IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2014, 21:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mutlu Olmak Varken Mutsuz Olmak Neden ?




Mutlu olmak; hayattan zevk alarak yaşayabilmektir. Mutlu olmak yüzeysel olarak baktığımızda küçük ve basitmiş gibi görünenlere değer vermektir. Mutlu yaşayabilmek; bir yaşam tarzıdır kişinin hayat felsefesinin bir parçasıdır.Mutsuz olmak günümüzün en tehlikeli hastalığı halinde..

Can sıkıntısı yalnızlık ve sevgisizlik ön plana çıkmış durumda. Oysa can sıkıntısına karşı merakı ve yaratıcılığı yalnızlığa karşı dostluk ve hizmetikorkulara karşı ise sevebilme yeteneğimizi geliştirmemiz gerekiyor. İnsanlar mutluluğu anlar olarak görüyorlar sürekli mutlu olmak imkansız hatta doğal görülmüyor. Elbette ki; hepimiz her an mutlu olamayız mutlu olmak problemsiz bir yaşam anlamına da gelmez.


Evet...Mutlu olmak; olumsuzlukları bir ders bir gelişme olanağı olarak görmek problemlerin çözümü için yaratıcılığı kullanmak ve her yaratıcı çözümle başarı ve yeterlilik duygusunun hazzını yaşamaktır. Mutlu olabilmek sahip olduklarımızı gözden geçirmektir küçük değerlerde büyük mutluluklar aramaktır. Sonucun değil sürecin göz önünde bulundurulacağı ideallere sahip olmaktır.

İnsanların aradığı sevgi mutluluk içlerinden başka bir yerde değildir. Fakat kendi yarattığımız rekabetçi mutsuz dünya buna görmemize engeldir. Zira ” insan güzelliği içinde taşımıyorsa dünyanın neresine giderse gitsin onu bulamaz... “Öbür yandan çevremize şöyle bir baktığımızda; idealizmihayalcilikkaramsarlığıgerçekçilik büyük düşleridelilik özgürlüğüuçukluk farklı olma cesaretinihainlik hizmetiboş iþler haksızlıklara baş kaldıranlarıasi olarak tanımlayan insanların çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Bu düşünceyi benimsemiş olanları azınlıkta bırakmak ta bizlerin elinde... Yaşamı düşünelim.. Aslında öyle mükemmel ve uyumlu ki; bu mucizenin bir parçası olmak bile çok önemli.

Buna rağmen hayatın gerçek uyumunu yakalamak ona küçük mutluluklar katarak mümkün olacaktır. Küçümsediğimiz aldırmadığımız bir gölge gibi peşimiz sıra sürüklediğimiz gündelik yaşama neler katabileceğimizi düşünsek kim bilir herşey ne kadar güzel olacak...

En karanlık gecede bile mutlaka parlayan bir yıldız olduğunu bilinç altında bir yerlere yerleştirsek herşey ne kadar çok değişecek... İpek Ongun’ un “Bu Hayat Sizin” adlı kitabında dediği gibi mutluluk ne aranmakla ne de beklenmekle bulunuyor.Ya Hep Ya Hiç diyenlerin yanından bile geçmiyor. Mutlu olabilmek düşünmek merak yaratıcılık sevebilmek... Mutluluk hayatın yoğun karmaşasında bir an durup tüm yaşananlardaki gülümseten payı aramaktır. İnsanları düşünmeye yönelten yüreği ve aklı insan sevgisiyle dolduran bir mutluluk kaynağı da kitaplardır. Kitapların ne kadar iyi bir dost olduğu konusuna ise artık girme gereği duymuyorum Kitap okumak bizi can sıkıntısından uzaklaştırır.

Düşünebilme dolayısıyla üretebilme yeteneğimize bir işarettir. Kitaplar idealizmin büyüsünü keşfetmemizi sağlayacak ve bize mutluluk verecek bir çok şeyin doğrudan anahtarıdır. Ve beynimizin ilk uyarıcısı... Dünyanın güzelliklerini keşfetmek karamsarlığı yenmek için daha ne bekliyorsunuz...? Herkeste var olduğuna inandığım bu pozitif enerjiyi bir an önce harekete geçirelim. Ve üç 'S’ yi asla aklımızdan çıkarmayalım... Sevgi Saygı Sorumluluk... Mutluluk.....

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mutlu, mutsuz, neden, olmak, varken


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gülmek mi mutlu eder yoksa mutlu olmak mı güldürür? Hesna IF Anket Arşivi 10 29 Nisan 2017 02:07
Haklı olmak mı, mutlu olmak mı? Amelia Kişisel Gelişim 0 23 Şubat 2014 12:58
Hayat Bazılarına Mutsuz Olmakla Duygusuz Olmak Arasında Tercih Hakkı Tanır. Nava Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 5 10 Ocak 2012 19:20
Mutlu Olmak.. Afrodit Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 15 Ağustos 2011 18:00
mutsuz olanlar baksınlar mutlu olmak için neler var !!! ??? Lady Serbest Kürsü 0 12 Temmuz 2009 15:34