IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2014, 19:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cüretkâr - Elda Minger / Kitap Özeti




Cüretkâr


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




PARTİ SONRASI
Kitabımız Alyssa ve Cooper’ın şömine ateşi önünde içkilerini yudumlamaları ile başlıyor ardından da Alyssa geçmişe dalıveriyor.Mindy hikayedeki gelinimiz Alyssa’nın en yakın arkadaşı.Okul yıllarından beri beraberler.Tom Mindy’nin müstakbel eşi Cooper’da Tom’un en yakın arkadaşı.Tom ‘un bekarlığa veda partisinde kendisini aldatacağını düşünen Mindy en yakın arkadaşı Alyssa’dan yardım istiyor.Mindy yalvar yakar ikna ediyor sonunda Alyssa’yı.

Ertesi akşam Alyssa Cooper’ın evine bir striptizci kılığında gidiyor. Tesadüfen bekarlığa veda partisi için tutulan kızlardan biri hastalanınca Alyssa’nın içeri girme işi daha da kolaylaşıyor.Partinin başları gayet masumaneyken Alyssa kendini bir anda rolüne kaptırınca işler çığırından çıkıyor.

BÖLÜM 2
Cooper bir iş adamı. Bilgi depolamak için tasarladığı bir alet sayesinde büyük başarı yakalamış bir işkolik. Cooper eve tam Alyssa kendini kaptırıp büstiyerini çıkardığı zaman geliyor ve Tom’un kendini kaybedip Mindy’yi aldatmaması ve düğünün iptal edilmemesini önlemek için Alyssa’yı sırtına attığı gibi odadan çıkarıyor.

Çalışma odasına gidene kadar Alyssa debeleniyor ama nafile. En sonunda çalışma odasında yere bırakılınca Alyssa da kaçıveriyor tekrar partinin yapıldığı odaya. Tabi Cooper da peşinden koşturuyor. Onu bulduğunda barmenin verdiği içkiyi içiyor Alyssa ve Cooper hesap soruyor. Başlıyorlar bir güzel atışmaya. Tabi bu atışmalar sırasında barmenin verdiği votkalı içecekler sayesinden Alyssa birazcık çakırkeyif oluyor.Alyssa’nın sarhoş olmaya başladığını hisseden Coop onu tekrar çalışma odasına götürüp kanepeye yatırıyor. Çalışma odasındaki telefonun çalması üzerine cooper masanın başına geçiyor ve konuşmaya başlıyor. Coop bir ara telefonu açık bırakıp odadan dışarı çıkıyor ve Alyssa kalkıp telefonu elinden alıyor ve hattaki Jake yani Coop ’un ortağı ile konuşmaya başlıyor. Jake ve Alyssa bir olup Coop’u eğlendirme planları yapıyorlar ve sonucunda bir plan yapıyorlar.Plan da Coop ile istediği bir şeye karşı iddiaya girmek.Çünkü Coop iddialara dayanamıyor.

Coop odaya döndüğünde Alyssanın uyuduğunu görüyor onu izlemeye başlıyor ve etkilendiğini kabul ediyor.Az sonra Alyssa uyanıyor ve planı uygulamaya başlıyor.İlk önce doğruluk ve cesaretlik adı altında birbirlerine sorular soruyorlar.Bir dizi doğruluk sorusundan sonra cesaret sorularına geliyor daha ilk soruda işler çığırından çıkıyor ve birlikte oluyorlar.

