IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Ağustos 2014, 18:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
“HAYIR” sever misiniz?




Başlığa baktığınızda hemen aklınıza bağış yapan, insanları yardım eli uzatan, iyi kalplı, “pamuk gibi” tabirli insanlar gelebilir. Bu anladığınız tamamen algı konusunu kapsar ki bugünkü konu tamamen “Hayırseverlik”. Anlatacaklarım tam da buna uygun olsa da, başkaları için değil, kendiniz için neler yaptığınızla ilgili.
En sevdiğim egzersizlerden biridir. “Hayır” diyememe bazıları için “tabu” halindedir. İlk başlarda zorlanılır. “Nasıl derim?” “Utanırım!” “Benim için çok zor!” “Diyenlere imreniyorum!” gibi ifadeler sıralanır.
Peki, gerçekten “hayır” demek istiyor musunuz? Eğer cevap kocaman bir “EVET” ise, “Hayır” dediğinizde neler kazanabileceğinizi hiç düşündünüz mü? En güzel kazançlardan biri zamandır. Başkaları için, onlara “hayır” diyerek kendiniz için ertelediğiniz ve yapmak istediğiniz pek çok şeye zaman kazandığınızı görürsünüz. Bu sizi mutlu ve huzurlu olmaya götüren ilk adımlardan biridir. Kendinizi istemediğiniz şeyleri yapmaya zorlar bulmaktan vazgeçersiniz. Böylece başkalarının sorumluluklarını da onlara geri vermiş olursunuz.


Nina Grunfeld’in “Benim Büyük Kitabım” da yazdığı ve benim de çalışmalarımda uyguladığım bölümü sizinle paylaşıyorum: “Hayır” demek yardımcı olmak istemiyorum demek değildir. Başka öneriler de sunulabilir. Size bir soru sorulduğunda bir an durun, sonra içinizdeki sese kulak verin. Onu şimdi göz ardı ederseniz başka bir zaman tekrar önünüze çıkacaktır. Ne istediğinize karar verin. Yani gerçekten yapmak istiyor musunuz? Duygularınızı tartın.


Kararın tamamen size ait olduğunu unutmayın. Gerçekten reddetmek istemiyorsanız, “Hayır” demek zorunda değilsiniz “evet” diyebilirsiniz. Oyalanın. Zamanınızı, gerçekte ne istediğinizi anlamak için kullanın. Daha çok zamana ihtiyacınız varsa; “programıma bakmam lazım…”, “bunu biraz düşüneyim..”, vb. şekilde söyleyebilirsiniz. Ağzınızdan çıkan ilk kelime “hayır” ise sözünüze bağlı kalmanız daha kolaydır. Dürüst, açık sözlü ve gerçekçi olun. Sesiniz net ve anlaşılır olsun. “Hayır” derken karşınızdaki kişinin gözlerinin içine bakın. İfadenizi destekleyecek şekilde başınızı da “hayır” anlamında sallayabilirsiniz.
Kısacası; “hayır” cevabını sevmekten geri durmayın. Cevaplarınızda egzersiz olarak kullanabilirsiniz. Her “hayır”da bir hayır olduğunu da düşünürsek, hayırsever olmanızı kutlar, “Hayır”lı günler dilerim.
Yazar : Pelin Narin Tekinsoy

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
misiniz, sever, “hayir”


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mor’u Sever Misiniz? Violent Moda Trendleri 0 14 Mayıs 2013 11:10
Kış Bahçelerini Sever misiniz? Liaaa Ev Dekorasyonu 0 12 Ekim 2012 13:24
Jellybone Sever misiniz? eCeM1 Serbest Kürsü 1 27 Mayıs 2008 14:24