IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AftieL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Haziran 2014, 20:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her Şey Seninle Başlar 1.000.000 baskıya ulaşarak Türkiye rekoru kırdı!




"HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR" HAKKINDA HER ŞEY!
TÜRKİYENİN "EN BAŞARILI BAŞARI KİTABI" 8 YILDA 1 MİLYON OKURA ULAŞARAK TÜRÜNDE TÜRKİYE REKORU KIRDI!
Kapak tasarım: Emrah Yücel.
Yayın tarihi: 16 Kasım 2005
İlk baskı: 100.000 adet.
8 yılda ulaştığı toplam baskı sayısı: 1.000.000 adet.
ÖZET BİLGİ:
"Hayatta ya tozu dumana katarsın, ya da tozu dumanı yutarsın. Seçim senin!" sloganıyla çıkan Her Şey Seninle Başlar, 8 yılda 1.000.000 baskıya ulaşarak Türkiye'nin "en başarılı başarı kitabı" oldu...
Yüzbinlerce okurunu geliştirdikten sonra, kitap kendini de geliştirmeye başladı. 1 milyonuncu baskıda kitabın içi tamamen yenilendi. Örnekler, öyküler ve önerilerin sayısı artırıldı. Sayfa sayısı %50 oranında arttı! Yenilenmiş baskı, 5 Nisan 2013'te kitapçılara dağıtılmaya başlandı.
BAŞARIYI ÖĞRETEN KİTABIN BAŞARISI
Her Şey Seninle Başlar, bir sosyal başarı kitabı..
İçinde yerel ve evrensel örneklerle, başarısızlığın nasıl öğrenildiği ve başarılı olmanın nasıl öğrenilebileceği anlatılıyor.
Kitabın temelindeki soru şu: Neden başarısız oluyoruz? Çaresizlik psikolojisini nasıl yenebiliriz? Başarılı olmayı nasıl öğrenebiliriz? Başarılı insanların bildiği diğer insanların bilmediği nedir?
"Başarıyı öğreten kitap" olarak çıktığı yolda kitabın kendi başarı öyküsü de oluştu.
İlk baskısı 100.000 adet yapılan kitap 2 yılda 500.000 okura ulaştı. Okurların tavsiyeleri kitabı büyüttükçe büyüttü. 8 yıl içinde 1.000.000 adet baskı yaparak Türkiye rekorunu kırdı. Bu sonuçla "en başarılı başarı kitabı" unvanını hak etmiş oldu.
Her şey seninle başlar, sadece kendini geliştirme alanında değil, felsefe, eğitim ve psikoloji kategorilerinde de en çok baskı yapan kitap oldu.
Kitabın ulaştığı bu başarı, içindeki başarıyla ilgili fikirlerin gücünün bir kanıtı kabul ediliyor.
YOLDA KARŞILAŞTIĞINIZ HER YÜZ KİŞİDEN BİRİ HŞSB OKURU!
Her Şey Seninle Başlar, birçok insanın iç dünyasındaki ortak bağlantı noktası.
Öyle ki, Türkiye’de yaşayan her 100 kişiden 1'i bu kitabın okuru.
Büyük bir şehirde herhangi bir caddede yürürken karşılaştığınız her yüz kişiden biri bu kitabın okuru.
Her Şey Seninle Başlar, Türkiye'nin "A milli başarı kitabı." Bir milyon ailenin kütüphanesinde bu kitap bulunuyor ve ailenin tüm üyelerine ulaşabiliyor.
KİTABIN ÇIKIŞ NOKTASI NEYDİ?
Mümin Sekman kitabın çıkış noktasını şöyle özetliyor:
"Bu kitap üniversite öğrencisiyken kurduğum bir hayalden doğdu. Başarılı olmak için bilinmesi gereken, en kritik bilgileri, bir kitapta anlatmak ve o kitabı olabildiğince çok sayıda insana ulaştırmak istiyordum.
Bu düşünceyi geliştirirken, bana Konfüçyüs'ün bir sözü ilham verdi. "Bir insana gerçekten yardım etmek istiyorsanız ona balık vermek yerine balık tutmayı öğretin. Balık vererek bir öğün, balık tutmayı öğreterek bir ömür karnını doyurabilirsiniz."
