IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Mart 2015, 15:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mutlu Olmayı Öğrenmek İçin Mutluculuk Oyunu




Acilen Mutlu Ol!

Hem de hiç vakit kaybetmeden! Çünkü mutsuz olarak bol keseden harcayabileceğimiz kadar çok zamanımız yok ne yazık ki. Kendinizi mutlu olmaya zorlamak ve hatta buna kendinizi mecbur hissetmek, gerçekten de mutlu olmanızı sağlayabilir.

Bir oyun oynamak istiyorum sizinle. Ama merak etmeyin, “Testere” filmindeki gibi değil. İsterseniz adına “Kerpeten” diyelim. Daha masum şeyleri çağrıştırır. Oyunumuzun adı, “Mutluculuk”. Hani bildiğiniz o, “Doktorculuk”, “Evcilik”, “Kasapçılık”, “Seri Katilcilik” gibi oyunlardan. Mutluculuk oyununu oynamak için, yetişkin kimliğinizden kurtulmanızı isteyeceğim sizden. Çünkü büyümüş biri olarak bu oyunu oynamak çok zordur. Çocukken “Doktorculuk” oynardık ve gerçekten de doktor olduğumuza inanırdık.

Mantığınız şu anda buna itiraz etse de, kendinizi bu oyuna ve oyunun kurallarına kaptırmanızı rica ediyorum sizden. Mutluculuk oyununun bazı kuralları vardır ve bu kuralları sizlerle paylaşacağım. Oyunumuzu en az 2 ay boyunca oynamanızı istiyorum sizden. Böylece oyunun gerçekçiliğine kendinizi iyice kaptırmış olacaksınız.

İşte “Mutluculuk” oyununun kuralları…
- Her sabah güne muhteşem bir enerjiyle başlamalısınız. Eğer yakınarak, kızarak ya da mutsuz bir şekilde uyanırsanız, ceza olarak bir dakika tek ayak üzerinde duracaksınız. Görmüyorum sanmayın, gözüm her an üzerinizde. Ona göre!
- Sabah uyanınca aynanın karşısına geçip bademcikleriniz bile görünecek şekilde kocaman sırıtmalısınız. Tam 58 saniye boyunca bu gülümsemeyi koruyun.
- Yüzünüzü yıkadıktan sonra, tam 1 dakika boyunca kahkahalar atarak zıplayın. Zaten somurtarak zıplamak imkânsızdır. İsterseniz deneyebilirsiniz.
- Güne pozitif düşüncelerle başlamak için zihninizi programlayın. “Bugün beni muhteşem bir gün bekliyor” gibi telkinlerde bulunun.
- Evden dışarı çıktığınız zaman, gördüğünüz ilk kişiye selam verin. Sonra ikinci kişiye ve sonra… Kısacası herkese gülümsemenizi bulaştırın. Onlar somurtkan olsalar bile. Ne de olsa çocuk onlar
- Gerçi sanmıyorum ama olur da başınıza bir aksilik gelirse, hemen dik durun, derin bir nefes alın ve hemen ne yapmanız gerekiyorsa yapın ve o sorunu çözün.
- Sizin bu dinamit gibi halinizi görüp bundan kendilerine espri malzemesi çıkarmak isteyenler olacaktır. Bırakın yapsınlar esprilerini. Hatta siz de gülün onlarla birlikte. Ne de olsa çocuk… Hoş görmek lazım…
- O gün yapacaklarınızı mutlaka bir kâğıda not alın. Aramanız gereken kişiler, yapmanız gereken işler, bitirmeniz gereken yarım kalmış şeyler… Hepsini yazın ve sonra da tek tek üzerinden gidin. Akşam olduğunda listeniz tamamlanmış olmalı. Bunu her gün rutin bir alışkanlık haline getirin.
- Karamsar bir şarkı duyduğunuz anda hemen değiştirin. Eğer değiştirme imkânınız yoksa o şarkıyı zihninizde komikleştirin. Çünkü hüzünlü şarkıların çoğu gerçekten de komiktir. “Yırtarım”, “Yıkıldım sevgilim kaldırır mısın?” örneklerini hatırlayın.
- Her saat başı 60 saniye boyunca hayatla tüm irtibatınızı koparın. Arkanıza yaslanın ve derin derin nefes alıp verin. Nefesinizi tutun ve sonra yavaşça bırakın. Sadece 60 saniye. Merak etmeyin işler yetişir. Hatta bunu yaparsanız, daha kısa sürede yetişir.
- Bu arada etrafınızdaki insanları onurlandırmayı, takdir etmeyi de unutmayın. Siz onları takdir ettikçe, hem onlar hem de siz mutlu olacaksınız.

Bunu yapmak bedavadır ve size hiçbir şey kaybettirmez. Oyunun kuralları aşağı yukarı böyledir. Ama siz eğer isterseniz bu kurallara ilaveler yapabilirsiniz. Kurallarımızı bir kâğıda çıkarın ve görebileceğiniz bir yere asın. İhlal ettiğiniz her bir kural için, bir dakika tek ayak üzerinde durun. Bu cezaya mutlaka uymalısınız çünkü ne kadar kararlı olduğunuzu bana değil, kendinize ispatlamış olacaksınız.

Gördüğünüz gibi oyunumuzun kuralları son derece basit ve eğlenceli. Sadece iki ay boyunca bu oyunu oynadığınız takdirde, bir sonraki ay kuralları okumanıza bile gerek kalmayacak. Hepsi de otomatik olarak davranışlarınıza yansıyacaktır. O halde, zil sesini duydunuz sayın seyirciler.

Ve yarışma başladı…

Mutsuz Olmak Günahtır Kitabından
Mustafa Çay

Mustafa Çay Akademi - Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mutlu, mutluculuk, olmayı, oyunu, ıçin, öğrenmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayatı Kendin İçin Yaşamayı Öğrenmek, Ben Diyebilmenin Gücü Desmont Kişisel Gelişim 0 01 Mart 2015 15:17
Bana mutlu olmayı öğretebilir misin? Amelia Kişisel Gelişim 0 31 Ağustos 2014 15:48
Çocuğunuza Veli Olmayı Öğrenmek Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Ekim 2012 18:03
Patates cipsi mutlu olmayı sağlıyor Lucifer Sağlık Köşesi 0 16 Şubat 2010 17:33
Sevginizi Artırmanın 55 Yolunu Öğrenmek İçin PopSy Aşk ve Sevgi Köşesi 0 22 Temmuz 2008 06:02