IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AftieL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Temmuz 2014, 19:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bazıları “tehlikeli” yaşar!




24 yıl önce, Urfa’da ‘olağan’ bir aşiret kavgası’nda 14 kişi öldürüldü. Asıl hedef aşiretin en güçlü kadınıydı. O gece 20 kurşun yarasıyla kurtulan Lamia Türk, geçen hafta yeğeninin silahından çıkan tek kurşunla can verdi…
BİR GÜNEYDOĞU TRAJEDİSİNİN “ESAS KADINI”
Geçen cumartesi günü ajanslara bir haber düştü. Eski DEP milletvekili Ahmet Türk’ün halasının kızı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol’un akrabası Lamia Türk, yeğeni Serhat Atlıhan’ın kurşunlarıyla can vermiş, oğlu Ferhat yaralanmıştı. Habere göre teyze-yeğen arasında bir alacak-verecek anlaşmazlığı vardı. Bir güneydoğu trajedisinin esas kadını Lamia Türk için bu beklenmedik bir son değildi aslında. Onunla birkaç ay önce görüşmüş ve çocuklarının bile bilmediği 64 yılık hayat hikayesini anlatma sözü almış benim için ise bir tokat gibiydi… Lamia’nın öyküsü öyle birkaç satırlık habere sığacak gibi değil..
Yıl 1970′ler… Urfalı İzol aşiretinin lideri Emin Ağa’nın resmi nikâhlı karısından 7, ikincisinden iki çocuğu olur. Lamia ve Mehmet Ali… Mehmet Ali, babasının diğer çocuklarını kayırdığını, kendilerine cimri davrandığını, dışladığını düşünür. Bir gece arkadaşlarıyla birlikte evi basıp babası, kardeşleri ve üvey annesini öldürür. Lamia’nın kaderi bu felaketle değişir. Emin Ağa’nın kardeşleri, gücü ve parayı Lamia’ya kaptırmamakta kararlıdır çünkü… Lamia bu sırada 6 çocuğuyla birlikte Urfa’da… Eski DEP’li milletvekili Ahmet Türk’ün ağabeyi olan kocası Ferhat Türk’ü genç yaşta kaybetmiş.
Baskın gecesini bana şöyle anlatmıştı: “Bir gece kapı çaldı, baktım Mehmet Ali’nin adamları, üstleri başları kan içinde. Dediler ki, ‘Biz Emin Ağaların hepsini öldürdük, onlar da Mehmet Ali’yi vurdular’ Hemen indim, Mehmet Ali arabada yalnız. Biraz sonra öldü. Mehmet Ali’nin düşmanları üzerime gelir diye korktum. Kimse öldüğünü bilmesin istedim. Sabah olmadan kardeşimi gömdüm. Herkese de Mehmet Ali Suriye’ye kaçtı dedim…”

Bundan sonra miras ve arazi meselesi yüzünden Lamia’nın başına çok iş açılır…
Tarih 19 Temmuz 1980. Lamia Türk, Hilvan’a bağlı Yakınyurt köyünde, ev işlerini gören köylülerle birliktedir. Bir akşam halasının oğlu Mustafa İzol ve iki arkadaşı gelirler. Sonrasını kendisinden dinliyoruz:

“Bizim silahlar kaybolmuş. Mustafa ve arkadaşları bana dediler ki ‘Biz bu gece burada kalıp seni bekleyeceğiz’. Dedim gerek yok. Ama hissettim beni öldürmeye gelmişler. Evdekileri korkutmamak için ses etmiyorum. Kaleşnikofları var, ellerinde torbalar mermi dolu. Baktım gitmiyorlar, iyi tarafından gideyim dedim. Kuzu kestim, yemek yaptık. Daha sofradayız… Mustafa bana silahı doğrulttu. Omzuma bir kurşun sıktı. İçeri kaçtım, silahlar patlıyor. Büyük ocak var, bacaya, oradan dama çıktım. Bunlar ateş ediyor arkamdan… Çocuk çoluk var, köylüler hep. Mustafa ‘Lamia ölmedi’ diye bağırıyor. Duyuyorum. Aşçı kadına sordular, o gördü benim kaçtığımı, görmemişim dedi. Onu da öldürdüler. Misafir kadın var çocuğuyla gelmiş, ona da sordular. Görmemişim dedi. Onu da öldürdüler, çocuğu da. Hepsini öldürdüler. Mustafa hâlâ beni arıyor. Şahin dedi ki, ‘Lamia’nın silahı varsa bizi sağ komaz, gidelim.’ Öylece gittiler.”
O gece o evdeki 14 kişi ölür. 20 kurşun yemiştir Lamia. Herkes gittikten sonra damdan atlayıp kaçmaya başarır. En yakın köye vardığında yardım ister. Zaten silah seslerini duyup yola çıkmıştır köylüler; böylece kurtulur.
Birkaç gün sonra Mustafa İzol ve arkadaşları teslim olur. 12 kişiyi öldürmekten 12 kez idama mahkûm olan Mustafa İzol 23 yıl hapis yatar.
İzol, tahliyesindenden sonra yaptığımız görüşmede, “Lamia dayımın kızı, aramızda husumet kalmadı” demişti.
Lamia’ya “Nasıl barıştınız” diye sordum: “Onunla barışmadım. Benim yüzümden 14 insan ölmüş, onların akrabaları demez mi, nasıl affedersin? Öldürmem de karışmam da, ama hakkımı helal etmem ona… Aslında zalim değil, sadece fakirdi Mustafa. Fakirlik fukaralık olmasa hiç kimse insan öldürmez. Cahillikten. Devlet bakmamış, eğitim vermemiş, insanlar cahil kalmış, ee cahillikten de işte bu beklenir. Herkes iş sahibi olsa niye birbirini vursun?”
Bu olaydan sonra Lamia 6 çocuğunu alıp İstanbul’a yerleşir. Hepsini okutur. 12 yıl İstanbul’da, 10 yıl Ankara’da yaşadıktan sonra Mardin’e Türk aşiretinin topraklarına döner. Ama geçmişinden kurtulamayacaktır…
Haber : Emine ALGAN
VATAN


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bazıları, yaşar, “tehlikeli”


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşar İpek - Yaşar Gibiyim Amelia U, Ü, V, Y, Z 0 14 Mart 2014 21:00
Yaşar - Cadde Yaşar 2013 Albümü ve Şarkıları Violent Albüm Tanıtımları 0 13 Kasım 2013 14:32
Bazıları N999 Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Mayıs 2012 01:35
Bilinmeyenlerden Bazıları YapraK Merak Ettikleriniz 0 28 Eylül 2009 18:09