Bu kitap balık tutmayı öğretiyor. Okul hayatında ve hayat okulunda başarıyı öğretiyor. Etiketine bakılmadan alınabilsin diye, ekonomik bir fiyat koyduk.
Başarılı insanların inceleyip, nasıl başardıklarını analiz edip, başarılı olmak isteyenlere anlatıyorum. Bir tür entellektüel Robin Hoodluk yapıyorum.
Bu tür kitaplar, başarı bilgisine ulaşmada fırsat eşitliği sağlıyor. Bütün amacım Türkiyede metrekareye düşen başarılı insan sayısını artırmak."
ÖNÜNDEKİ BİR ENGELİ AŞAMAMAKTAN DOLAYI ÖZGÜVENİ "SERVİS DIŞI" OLMUŞ BİR GENCE VERİLECEK EN İYİ HEDİYE!
Her Şey Seninle Başlar'ı kimler neden okuyor?
Kitabın özgüven ve bir daha deneme cesaretini kaybetmiş insanlar üzerinde mutlak bir etkisinin olduğu görülmektedir.
Özellikle daha önce üniversite sınavına girmiş ama kaybetmiş öğrencilerde ve iş aramaktan yılmış gençler üzerinde "yeniden harekete geçirici" etkisinin olduğu göze çarpmaktadır.
Kitap "iç ve dış engelleri aşma bilimi" temelinde yazıldığı için, zorlu mücadeleler sonucu başarılı olan insanların baş ucu kitabı oldu.
Başarılı olanların kendini bulduğu, başarılı olmak isteyenlerin metot ve motivasyon alabildiği bir kaynak oldu. Başarılı bir hayatın başlangıç noktası, Her Şey Seninle Başlar!
Okurlar tarafından özgüvenin zayıfladığı ve kariyer konusunda kafa karışıklığı yaşandığı anlarda okuduğunda mücadele azmini yükselten bir kitap olarak tanımlandı.
“PSİKOLOJİK RED BULL GİBİ KİTAP!”
Her Şey Seninle Başlar, pek çok okuru tarafından "psikolojik enerji içeceği" olarak tanımlanıyor.
Başarı motivasyonunu kaybetmiş, engeller karşısında kolayca vazgeçen, geçmişte yaşadığı başarısızlıklardan dolayı deneme cesaretini kaybetmiş, yaşam yorgunları için için baş ucu kitabı kabul ediliyor.
Kitap sadece bireysel motivasyon yaratmakla kalmayıp, Türkiye'de pozitif başarı kültürünü savunanların da sesi oldu. "Başarılı olmak öğrenilebilir" düşüncesini temelaldığı için, sistemli ve metotlu başarıyı iyi anlatabildiği için okurların beğenisini kazandı.
Çevresindeki insanları olumlu yönde değiştirmek isteyenlerin anlatmak istediklerini en iyi şekilde özetlemesi nedeniyle, çok sayıda insan okumakla kalmadı, bir çok tanıdığına hediye etti.
Başarılı yoluna yeni çıkmış birine verilecek en güzel hediye olduğu düşünülüyor.
KARAMAN İLİNDEKİ İLGİNÇ BAŞARI DENEMESİ!
Karaman ilindeki BİFA bisküvileri 2006-2007 öğretim yılında şehrin insan kaynağının kalitesini artırmak ve kişisel gelişime dayalı kentsel kalkınma sağlamak projesiyle 5000 adet Her Şey Seninle Başlar kitabını üniversiteye hazırlanan öğrencilere dağıttı. Hediye ettikleri öğrencilerden tek istekleri, sınavda başarılı olmak için ellerinden geleni yapma sözüydü...
Kitabı okuyan bir öğretmenin, şirket sahibi Necati Babaoğluna kitabı tavsiyesiyle başlayan bir süreçti bu. Öğreten Hilmi Erdoğdu ve birkaç arkadaşı mesai saatleri dışında bile bu proje için çalıştılar. Öğrencilerden gelen yoğun istek üzerine, ikinci, üçüncü, beşinci derken toplam 25.000 adet kitap BİFA tarafından satın alınarak ilde dağıtıldı.
