IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ocak 2015, 20:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gerçek Gücünün Farkında Mısın?




Beynin o kadar muhteşem ve eşsiz ki… Beyin, bir İstanbulu kurmaya yetecek kadar içerisinde atom enerjisi barındırdığını biliyor muydunuz? Sadece bu mu beyindeki nöronlar sayesinde özellikle ayna nöron sayesinde, karşıdaki insanın aklından geçenleri kolaylıkla anlayabildiğini biliyor muydunuz? Dünyanın en gelişmiş bilgisayarı bir saniyede bir milyar bit veri alırken, beynimiz bir saniye bir katrilyon bit veri almaktadır. Daha bilmediğimiz o kadar çok şey var ki.

Beyninizi eğittiğinizde olacaklara sizler bile şaşırır kalırsınız. Beynin yapabileceklerinin sınırı yoktur. Sınırı koyan bizleriz. Bu sınırlar, yakın çevremiz, yaşamımız ve kendi kendimiz oluşturduğumuz bazı olumsuz yargılardır. Beyin sınırlandığı alanlarda kendini gösterecek şansa sahip değil. Bu durum, aynen bir takımın çok önemli maçta geriye düştüğü ve maçı kaybedeceği bir durumda iken çok yetenekli, daha önce keşfedilmemiş ama yedek kulübesinde oturan bir oyuncuya benzer. Karşılaşma esnasında oynayan bir futbolcunun sakatlandığı bir zamanda. Mecburen o yedek kulübesinde ki oyuncuyu oynatmak zorunda kaldığı bu durumda, işte o zaman o kulübede ki cevheri fark edip, karşılaşmayı kazanacaksın. İşte sizinde içinizde bir yerlerde, yenik düştüğünüz bir durumda sizi kurtaracak yetenekli bir oyuncu var. Bu oyuncu ne kadar yetenekli olursa olsun antrenman yapmadığı zamanda geriler ve performansını kaybeder. Onu geliştirmek gerektiğini, antrenman yapmasına ortam hazırladığınız sürece o sizin en muhteşem oyuncunuzdur. Ona gereken özen gösterilmediği takdirde körleşir ve yok olur gider. Böylece her şey kötü giderken, o yedek kulübesinde sizi kurtaracak bir oyuncunuz olmayacak. O zaman boyun eğmekten başka, yapabilecek pek fazla bir şeyin olmayacak.

Beyin, senin en değerli ve en muhteşem sahip olduğun şeydir. Onu dinlemek kendini onun gücüne bırakmak bedavadır. Bence, dünyada bedava olupta, ondan daha değerli bir şey yok. Hayatta da sadece sana ait ve hiçbir zaman seni yarı yolda bırakmayacak tek sermayede odur.

Beynimizin içerisinde aslında birer dahi yatmaktadır. O dahi uyanacağı ve uyandırılacağı zamanı beklemektedir. Dahi uyandığı zaman, işte o zaman dünyanın, üstüne kurulmuş olduğu yanlış taşları yerinden oynatacak bir güce ulaşabilirsin. O dâhiyi uyandırmak için çabala ve o uyandığında, Tarih sayfalarına bir dâhinin ismi daha yazılacak. O isim o dâhiyi uyandıran kişiden başkası da olmayacaktır. O dâhiyi uyarmak ta, uyutmakta elinizde. Karar sizin, sadece ne olmaya karar ver.

Ya dahi ya da tarih sayfalarından uzakta kayıp bir insan.

Son sözüm, sen hangisisin?











alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
farkında, gercek, gücünün, mısın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir elmas olduğunun farkında mısın? Amelia Kişisel Gelişim 0 23 Şubat 2014 12:43
Yokluğunun farkında mısın? Sevda Aşk ve Sevgi Köşesi 0 24 Haziran 2013 21:02
Farkında Mısın ? Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 11 Şubat 2011 17:11
Farkında mısın ? TheLara Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 18 Nisan 2008 00:53