IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Temmuz 2014, 19:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cennet Mektupları - Endişe Kotası




Tanrı dedi ki:

Endişenin kaynağı endişedir. Bir endişeniz vardır ve ona bir sebep iliştirirsiniz. Benzin deponuzu doldurduğunuz gibi biriktirirsiniz endişeleri. Kendinize bir endişe kotası belirlemişsinizdir ve bunu doldurmanın bir yolunu bulursunuz.

Endişelerin üzerinize geldiği onların size saldırdığı yönünde bir fikriniz vardır ama kendinizin onları himaye ettiğinizi yanınızda tuttuğunuzu artık biliyorsunuz. Bir endişe yörüngesinin üzerindeyseniz onun üzerindesinizdir artık. Endişeyi yanınıza ekstra olarak almışsınızdır.

Hani ara sıra endişelerden başka yönlere de sapar onlardan ayrılırsınız; ama genellikle fazla sürmez bu durum. Kabul edin. İtiraf edin. Endişeyi ömür boyu arkadaşınız kılmışsınızdır siz. Endişelerden ziyade güneşli hakikate mecbur olduğunuza karara verdiğinizde yolda bir yerde bırakabilirsiniz onları.

Endişenin tezadı aptallık değildir. Aslını isterseniz endişelenmek aptallıktır.

Endişe der ki “Felaket geliyor. Dikkat et. Felaket geliyor.”

Hayatını bu şekilde sürdüren insanlar tanımışsınızdır. Endişeler onlarla rekabet halindedir ya da onlar endişelerle rekabete girmiştir. Size düşen daha yüksek bir zeminin arayışında olmaktır.

Endişe tehlikeli bir çukur bir tuzaktır.

Eğer içine düşmüşseniz kendinizi yukarı çekin öyleyse.

Endişe bir dır-dır halidir kendi kendinize empoze ettiğiniz bir dır-dırdır o. Layık olmadığı ona ait olmayan bazı haklar tanımışsınızdır siz ona.

Vizyonunuz endişeleri zayıflatabilir onları yıkabilir. Endişelenmeyi artık bıktığınız bir hobi olarak farz edin siz. Endişe elbette ki sizin kendiniz için kazdığınız bir çukurdur. Dışarı çıkın oradan yukarı tırmanın.

Endişeye tabi değilsiniz. Beklediğiniz yardım nereden gelecek ki? Endişeden değil elbette.

Endişelenin ya da endişelenmeyin ne olacaksa olacak ne gelecekse gelecektir. Endişe önleyici bir şey değildir. Size faydası dokunmaz size hizmet etmez o. Endişelenmek bir darbe almadan önce o darbeyi almak gibidir.

Endişelendiğiniz pek çok şey olduğunu söyleyeceksiniz. Herhangi bir şey de meydana gelebilir. Her şey de olabilir. Her şeyin olabileceği doğrudur da. Feryat etmeden önce bunlar olana kadar bekleyin siz. Endişeler hayatın akışına engel olmaz. Endişeler sizi korumaz. Tüketir onlar.

Endişeler alıp başını yürümüştür çok yaygındır onlar ve kendilerini gerçekleştirmekte kendilerini doğrulayan bir yapı göstermektedirler.

Eğer endişe çürük sızlayan bir dişse çekip çıkarın onu. Eğer bir eşkıya ise arkanıza bakmadan uzaklaşın ondan. Eğer endişe atınızı ürkütüyorsa atınızı sakinleştirin. Uzaklaşın endişelerden. Dünya endişelerden daha hayırlı daha iyi pek çok şeyle doludur. Endişe değildir sizi yaratan. Size çok uzun zamandır asılıp kalmıştır o. Artık endişelerle olan işinizi bitirmenin zamanıdır. Endişeler olmaksızın çok daha özgür dertsiz olacaksınız sizler. Yakanıza yapışmıştır onlar. Endişenin yaptığı da budur zaten. Endişeler parazittir ve sizin de onlardan yana özgür olmanız gerekir. Bugün endişelerden kurtulun siz. Bırakın onları. Mutluluğu besleyin. Güneşin altında büyütün onu. Endişeleri öyle uzağa fırlatın ki mutluluğa bol bol yer olsun.

Bir mütecaviz olarak endişelerin izinizi ne denli sık bulduğunun üzerinize tırmanıp birer kurtçuk gibi gözeneklerinizden kalbinize sızdığının farkında değildiniz siz. Endişeye bir gülün şimdi. Üzerinizde hiçbir hakkı yoktur onun. Hiçbir hakkı yoktur. Endişe paltonuza asılıp seyahatini sizin üzerinizden yapan sizi sömüren bir hiçtir.


Endişenin bir koruyucu olduğunu gerçekten düşünmüş müydünüz sahi? Endişenin size daha fazla endişeden başka vereceği hiçbir şey yoktur. Burada adil bir alışveriş söz konusu değildir – huzurunuzun karşılığında endişe vardır.

Bırakın çekip gitsin endişeler. Başka yerlerde tepinsin onlar. Zorla girdikleri kalbinizden çekip gitsinler. Endişesiz olun siz. Endişe denilen o tellal olmaya ihtiyacınız yok ki. Endişelerden vazgeçmeye onları sırtınızdan indirmeye ihtiyacınız var.

Endişelenme alışkanlığı olmasa hayat ne kadar da hoş olurdu. Bakın endişe gerçekten aşırı derecede endişe verici bir şeydir.

Çeviren: Engin Zeyno Vural



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cennet, endişe, kotası, mektupları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cennet Mektupları - Kendinize Bir Hikaye Anlatın Amelia Kişisel Gelişim 0 03 Temmuz 2014 19:50
Cennet-ül Mualla - Cennet-ül Baki HANDSOME Dini Resimler 1 12 Şubat 2012 12:31
Mersin / Cennet Cehennem Cennet Çöküğü Cehennem Çukuru Astım Dilek Mağarası Ecrin Akdeniz Bölgesi 0 11 Aralık 2011 20:11