurda yürüyebileceğimizi ve ıslanmayacağımızı ne zaman söyledim?"

"Hatırlamıyor musun ? Babamla onun kanser hastalığı hakkında konuşurken söyle dedin: "Eğer Tanrı bizi bu durumdan bu hastalıktan kurtarırsa başka her şeyden de kurtarır"

Tüm kalabalık ölüm sessizliğine büründü. Yağmurun sesinden başka hiçbir şey duyulmuyordu. Hepimiz sessizce öyle kaldık. Birkaç dakikalık sürede ne gelen oldu ne de giden. Anne bir süreliğine sessiz durdu ve ne söyleyeceğini düşündü. Bazıları küçük kıza gülebilirdi ve kızı gülünç olduğu için azarlayabilirdi. Ama bu genç bir çocuğun hayatında bir onaylama anıydı. İmana çiçek açması için masum güvenin beslenebileceği bir andı.

"Tatlım tamamen haklısın. Hadi yağmurda yürüyelim. Eğer Tanrı bizim ıslanmamıza izin verirse belki de yıkanmaya ihtiyacımız vardır" dedi anne.

Sonra dışarı çıktılar. Onlar arabaların önünden geçerken ve çamurlardan geçerken hepimiz onları izliyor gülümsüyor ve gülüyorduk. Alışveriş torbalarını başlarının üstüne koymuşlardı. Sırılsıklam oldular. Ama çocuklar gibi çığlıklar atarak ve gülerek arabalarına kadar yürüyen bazı diğer insanlar onları takip etti. Belki de imanları ve güvenleri ile ilham alarak.

Hayatta yol üzerinde bir yerde annenin kendini birlikte geçirdikleri bu anlara aziz tutulan anılarının resimlerinin yapıştırıldığı defterdeki resimlere bakar gibi geri dönmüş bulacağına inanıyorum. Belki o kızının mezuniyet töreninde onu gururla seyrederken. Veya kızının evleneceği gün babasıyla birlikte yürüdüğü zaman. O tekrar gülecek kalbi biraz daha hızlı atacak. Gülümseyişi tüm dünyaya birbirlerini sevdiklerini anlatacak. Ama Tanrı'nın onları bu durumdan kurtaracağına inanarak yağmurda yürüdükleri bu değerli anıyı sadece iki kişi paylaşacak.


Ve evet ben de yaptım. Yağmurda yürüdüm ıslandım. Yıkanmaya ihtiyacım vardı. Umarım hepinizin yağmurda yürümek için hala zamanınız vardır...
Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yağmurda, yürümek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yürümek - Ali Cengizkan Rüzgar Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 22 Ocak 2012 22:20
Yolda Yürümek ~ AngeLus IF Ekstra 1 02 Ekim 2010 23:34
Suda yürümek! Luis IF Ekstra 0 13 Mayıs 2010 23:39
Yürümek Sükût Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 10 Şubat 2009 20:48