Bu arada Karaman ilinin merkez nüfusu 100.000 kişiliktir! Bu nedenle kitap neredeyse her eve girdi. Her Şey Seninle Başlar bilgisi, tüm kentin ortak bilinçaltına işlemiş oldu.
BİFA'nın kapsamlı sosyal sorumluluk çabasını öğrenen Mümin Sekman da Karaman'a gidip öğrenciler ve veliler için ücretsiz birkaç başarı semineri verdi. Hedef bu idealist projeye destek vermekti. Kitapları alan, seminerlere katılan öğrenciler öğretmenlerine ve BİFA'ya sınavda başarı sözü verdiler.
Sonuç ne mi oldu?
2005-2006 döneminde Karaman ÖSS'de başarılı iller sıralamasında 28. sıradaydı ve en iyi derecesi Türkiye 31.liğiydi. Bu projenin başlamasından sonra 2006-2007 ÖSS sonuçlarına göre: Karaman ÖSS'de barajı geçenlerin/sınavı kazananların yüzdesine göre Türkiyedeki iller sıralamasında 4. oldu. Yani üniversiteye en çok öğrenci gönderen 4. il.
Daha önceki yıla göre 24 basamak yükseldi!
Karaman ayrıca öss de eşit ağırlıklı puan türüne göre Türkiye 2.sini, sözel ağırlıklı puan türünde Türkiye 3üncüsünü, sayısal ağırlıklı puan türünde Türkiye 5.sini çıkardı.
Birkaç idealist adam, bir şehrin kaderini değiştirdi. Hedef koydular, zaman ayırdılar, çaba gösterdiler, birbirilerini motive ettiler ve herşeyden önemlisi sonuç aldılar, skor tabelasında tepeye yükseldiler.
Ders aynı: Her şey bir insanla başlar, diğer insanların katılımıyla büyür, sonuç alınmasıyla başarıya ulaşır.
ALİ SAMİ YEN'DE 14.500 KİŞİ AYNI ANDA ONU "HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR" OKUDU.
Bir grup genç tarafından Türkiye'de kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Düşün Taşın Derneğinin organizasyonunda,13 haziran 2010'da binlerce kitapsever Ali Sami Yen stadında bir araya gelip, "dünyanın en geniş katılımlı kitap okuma etkinliğini" gerçekleştirmeye çalıştı.
Yaz sıcağına rağmen 14.517 kişi etkinliğe katıldı ama bu sayı dünya rekoruna yeterli olmadı. Eğer 923 kişi daha olsaydı,Guinness'in "en kalabalık kitap okuma rekoru" kırılmış olacaktı...
Etkinlikte 14.517 kişi beş dakika boyunca, aynı anda "Her şey Seninle Başlar"ı okudu.
Milli Eğitim bakanı Nimet Çubukçu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da katıldığı etkinliği, TRT haber ve NTV canlı olarak yayınladı.
TÜRKİYE'NİN EN BAŞARILI 81 GENCİ "HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR" SEMİNERİ ALDI.
Cumhurbaşkanlığının organizasyonuyla "81 İlden 81 Yıldız" projesi kapsamında seçilen Türkiye'nin en başarılı gençleri 18 mart 2010 da, Çankaya Köşkü'nde bir araya getirildi.
Cumhurbaşkanlığı bu gençlere başarı semineri vermesi için Mümin Sekman'ı davet etti.
Seçilen gençlerin tanıtımı ve projenin "manevi annesi" Hayrünisa Gül'ün açılış konuşmasından sonra, davetliler ve genç yıldızlar topluluğuna Sekman "Her Şey Seninle Başlar" konulu bir başarı seminer verdi.
KARDELENLER 2006'YA BU KİTAPLA GİRDİ!
Kitabın sosyal sorumluluk yönü de unutulmadı. Mümin Sekman ve Alfa yayınları tarafından 5000 adet kitabı Turkcell'in okuttuğu Kardelenler'e armağan etti.
Kitap 2006 yılbaşında öğrencilere hediye olarak Turkcell tarafından gönderildi. Ayrıca Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesi gençlere 1000 adet kitap armağan edildi.
ÇOK SAYIDA ŞİRKET ÇALIŞANLARINA BU KİTABI HEDİYE ETTİ.
