IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Ekim 2015, 18:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Okulda ilk sınav kaygıyı yenmek




Eğitim hayatına başlamak pek çok çocuk ve ebeveyn için zorlu bir sınav. Uzmanlara göre okulda ilk sınav, kaygı… Çocukların okul kaygısına dikkat çeken uzmanlar aileleri uyarıyor…

Okulda ilk sınav kaygıdan

Çoğumuz okula gittiğimiz ilk günü dün gibi hatırlarız. İlk kez yabancılarla birlikte olmanın yarattığı kaygıyı çoğu çocuk yaşar. Uzmanlara göre burada belirleyici faktör anne babanın tavrı.

Türkiye’de pazartesi günü 18 milyon öğrenci için ilk ders zili çalacak. Okula yeni başlayanlar ise ilk gün büyük bir sınav verecek. Onlar ilk kez evden ayrılmanın, anneden uzak kalmanın, yabancı bir ortamda tanımadığı kişilerle bir arada olmanın kaygısını da yaşayacak. Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Nuray Atasoy, okula yeni başlayan çocuklardaki bu kaygı ve korkuyu aşmak için velilerin yapmaları gerekenleri anlattı.

İYİ ANLATMAK LAZIM

Ortam değişikliğinin her yaş grubunda strese neden olabileceğini belirten Prof.Dr. Nuray Atasoy, çocukların kaygılarını gidermede ailelere büyük görev düştüğünü söyledi. Prof.Dr. Atasoy, şöyle konuştu: Çocukların bu konuda ki endişelerini dile getirmelerine yardımcı olmak gerekiyor. İhtiyacı olduğunda hemen yanında olabileceğini, ya da öğretmeninin onun ihtiyaçlarına cevap verebileceğini, orada kendi yaşıtlarıyla mutlu olabileceği şeyler yapabileceğini çocuklara anlatmak lazım. Ailelerin çocukların kaygısını fark edip bu kaygıyı bastırmaya çalışmaları lazım. Her çocuğun uyum kapasitesi aynı değil. Daha endişeli görünen çocuklarla biraz daha fazla ilgilenmek lazım. Yavaş yavaş alıştırmak lazım ve zaman tanımak lazım. Bazı çocuk hiç ağlamadan gidebilir, bazı çocuk bir hafta ağlayabilir, bazısı 10 gün ağlayabilir. Ama aşırı kaygılıysa, aşırı korku içinde oluyorsa, yemesini, içmesini, uyumasını engelleyecek kadar yüksek bir korku, endişe düzeyi varsa profesyonel bir yardım alınabilir.”

KORKUYU BESLEMEYİN

Bazı durumlarda çocukların daha çok ağlayarak okula gitmekten kurtulabilme yolunu yönelebileceklerini ifade eden Prof. Dr. Atasoy, şöyle dedi: Ağlayarak ‘anne ve babayı vazgeçirebilirim’ gibi bir algıları olursa o zaman ağlamayı arttırabilirler. Çocuklara, ‘Yeni bir ortamda olmak zor olabilir. Ama gitmen gerekiyor. Alışabilirsin. Orada bir şeye ihtiyacın olduğunda öğretmenin beni çağıracak, ben gelebilirim’ gibi yaklaşımlarda bulunmak gerekiyor. Çocuğa karşı açık, dürüst ve tutarlı konuşmak gerekiyor. Yani ağladı diye okuldan alırsak o zaman alışamaz ve ayrıca korkusunu beslemiş oluruz. Korkudan kaçmasına yardımcı olmuş oluruz."

star

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ilk, kaygıyı, okulda, sınav, yenmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tek İstekleri Aynı Okulda Sınav MasteR06 Haber Arşivi 0 12 Mart 2014 15:00
Fotoğraf çekiminde kaygıyı azaltan buluş! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Mart 2012 01:24
Okulda Öğretilmeyen Ama Okulda Öğrenilen Bilgiler SeytaninOrkestrasi Komedi ve Mizah 0 08 Haziran 2010 07:19
Okulda (Okulda iKen) En Sevmediğiniz Ders Hangisi? RoSa Serbest Kürsü 35 09 Haziran 2008 19:09
Sınav stresini yenmek için havuç suyu kont_dracula Sağlık Köşesi 0 03 Haziran 2006 15:00