IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Ağustos 2014, 17:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çalışırken çaktırmadan iş arama rehberi




Bir işte çalışırken bir yandan başka bir iş aramak dikkat, ihtiyat ve beceri gerektirir. Haber duyulursa patronunuz, müdürünüz size eziyet edebilir, iş arkadaşlarınız uzaklaşabilir, ekibiniz motivasyonunu kaybedebilir. Yeni bir iş aradığınızı, başka bir işe başvurduğunuzu iş yerindeki en iyi arkadaşınızın bile bilmemesinde fayda var. Ama söylememek de yeterli değil, yakalanmamak için de dikkat etmek gerekiyor. Tabii herkesin içinde telefonla konuşmamak, referans olarak müdürünüzün adını vermemek, yahut Hürriyet İK’da yer alan iş ilanlarını elinizde kırmızı kalem incelememek… bunları söylemeye gerek yok. Ama (biraz paranoyayı göze alarak) şu hususlara dikkat edin:
Risk 1 – Bir arkadaşınız ağzından kaçırabilir
Tedbir – İş aramaya, iş değiştirmeye karar verdiğinizi mümkün olduğu kadar gizli tutun. Böyle önemli bir karar arifesinde yakın bildiklerinize danışmamak, iş aradığınızı gizlemek kolay değil ama aksi tehlikeli. En yakın arkadaşınız bile ağzından kaçırabilir.
Risk 2 – İK departmanı CV’nizi görebililir
Tedbir – Şirketinizin İK yetkilileri CV’nizin iş arama sitelerinde yer aldığını fark edebilirler. Mümkünse ‘her isteyenin CV’leri göremediği’ siteleri, olmadı en azından İK departmanınızın sık sık bakmadığı siteleri tercih edin.
Risk 3 – Bilgisayar ekranınızı gören olur
Tedbir – İş yerinde internetten iş arıyorsanız, internetten iş başvurusu yapıyorsanız, müdürünüz ya da bir iş arkadaşınız ekranınızı görebilir. Yanınızda biri varken bir uyarı veya e-posta gelebilir. İş bilgisayarını kullanmayın!
Risk 4 – Bilgisayarda bıraktığınız izler
Tedbir – İş yerinde yakalanmasanız bile, iş yerindeki bilgisayarı kullanmak sakıncalı. İş bilgisayarınızda CV’niz kayıtlı olmasın, bir flaş bellek kullanın. Sonra, iş yerinden iş arama sitelerine girmeyin. Yani bilgisayarda iz bırakmamaya çalışın.
Risk 5 – Yazıcınız size ihanet edebilir
Tedbir – CV’nizi, başvurunuzu kimseler görmesin. Bu belgeleri iş yerindeki yazıcıda basmayın. Kağıt sıkışır, bir ofisboy CV’nizi sizden önce görür… Siz siz olun, bu işlerinizi evinizde yapın.
Risk 6 – İstenmeyen bir telefon gelebilir
Tedbir – Mümkün olduğu kadar CV’nizde, iş başvurunuzda işyeri telefonunuzu, iş cebinizi vermeyin. Münasebetsiz bir yerde telefonunuz çalabilir. Siz yokken arayan olabilir. Şahsi telefonunuzu vermeyi yeğleyin.
Risk 7 – Tuhaf bir konuşma dikkati çekebilir
Tedbir – Yukarıda söylendiği gibi, iş müracaatı yaptığınız şirketin yetkilisi, sizi tam patronun karşısında otururken arayabilir. Tuhaf halleriniz, eveleyip gevelemeniz, yahut ‘Bir dakika’ deyip boş bir odaya kaçmanız dikkati çekebilir.
Risk 8 – İşe her zamankinden erken gelmeyin
Tedbir – Alışkanlıklarınızı değiştirmeyin, dikkati çeker. Her zamankinden erken gelip bilgisayarınızın başına oturuyor, çıkmak için herkesin gitmesini bekliyorsanız, mutlaka ‘Bu bir iş çeviriyor’ diyen biri çıkar. Yine uzun ve gizli telefon görüşmelerinden kaçının.