"Kurumsal gelişimin temeli kişisel gelişimdir" diyen çok sayıda şirket, çalışanlarına kitabı hediye etti.
Çok sayıda insan kaynakları uzmanı ve işadamı, kritik görevlerdeki yüksek performanslı çalışanlarının bu kitabı okumasını sağladı.
Çalışanlarının bireysel motivasyonunun kurumsal motivasyonu artırdığını gören, çalışanlarının başarı hırsını artırmak isteyen çok sayıda kurum çalışanlarına kitabı hediye etti.
Yeni yılda ve çalışanların doğum gününde, müşterilere hediye edilecek ürünler seçilirken en çok tercih edilen kitaplardan biri Her Şey Seninle Başlar oldu.
DEVLET KURUMLARI DA ÇALIŞANLARINA HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR SEMİNERİ ALDIRDI
Mümin Sekman F16'ların yapıldığı TAİ çalışanlarına, savunma sanayinin öncü kuruluşu Roketsan'a, Olimpiyat milli takımına, Kızlılay çalışanlarına, Polis MYO öğrencilerine, Hava Harp Okulu öğrencilerine, Ceza ve Tevkif Evleri MYO ve aralarında generallerin de bulunduğu 500'den fazla Kara Kuvvetleri Komutanlığı kurmay subayına Her Şey Seninle Başlar semineri verdi.
KAPAĞINI HOLYWOOD'UN ÜNLÜ AFİŞ TASARIMCISI EMRAH YÜCEL YAPTI!
Kitabın kapak tasarımını Kill Bill, Frida gibi Oscar adayı filmlere yaptığı afişlerle adını duyuran Amerikan "Key-Art" ödülü sahibi Emrah Yücel yaptı. Emrah Yücel Türkiye'de, Vizontele Tuba ve GORA gibi filmlerin afişini yapmıştı. Fazla kitap kapağı yapmayan Emrah Yücel Türk yazarlardan Uğur Mumcu ve Sezen Aksu'nun kitaplarının kapağını yaptı.
YAYINLANMASINDAN 5 YIL SONRA BİLE ÇOK SATANLAR LİSTESİNDE!
2005 yılında yayınlanan Her şey seninle başlar, 2009 yılın aralık ayında 5 yıl aradan sonra D&R'ın "en çok satan ilk on"una tekrar girerek, uzun yıllar boyunca gücünü ve güncelliğini kaybetmediğini gösterdi.
32 YAŞINDAKİLERİN EN ÇOK SATIN ALDIĞI KİTAP OLDU!
Türkiye’nin en büyük online kitapçılarından olan Kitapyurdu.com, "Türkiye’de hangi yaş grubunun en çok hangi kitabı aldığını" açıkladı. Şirket verilerine göre, 32 yaşındakilerin en çok satın aldığı kitap Her Şey Seninle Başlar.
KİTABIN "ÇOCUKCA"SI DA ÇIKTI!
Kitabı beğenerek okuyan çok sayıda anne babanın ısrarlı isteği üzerine Mümin Sekman Her Şey Seninle Başlar'ın çocuk versiyonunu da hazırladı.
9+ yaş grubuna hitap eden kitap, ilk öğretim öğrencilerinin özgüvenini artırmayı ve başarıya bakış açılarını doğru yapılandırmayı amaçlıyor.
Kitapta başarı mesajları öyküler üzerinden verilirken, hem anne babaların yararlı bulduğu hem de çocukların ilgisini çekecek bir yaklaşım sergileniyor. Renkli basılan kitap, cıvıl cıvıl bir görünüme sahip.
Çocukların en sevdiği oyunculardan Sinem Kobal da kitapta anlatılanları stüdyoda çekilen özel fotoğraflarla "canlandırdı"...Böylece ilk kez bir oyuncu kitapta "rol" almış oldu.
KİTAPTAKİ ATATÜRKÜN BAŞARI ÖYKÜSÜ İNTERNETTE EN ÇOK İLETİLEN METİNLERDEN BİRİ OLDU.
Kitapta yer alan ve Atatürk'ün başarı öyküsünü daha önce hiç yapılmamış bir şekilde ele alan "Çaresizsen çare sensin" başlıklı öykü, internette en çok iletilen metinlerden biri oldu. Metnin klipleri bile yapıldı.
