IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Haziran 2014, 09:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocukluğunuz Kötü Geçti İse Unutun




Hayata 1-0 geriden başlamış olabilirsiniz ama bu hayatınız hep böyle kötü devam edecek demek değildir. Günümüzde birçok başarılı insan geçmişinden sıyrılıp bugünlere gelmiştir.
Seda Sayan çok fakir bir ailenin çocuğuyken, Türkiye’nin en çok kazanan kadın sanatçısı oldu, Sibel Can çok küçük yaşında geçimini sağlamak uğruna dansözlük yaparken keşfedildi ve şimdi mutlu bir ailesi ve başarılı kariyeri var. Daha ismini bilmediğimiz pek çok insan, çok zor yollardan geçip iyi günlere geldi. Siz neden aynısını yapamayasınız?
İşte size hem duygusal ve zihinsel sağlığınızı korumanız hem de iyi bir birey olmanız için öneriler.
Çocukluk anılarınız, özellikle anne babanız hakkındakiler, sizin yetişkinlik hayatınızı hala kötü yönde etkiliyor ve sağlıksız ilişkiler kurmanıza mı sebep oluyor? Bu illa böyle olmak zorunda değil! Tabii ki hepimiz geçmişimizin bir ürünüyüz ama bu, geçmişimizin şimdiki zamanımız ve geleceğimizi de yok etmesi anlamına gelmemeli.
İşte size kötü geçmişinizi arkanızda bırakmanız ve mutlu bir yetişkinlik dönemi yaşamanız için 7 öneri;

Hikayenizi baştan yazın

Hayat hikayenizi düşünün ve bunu kendinize göre kaleme alın. Böylece hikayenizdeki kurban olmaktan çıkın ve gücünüzü elinize alın. Kötü bir çocukluk yaşayan ve şu anda başarılı bir TV kanalında üst düzey yönetici olan M.C . bu yöntemi denemiş ve ‘’Çocukluk hikayeme bakmanın 2 çeşidi var. Birinde; ben o kadar sevilmeyen bir insanım ki, kendi öz annem bile beni evlatlık veriyor. Diğerinde; sürekli ezilen anneme ve suçlu babama bakıyor ve kendime onlardan daha iyisini yapabilirim diyorum. Birinde kurban benim, diğerinde ise karar ve güç bende.’’ Diyor.

Başkalarını suçlamayın

Suçlamak, adil ve güçlü hissetmenizi sağlar, sanki biri size yaptıklarının bedelini ödeyecekmiş gibi. Ama buradaki problem şu; siz birilerini suçladığınız sürece hiçbir şey değişmeyecek. Neden? Çünkü hayatınızın değişmesi için, bazı şeylerin değişmesini istemeniz lazım ve eğer suçlamak size iyi hissettiriyorsa, başkasını suçlamayı sevdiğinizi kabullenmelisiniz. Ve eğer bunu seviyorsanız, gerçekten değişmek istemiyorsunuz demektir. Bu nedenle suçlamak değişmenizi engeller.

Müşteri ilişkilerinde çalışıyormuşsunuz gibi davranın


M.C. bazen, kötü geçen çocukluğundan dolayı içinden gelen tepkilere asi bir müşteriymiş gibi bakıyor ve bunların üzerinde, sanki müşteri ilişkileri hizmetlisiymiş gibi çalışıyormuş. ‘’Çocukluğum aşırı hareketlerde bulunur, şikayet eder, her şeyin ne kadar zor olduğu ve her şeyin haksızlık olduğu konusunda söylenir ve ben sadece ‘evet, anlıyorum, evet, bir problemin olduğunu biliyorum ama şu an meşgulüm, o yüzden lütfen otur ve sessiz ol.’ Diyorum ve sonra durumumu ve hislerimi değiştirecek üretken bir şeyler yapıp işime dönüyorum.’’

Aile ve arkadaşlarınızın yanınızda olmayabileceğini kabul edin

İster inanın ister inanmayın aile ve arkadaşlarınızdan daha çok kimse sizin bir ezik olarak kalmanızı isteyemez. Çünkü başarılı olursanız olabilecek iki şey vardır; 1) Gidersiniz ve 2) Onları arkanızda bırakırsınız. Bunu onları reddetmeniz için söylemiyoruz, kısaca söylemek istediğimiz; gözlerinizi açık tutun ve yakınınızdaki insanların sizin olduğunuz gibi kalmanızı istediklerini bilin.

Birkaç popo tekmelemeye karar verin

"13 yaşındaki oğlum fen dersinden nefret ettiğini söylediğinde ona, sınavdan 95 almanın okulda en sevmediği öğretmeninin yüzüne bir tokat atmakla aynı şey olacağını söyledim.’’ Diyor M.C. Öfkenizi başka yöne yönlendirmek hayatınızda iyi yönde ilerlemenizi sağlar.

Biriktirmeye başlayın

Kötü geçen çocukluğunuzu arkanızda bırakmanız için 1 numaralı kural para biriktirmektir. Para güç demektir ve insanlar gücü sever. Biriktirdiğiniz her 1 TL’yi, sizin hayatınızı kötü yaşamanıza sebep olan insanlardan uzağa, ileriye attığınız bir adım olarak düşünün.

Zor bir işe girin

M.C. 10 yaşındayken bakkal çıraklığı yapmış. Yazın - kışın, yağmurda çamurda incecik bir tişörtle sabahtan akşama kadar hiç dinlenmeden çalışmış ve bundan dolayı karşılaştığı her işin ona çok kolay geldiğini söylüyor. İşte size tavsiyesi; Zor bir iş bulun ve bu işte, kafanızdaki ses ‘artık 1 dakika bile dayanamayacağım’ demeyi bırakana kadar çalışın, ondan sonra yaptığınız her şey size çok kolay gelecek ve zor geçen çocukluğunuz sona erecek.

Herkes çok iyi bir çocukluk geçirme şansına sahip olamayabilir ama kendinize çok daha iyi bir gelecek kurmak ve mutlu bir birey olmak sizin elinizdedir. Ne olursa olsun, geçmişi geçmişte bırakın ve önünüze bakın.

istanbella

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çocukluğunuz, gecti, kötü, unutun, İse


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPhone'u unutun! Zen Apple 0 09 Şubat 2013 19:18
Bildiğiniz 3D'yi unutun! Slipknot Cep Telefonlar 0 08 Eylül 2010 16:50
Unutmayı Unutun! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 02 Mayıs 2009 08:17