IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Ocak 2021, 15:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayatı Sevmek İçin 10 Gerçek Neden




Hayatı Sevmek İçin 10 Gerçek Neden

Büyük bir sıkıntımız veya engelimiz olmadığı halde genellikle negatif düşünüyoruz. Hayatı sevmek için pek çok nedenimiz olduğu halde kendimizi sıkışmış ve kaybetmiş hissediyoruz. Mutlu olmanın ve hayatı sevmenin zor olduğunu düşünüyoruz. Çoğumuz hayattan nefret etmeyi daha kolay buluyoruz.


“Mutlu bir yaşam için aslında çok az şeye ihtiyaç vardır; ve hepsi senin içindedir, düşünme tarzında saklıdır.”
{– Marcus Aurelius}


Hayatı Sevmek İçin 10 Yol

1- Kendine Bak.
Senin varoluşun kendin için mucizevi bir şey. Pek çok şey sen var ol ve yaşa diye bir araya geldi. Annen ve baban pek çok rastlantı sonucu bir araya geldi. Sen kendine baktığında hayatı sevmenin gerçek nedenlerinden birini keşfetmiş olacaksın. Bu hayatta kendini sev. Hayatı sevmek ardından gelir.

2- Sevdiklerine Bak.
Senin çevrende sevdiğin insanlara baktığında hayatın ne kadar güzel ve sevgi dolu olduğunu görürsün. Onlar senin bu hayattaki en değerli şeylerin. Ailen ve arkadaşların...

3- Güzel Anılarına Bak.
Kaybettiğiniz sevdikleriniz anılarınızda yaşar. Onların güzel anılarına sarıldığınızda hayatın güzelliğine doğru bir adım atmış olursunuz. Belki onlar artık yok ama size kattıkları o güzel şeyler hala duruyor.

4- Kazandıklarına Bak.
Bir insan kazandıkları şeyleri sadece para ve maddiyat olarak görebilir. Ama kazandıklarımız aslında farklıdır. Maneviyatımızla ilgili kazandığımız güzel şeyler hayatı sevmenin en önemli yoludur. Saygı ve sevgi duygusunu kazanmak gibi. Özgüven ve ruhsal farkındalık gibi. İşte bunları kazanmak hayata sevgini arttırır.

5- Kaybettiklerine Bak.
Pek çoğumuz kaybettiğimiz şeylere baktığında büyük başarısızlık ve duygusal üzüntü görür. Ama kaybettiklerimiz ve hayata karşı yaşadığımız zorluklar bizi güçlü ve doğru kişi yapar. O yollardan geçmeseydik hayatta bu kişi olamayacaktık.

6- Geleceğine Bak.
Hayallerin için asla geç değil ve yaşayacağın güzel ve mutlu günler var. Onun için geleceğine umutla ve sevgiyle bak

7- Zorunda Olduğun Şeylere Bak.
Senin zorunda olarak yaptığın şeyler; başka insanlar için sadece bir hayal olabiliyor. Çalışmak bir zorunluluk ama gerçekte o hayatı yaşamanın bir yolu. Zorunluluklarımız güzel şeyleri bu hayata katıyor. Bir anne için çocuğunu büyütmek zorunluluk. Ama gerçekte anne bunu severek yapıyor. Zorunluluklarınızda yaşadığınız şeyler hayatın özetini oluşturuyor.

8- Düşüncelerine Bak.
Pek çoğumuz düşüncelerimizin ne kadar güçlü ve önemli olduğunu fark etmeyiz. Ama düşüncelerimiz duygularımızı belirler. Duygularımız ise hayatımıza bakış açımızı değiştirir. Düşüncelerin bu hayat için çok değerli. Onları sevgi dolu yap. Hayatını ancak düşüncelerinin güzelliği ile sevebilirsin unutma.

9- Hayatın Bütününe Bak.
Kışı sev, yazı sev ve diğer her şeyi sev. Çiçekleri ve doğayı sev. Güneşi ve yağmuru sev. Unutma sen hayatı seversen. Hayatın bütünündeki kötülüklere dur diyebilirsin. Sen hayatı seversen. Tüm dünyayı değiştirebilirsin. Çünkü dünyayı değiştirmek için önce kendini değiştirmelisin.

10- Sona Bak.
Bir gün hayat senin için bitecek diğer herkeste olduğu gibi. Yani son olacak. Eğer hayatını sevmek için bundan daha iyi bir neden arıyorsan bulamazsın. Hayatın değerini anla ve ona dört elle sarıl. Onu seversen bakış açın güzelleşecektir. Tüm hayatın değişecektir.


{Hayatı sevmek için çok neden var. Hayat güzel onu karmaşıklaştıran ne yazık ki biziz. Hayatı sevdiğinizde enerjinizin değiştiğini ve farklılaştığını hissedeceksiniz. İçinizdeki negatif düşünceler azalacak ve depresif duygularınız temizlenecektir.}

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hayatı sevmek için 10 gerçek neden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Allah İçin Sevmek Elysian İslamiyet 0 28 Mayıs 2014 22:28
Sevmek İçin Çok Geç Ölmek İçin Çok Erken - Atilla İlhan Sevda Resimli Şiirler 0 03 Ağustos 2012 05:24
Sevmek İçin Geç, Ölmek İçin Erken. Asimavi Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 02 Mart 2010 22:43
Türkiye'yi Sevmek İçin 50 Neden ! Dilara Serbest Kürsü 3 16 Ekim 2009 17:53
Sevmek İçin Geç , Ölmek İçin Erken |Papatya| Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 28 Şubat 2008 01:52