Bu metinde Atatürk'ün, hangi engellerden aştıktan sonra sonuç alabildiği, başarısızlık için çok haklı mazeretleri varken nasıl da başarılı olabildiği anlatılıyor.
ÇIKTIĞINDA HAKKINDA BİR YILDA 1.000'DEN FAZLA HABERE KONU OLDU.
Ajans Press'in "en gündemdekiler 2006" raporuna göre "hakkında en çok haber çıkan yazarlar 2006" sıralasında Mümin Sekman 1.104 haberle Türkiyedeki tüm yazarlar içerisinde 8. oldu.
KİŞİSEL PERFORMANSA DAYALI İŞLERLE UĞRAŞANLARIN "ŞARJ" KİTABI!
HŞSB, özellikle kişisel başarıya dayalı işler yapanların baş ucu kitabı oldu. Her denemede istediği sonucu alamasa da sürekli yeni seçenekleri zorlamayı gerektiren mesleklerde çalışanların çok sevdiği, yararlandığı, bir kitap oldu.
Türkiye'de doğrudan pazarlama alanında çalışan en büyük şirketler çalışanlarına hem kitabı dağıttı hem de özel seminer aldırdı.
Eğer "ne olursa olsun, başarmaya mecbursun" noktasındaysanız, bu kitap sizin dilinizden anlayacak demektir.
ÇOK SAYIDA ÜNLÜNÜN BAŞUCU KİTABI OLDU!
Hülya Avşar' ATV de yayınlanan "Hülya Avşar'la Sen Bilirsin" programında kitabı tavsiye etti:
"Her Şey Seninle Başlar diye bir kitabımız var. Yazarı Mümin Sekman. Diyeceksiniz ki, kitabın özelliği ne? Kitabın özelliği şu. Bunu okuduğunuz zaman kendinizi o kadar farklı yerlerde hissediyorsunuz ki. Hayata bakış açınız o kadar değişiyor ki. O yüzden de bu tür kitapların okuması gerektiğine inanıyorum.Her şey seninle başlar. Yani diyorum ki, her gün, hayatta her gün, her sabah kalktığınızda her şeyin sizinle başladığını unutmayın lütfen. Hayata ümitle, huzurla, mutlulukla bakın ki, o enerji size doğru gelsin."
DOĞUM GÜNÜNDE EL ÜSTÜNDE GEZDİRİLEN KİTAP!
Her şey seninle başlar, yayınlanma tarihi olan 16 kasımda elde gezdiriliyor. Böylece okurları, birbirini sokakta görebiliyor.
OKURLARINA "KİTAPLARA GİRECEK BİR İŞ BAŞARMA" ÇAĞRISI YAPAN KİTAP!
Mümin Sekman, Her Şey Seninle Başlar'ın sonunda okurlarını "kitaplarına girecek bir iş başarmaya" davet ediyor. Sekman "Ben başarılı insanları ve başarı kavramını inceleyip bu kitabı yazdım. Sen de bu kitabı okuyup, hayatına uygulayıp, büyük bir iş başar, senin başarını kitaplarımda yazayım. Bu benim için unur olacaktır" diyor.
Mümin Sekman yönetiminde hazırlanan "İnsan İsterse; Azmin Zaferi Öyküleri" kitabının her sayısında bir Her Şey Seninle Başlar okurunun başarı hikayesine yer verilmeye başlandı. İnsan İsterse 3'den itibaren başlayan bu uygulamada, ilk öykü olarak kitabı okuyarak üniversite sınavında derece yapan Ali Taşar'a yer verildi.
Kitap ile ilgili diğer gelişmeleri öğrenmek için: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
000, baskıya, başlar, kırdı, rekoru, seninle, türkiye, ulaşarak, şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Herşey Seninle Başlar Kitap Özeti -Mümin Sekman Violent Kitap Özetleri 0 29 Aralık 2013 18:31
Herşey Seninle Başlar +9 Zen Kişisel Gelişim 0 19 Kasım 2012 13:34
Her Sabah Seninle Başlar MoHaC Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 02 Kasım 2011 00:30
Her sabah seninle başlar .. pyracantha Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 22 Mayıs 2010 20:24