BÖLÜM 3
Ertesi sabah Alyssa uyanınca Copper’ın cevaplayamayacağı sorular soracağından çekinip sessizce kaçıp gidiyor evden.Coope uyanınca bambinin gittiğini anlayınca üzülüyor ve hemen akşamki dansçı kızların patronlarını arayıp Bambi yani hasta olan ve Alyssa’nın yerine geçen kızı özel bir gösteri için tutmak istediğini söylüyor.Alyssa eve gidince hemen duşa giriyor.Çıktından sonra Mindy’ye gece ki parti hakkında rapor verip düğün için hazırlanmaya başlıyorlar.Düğün boyunca Cooper Alyssa’dan şüphelensede ihtimal vermediği için üzerinde pek durmuyor ve Alyssada anlamasın diye elinden geleni yapıyor.Başarılıda oluyor ve Cooper anlamıyor.Hatta biraz sohbet ediyorlar ve Cooper ona dün geceki dansçı kızdan çok etilendiğini ve onu tekrar aradığını söylüyor.

BÖLÜM 5
Kilise töreni sonrası hep beraber partinin verileceği yere gidiyorlar.Parti sırasında sohbetleri devam ediyor Alyssa ya her baktığında onda tanıdık gelen birşeyler olduğunu düşünsede hala ne olduğunu bulamıyor.Bir ara Cooper ve Alyssa dans ediyor ve Alyssa Mindy’nin abisinin oğlu Evan ile hızlı bir parçada dans ederken Cooper sonunda Bambinin aslında Alyssa olduğunu anlıyor.

BÖLÜM 6
Cooper anladıktan sonra dans etmek için tekrar Alyssa’nın yanına gidince dans sırasında onu sıkıştırıp itiraf ettirmeye çalışıyor ama nafile.Alyssa inatla reddediyor.Düğün boyunca Cooper inatla Alyssaya itiraf ettirmeye çalıştı ama Alyssada inkar etmeye devam etti.Parti sonunda Mindy’nin gelin buketini Alyssa yakaladı.Jartiyeride Cooper .Çifti balayına uğurladıktan sonra Alyssa sessizce kaçmaya çalışırken Cooper’a yakalanıyor ve sonunda Cooper Alyssayı tuzağa düşürüp itiraf ettiriyor.Cooper Alyssaya beraber gitmeyi teklif ediyor ve Coop paltolarını almak üzere içeri girince Alyssa bu sefer kaçmayı başarıyor.Hemen eve gidip eşyalarını topladı ve eve gitmek üzere havaalanına gidip ilk uçağa biniyor.

BÖLÜM 7
Cooper Alyssa’nın kaçması üzerine akşam eve gelen gerçek bambiden yardım istiyor ve o geceki partideki kızlardan biri ile konuşup neler olduğunu öğreniyor.Dansçılardan Alyssanın dans ettiği grubun adınıda öğrenen Coop soluğu San Francisco da alıyor.


BÖLÜM 8
Eve döndüğünde Dedesini gazete okurken buluyor.Alyssa yı büyük anne ve büyük babası büyütmüş annesinin ölümünden sonra.Büyük anneside ölünce dedesi ve Alyssa kalmışlar.Bu arada Alyssa oldukça zengin bir kız.Dedesininde en büyük hayali ölmeden torununun evlendiğini görmek.Cooper üçaktan iner inmez Alyssanın dans ettiği tiyatroya gidip onu buluyor ve gizlice izlemeye başlıyor.Sonunda otele döndüğünde Jake sayesinde Alyssa hakkında çok şey bilen sosyetenin önemli isimlerinden bir yaşlı kadına akşam yemeğine gidiyor.

BÖLÜM 9
Akşam olup Coop yemeğe gittiğinde yaşlı kadın yani yan komşuları Danielle ile Alyssa ve ailesi hakkında konuçmaya başlıyorlar.Coop danielle ye Alyssa ile ilgili niyetinin ne olduğunu söyleyince Danielleden tam destek alıyor ve Coop’a Alyssanın düzenleyeceği yardım balosundan bahsediyor.Daha sonrası balo hazırlıkları ile geçiyor.Ve akşam baloda büyük karşılaşma gerçekleşiyor.


