IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2014, 21:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlişkilerde denge ne demektir?




Yıllardan bir yıl ormanlardan bir ormana kış çok sert gelmiş. Ormanda yaşayan hayvanların çoğu soğuktan ölmüşler. Bu soğuktan en çok etkilenen hayvanlardan biri de kirpilermiş.




Yıllardan bir yıl ormanlardan bir ormana kış çok sert gelmiş. Ormanda yaşayan hayvanların çoğu soğuktan ölmüşler. Bu soğuktan en çok etkilenen hayvanlardan biri de kirpilermiş. Onların kendilerini koruyacak bir kürkü olmadığı için donarak ölüyorlarmış. Bir gün kirpiler buna bir çare bulmak için toplanmışlar. Düşünmüşler taşınmışlar ve birbirlerine yakın dururlarsa hem vücut ısılarından faydalanacakları hem de hava sirkülasyonunu kesecekleri için üşümeyeceklerine karar vermişler. O geceyi hepsi birbirlerine çok yakın durarak geçirmişler. Ama bu defa da iğneleri birbirlerine battığı için yaralanıp ölenler olmuş. Ertesi gün tekrar uzaklaşmışlar. Bu defa da yine donanlar olmuş. Böyle her gün deneyerek sonunda birbirlerine zarar vermeyecek kadar yakın birbirlerinin vücut ısısından yararlanacak kadar uzak durmayı öğrenmişler. Yani en az zarar an fazla faydayı sağlayabilecekleri ideal mesafeyi bulmuşlar.
Hayatta her şey bir denge üzerine kurulmuştur. Denge yaşam demektir. Denge bozulunca yaşam altüst olur. Eşitlik denge demek değildir. Hak etmeyene eşit davranmak adaletsizlik demektir. Adalet hakkedene hak ettiği kadarını vermektir. En az zarar en fazla faydayı sağlayan her durumda denge sağlanır.
İşte ilişkilerde de birbirimize ve ilişkiye en az zararın verileceği ve en fazla faydanın sağlanacağı bir mesafe belirlemek kısaca dengeyi oluşturmaktır.

Bazen ilişkilerde bir şeyler iyi ve güzel gidiyorsa bunları arttırdığımız zaman daha da iyi olacağını sanırız. Oysa dengeliyken iyi ve güzel olan bir şeyi arttırmamız dengeyi bozmamız anlamına gelir. O’na ne kadar çok hediye alırsak bizi o kadar fazla sever sanırız. Ne kadar çok sevdiğimizi söylersek onun için ne kadar fazla şey yaparsak o da bize daha fazla verir sanırız.
Oysa ilişkiler tıpkı bir terazinin iki kefesi gibidir. Bir taraf aşırılığa gittikçe diğer taraf uzaklaşır. İlişkilerde yüzde yüz eşitlik yoktur. Biz bir insana o hak etmeden verdikçe onu nankörleştiririz. Aşırılığa gittikçe karşımızdakini kendimizden uzaklaştırırız. Kendimize de ona da ilişkiye de zarar vermeye başlarız.
Her şeyin ama her şeyin aşırı varlığı veya eksikliği zarardır. Bir çiçeğe hiç su vermemek de çok fazla su vermek de onu öldürür. İlişkimizde de aşırıya kaçtıkça onu öldürürüz. Hiç ilgilenmeyerek de çok fazla ilgilenip üzerine düşerek de karşımızdakine ve ilişkimize zarar veririz.
Sürekli onu aramak sürekli iyilik yapmak sürekli mesaj çekmek hediye almak üzerine düşmek onu bize yakınlaştıracağına tam tersi uzaklaştırır. Bir süre sonra ona bağımlı onsuz mutlu olamaz hale geliriz. Ancak aynı terazinin kefesi gibi biz aşırıya kaçtıkça ağırlaştıkça o bizden çoktan uzaklaşmıştır bile.
Karşımızdakine de seviyorum deme fırsatını tanıdığımızda bizi mutlu etmek için bir şeyler yapmasına izin verdiğimizde teraziyi dengede tutmayı başarırız.
Çoğunlukla boşanma aşamasındaki çiftler ilişkilerinde dengeyi kaybetmişlerdir. Bir taraf aşırı düşkünleşmiş diğeri de uzaklaşmıştır. Denge boyutundaki sevgi düşkün olanda hırs tutku sahip olma isteğine dönüşürken karşı tarafta da umursamazlık hatta acımasızlık olmaya başlamıştır.
Düşkün olan gittikçe bencilleşirken diğer taraf da zalimleşir. Düşkün olan kaybetme korkusu yaşar. Bu korkuylagittikçe daha aşırıya yönelir. İlgi bekledikçe ilgisini artırır. Sevgi bekledikçe taviz vermeye başlar. Hırs yaptıkça tehditlere kavgalara meyleder. Diğeri de gittikçe uzaklaşır.
Bu aşamada artık sevgiden söz etmek imkansızdır. Sevgi denge boyutunda vardır. Yani düşkünlüğün bağımlılığınkoşulların tehditlerin hatta oyunların olmadığı boyutta. Bu aşamada düşkün olan sürekli ağlayıp herkese yakınıpşikayetler edip kaybetme korkusunu aşk ile karıştırırken hep karşı tarafı vurdumduymazlıkla suçlar. Onsuz yaşayamayacağını düşündükçe ona daha da sıkı sarılmaya ve karşıdakini boğmaya başlar.

İlişkimizde dengeyi bozduğumuz zaman tıpkı tüm evrenin denge üzerine yaşamanı sürdürmesi ve bozulduğu an yaşamın yok olacağı gibi ilişkimiz de yok olmaya mahkumdur.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
demektir, denge, ne, İlişkilerde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlişkilerde 6 Temel İhtiyaç Rhytia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 25 Ocak 2014 19:43
İkili İlişkilerde Beklentiler Afrodit Aşk ve Sevgi Köşesi 5 04 Eylül 2012 22:12
Duygusal İlişkilerde Mutluluk YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 05 Mart 2010 03:28