IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2018, 05:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kördüğüm Özeti




Ayşe Kulin Kördüğüm

Bizi biz yapan geçmişimiz mi? Yoksa hayallerimiz mi? Kötü insan olmakla, kötü bir insanın yapabileceği kötü bir suçu işlemek; terazinin kollarını dengeler mi?

Bir insanın ricası sizin hayatınızı ne derecede etkileyebilir?

Gizem, hafızasını unutmuş olan bir kadındı sadece ama bir klinikte kalıyordu. Onu ilk bulduklarında, geçmişteki izlerine rastlayamadıkları gibi şimdiki hayatından da bir ipucu yakalayamamıştı kimse. O yüzden kimliği bulunana kadar bu genç kadının adı Gizem olacaktı ve bu klinikte kalacaktı.

Kliniğin sahibi olan Orhan Hoca’da özellikle Gizem ile ilgilenip hafızasını kazanmasında yardımcı olmaya çalışıyordu.

Çabalar her zaman çift taraflı olursa sonuç verirdi. Ama Gizem geçmişini öğrenmekten korkuyor ve hatırlamamak için çabalıyordu. Ya kötü biriyse diye?

İnsan geçmişinden hiçbir zaman kaçamaz demişler. Sanırım bu söz her durum için geçerli. Çünkü Gizem hafızasını kazanmaya başlamıştı ama bunu kimseyle paylaşmamıştı. Endişeleri vardı ki bu konuda da haklıydı. Herkes aynı şeyi yapmaz mıydı?

Gizem, hafızasını tamamen kazandığında ise yapması gereken tek şey güvenebileceği birini bulmaktı. Çünkü kendisi sandığından daha da önemli biriydi. Bildikleriyle…

Bildiklerini öylece herkese hatta kimseye anlatamazdı. Bu yüzden akıllıca davranmalıydı. Şu an ise güvendiği ve güvenebileceği tek kişi akıl hocası Orhan Bey olmuştu. Bir gece ansızın doktorunu arayıp ona her şeyi hatırladığını söylediğinde geri dönemeyeceği bir hata yapmıştı.

Orhan Hoca bu özel kliniğe Gizem’i kabul etmesinin tek sebebi sadece yakın arkadaşı olan Doktor Cemil’i kırmamaktı. Ama Gizem’i kliniğine kabul ettiğinde ise aslında içten içe başına büyük bir dert aldığını biliyordu. Hele ki Cemal’in gerçeği bilip de sonradan Orhan’a söyleyince işler daha da karışmıştı.

Gizem’in parmak izine varana kadar olan tüm kayıtlarını istihbarat ekibi silmişti ve Gizem bu ekip tarafından gözetleniyordu.

Ama asıl olay Gizem’in Orhan’a hayat hikâyesini anlatmakla başlıyor. Ve hikâyesini çok sevdiği erkek arkadaşı Tarık ile başlıyor.

Tarık ile karşılaşmaları, buluşup sevgili oluşları, Gizem’in aile yapısı, nasıl büyüyüp; kimlerle yaşadığı, aslında bir doktor olduğu bilgilerinin hepsini öğreniyoruz.

Hiç bilmeden çok gizli bir göreve bulaştığını, hayatından ile önemli olan hard diski kaybettiğini birebir şahit oluyoruz.

Orhan Hoca ile bu diskin kopyasını ele geçirip içindekilerini de artık ikisi öğrendiğinde geri dönülmez bir yola girmişlerdi. Kime güveneceklerini bilmiyorlardı. Hiçbir polise bu bilgileri öylesine aktarılamazdı. Ama yapılması gereken şeyler de vardı.

Gizem hafızasını kendisine yapılan bir suikast sonucu kaza yapıp kaybetmişti. Ve bu tür bilgileri de polise de anlatmıştı. Artık kendisini koruyan Orhan Hoca değil polis olacaktı.

Nurten Hanım gözcülüğünde Gizem Şile’de ki Orhan’ın evinde tanık koruma programına katılmıştır. Buradan kaçmak ister ve çabaları hüsranla sona erer. En sonunda ise bu çabalarını boş verip Nurten Hanım ile arkadaş olmaya karar verir. Hayatı normalleşmeye başlarken ise tekrardan bir bomba düşer ve film başa sarar.

Özellikle size en heyecanlı kısımları anlatmak istemedim çünkü eğer onlarda olmazsa kitabın hiçbir değeri kalmıyor.

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayşekulin, kitapözetleri, kördüğüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bahadır Sağlam - Kördüğüm Lcia A, B, C, Ç 0 02 Eylül 2014 22:07
Kıraç - Kördüğüm CtrL H, I, İ, J, K, L 0 01 Mart 2014 11:56
Kördüğüm Gibi.. Düş Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 03 Ağustos 2011 01:12
Kördüğüm Noyan Genel Paylaşım 2 20 Ağustos 2010 21:24