BÖLÜM 10
Balo boyunca sanki ilk defa tanışıyorlarmış gibi havadan sudan sohbet edip birbirlerini tanımaya çalışıyorlar. Ve tamamen yanlış bir hareket sonucu bir papağana sahip oluyor.Hemde beş bin dolarlık bir papağanaJ


BÖLÜM 11
Alyssa ile konuşmaları devam ederken konuşkan papağanı Laffita sayesinde bir köpeği oldu bu seferde hemde altı bin dolarlık bir köpek.Hemen ardından da yine aptal papağan sayesinde yeni bin dolarlık bir domuz alıyor.Allahtan harcadığı paralar sayesinde Alyssanın büyük babasının gözüne giriyorda onca para boşuna gitmiyor.Gecenin sonunda Alyssadan bir kahve randevusu koparmayıda başarıyor Cooper.

BÖLÜM 12
Ertesi gün kahve içerken Alyssa Cooper’ı noelde düzenleyecekleri partiye çağırıyor.Bir ilişkiye başlamayada karar veriyorlar ama bazı kuralları var Alyssa’nın sürenin önceden belirlenmesi ve gizlilik.Kahveden sonra beraber noel alışverişine çıkıyorlar ve alış veriş sırasında çok eğlenceli dakikalar geçiriyorlar.


BÖLÜM 13
Daniellanın verdiği partide tekrar karşılaşan çiftimiz arzularının esiri olup kilerde tekrar birlikte oluyorlar ve Noel gecesi için bu sefer gerçekten davet ediyor Alyssa Cooperı partiye.Ama Cooper Daniellenin davetini daha önceden kabul ettiği için sadece parti sonrası buluşmaya karar veriyorlar .Hemde içerisinde jakuzinin olduğu küçük bir kulübedeJ


BÖLÜM 14
Bu bölüm sonunda konuşup birbirlerine hayatlarını anlattıkları Korkularını ve çekindikleri söyleri konuştukları ama en önemlisi seni seviyorum dedikleri bölüm


BÖLÜM 15 VE BÖLÜM 16
Sonunda Cooper San Franciscoya taşınmaya karar veriyor ve ilk işi bir ev satın almak oluyor.Daha sonra Cooper Alyssayı arayı buz pateni yapmaya davet ediyor.Muhteşem bir gün geçirip çocuklar gibi eğleniyorlar ve ilk gerçek randevularınada böylece çıkmış oluyorlar.Tabi Alyssa geçmiş deneyimleri yüzünden aşka korkarak baktığı için Cooper’ın bütün yaklaşam çabalarını bir şekilde etkisiz hale getirip durdu ama Alyssanın büyük babasınında desteği ile danslı bir yardım yemeğinde Alyssayı etkilemek için plan yapıyorlar.


BÖLÜM 17
Bu ölüm anlatılmaz okunur dediğim bir bölüm.Çok eğlenceliydi.Açık arttırmada Cooper’ın planı ve işe Jake’in de karışmasından sonra koptum resmen.



BÖLÜM 18 ve SONSÖZ
Cooperdan gelen bir evlenme teklifi ve Alyssanın bunu kabul etmesi ile başlıyor bölüm.Evlenme teklifinden sonra Cooperda kalan Alyssayı sabah güzel bir kahvaltı sofrası bekliyor hemde büyük babası da orada.Bu arad Birde Alyssanın isteği ile Cooper da sağ kalçasına bir dövme yaptırıyor çünkü Alyssada da bir gül dövmesi var.
Dövmeyi yaptırdıktan 10 gün sonra evleniyorlar.Güzel bir düğün ve Tahitide geçirilecek balayı ile kitabımız bitiyor.Bu arada son paragrafta Cooper’ın yaptırdığı dövmede açıklanıyor ama söylemeyeceğim.Oda merak edip okuyacaklara sürpriz olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cüretkar, elda, kitap, minger, Özeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İskender PALA -Od Kitap Özeti –Bir Yunus EMRE Romanı -IRCForumları -Kitap Tanıtımları Sevda Kitap Tanıtımları 3 21 Temmuz 2014 03:04