Risk 9 – Genelde saatlerinizdeki değişiklik
Tedbir – Eğer iş görüşmesi yapacaksanız iş saatleriniz dışında olsun. Böylece sık sık izin almaktan yahut dişçiye gidiyorum diye yalan söylemekten kurtulursunuz. Ayrıca mesai saatlerinde iş görüşmesi yapmak hem etik olmaz hem de suçtur!
Risk 10 – Birden bire fazla şıklaşmanız
Tedbir – Birden bire, yahut haftanın belli bir günü (hele hele geç gelmişseniz veya erken çıkacaksınaz) her zamankinden daha özenli giyinmeniz gözlerden kaçmayacaktır. Üstlerinizin ve arkadaşlarınızın aklına önce çapkınlık, sonra iş görüşmesi yapacağınız gelecektir.
Risk 11 – İş görüşmesi sırasında müdürün araması
Tedbir – İşinizle iş aramayı ayırın. Hem işinizi riske atmamış olursunuz, hem de iş bulma şansınız artar. Çünkü tam bir işverenle görüşürken müdürün acil bir telefonu, yahut iş görüşmesi sırasında ‘aman yakalanmayayım’ korkusu, yeni iş ararken performansınızı da düşürür.
Risk 12 – Referans vereceğiniz isimlere dikkat
Tedbir – Üstlerinizin adını veya iş yaptığınız (ve müdürün de tanıdığı) isimleri referans olarak vermeden CV hazırlamak kolay değil. Şirket içinde ve dışında ‘çok güvendiğiniz’ insanları tercih etmeli ve önceden haber vermelisiniz. Ama çok dikkatli olun…
Risk 13 – Müdürünüzün aranıp referans istenmesi
Tedbir – İş başvurusu yaptığınız şirket veya danışmanı arayıp patronunuza, müdürünüze sizin hakkında sorular sormamalı. Tabii amirlerinizin iş aradığınız hakkında bilgisi yoksa. İş başvurusu yaptığınız yere açık açık ‘patronum bilmiyor’ demek (ters tepebilirse de) tek çare.
Risk 14 – Performansınızdaki gözle görülür düşüş
Tedbir – Çalıştığı işi terk etmeye karar verip başka iş bakanların performansı düşer, dikkatleri dağılır. Bunu yaşamış ve tecrübeli yöneticiler bu durumu kolayca fark ederler. Kendini kendinizi bu konuda uyarın ve motive edin.
Risk 15 – Müdürün bir tanıdığına denk gelmek
Tedbir – Her türlü önlemi alırsınız, ama başvuru yaptığınız şirketin müdürü, sizin patronun sınıf arkadaşı çıkar… Kimileri, bu yüzden CV’ye çalıştığı şirketin adını koymuyor. Kimileri aynı sektörde hatta aynı şehirde iş aramıyor. Bu kadarına gerek yok, kısmetten çıkmışsa zaten…
Son risk – Şirketten kötü etki bırakarak ayrılmak
Tedbir – Bu sınavları başarıyla verdiniz ve kimseye çaktırmadan yeni bir iş buldunuz. Artık ayrılacağınızı bildireceksiniz. Özellikle üstleriniz kendilerini aldatılmış hissedeceklerdir. Yarın yine karşılaşabilirsiniz. Bir şekilde gönüllerini almadan şirketten ayrılmayın!
Kaynak : yenibiris/HurriyetIK

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arama, Çaktırmadan, çalışırken, , rehberi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rohan Online Rehberi - Yarım Elf Class Rehberi - Ranger Yapı KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 16:54
Rohan Çevrimiçi Rehberi - Dhan Sınıf Rehberi - Avenger Oluştur KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 16:51
Çaktırmadan Bakmak :) Boykot Komedi ve Mizah 0 19 Kasım 2010 19:59
Çaktırmadan Egzersiz... Kralice Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 05 Mayıs 2008 14:29