IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2019, 23:51   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İkinci El Zaman - Kızıl İnsanın Sonu Konusu ve Özeti




Nazi İşgalinde Sovyet Kadınları kitabının da yazarı Svetlana Aleksiyeviç tarafından kaleme alınan İkinci El Zaman - Kızıl İnsanın Sonu kitabı , türünde okuyucusu ile buluşuyor. Kafka yayınevinden 2016 yılında 9786054820382 isbn kodu ile kitapçılarda satışa sunulan İkinci El Zaman - Kızıl İnsanın Sonu isimli kitap 528 sayfadan oluşuyor. İkinci El Zaman - Kızıl İnsanın Sonu kitabını okuduysanız mutlaka oyunuzu, kitap incelemelerinizi ve alıntılarınızı bekliyoruz. Neokur kullanıcıları fikirlerinizi merak ediyor!
Yazar: Svetlana Aleksiyeviç
Yayınevi: Kafka
ISBN: 9786054820382
Sayfa: 528 sayfa Basım Tarihi: 2016
İsveç Akademisi, Svetlana Aleksiyeviç'e Nobel Ödülü verdiğinde yazarın "yeni bir edebi tür" yarattığını belirtmişŸ, eserlerini de "duyguların ve ruhun bir tarihi" sözcükleriyle betimlemişŸti. Aleksiyeviç uzun bireysel monologları farklı seslerin duyulduğu bir kolaja dönüşŸtüren özgün dokümanter tarzıyla, kendilerine nadiren konuşŸma fırsatı verilen, yaşŸantıları da çoğu zaman ülkenin resmi tarihine karışŸarak yitip giden sokaktaki insanların hikâyelerini kayıt altına alıyor.Sovyetler Birliği'nin dağılışŸı ve yeni bir Rusya'nın ortaya çıkışŸı üzerine senfonik bir sözlü tarih çalışŸması olan İkinci El Zaman'da Aleksiyeviç, komünizmin çöküşŸünün kroniğini çıkartıyor. Rusya'nın sıradan insanları geçirdikleri son otuz yılı anlatarak bizlere Sovyetler Birliği'nin çöküşŸ döneminde ve çöküşŸün ardından ortaya çıkan yeni Rusya'da yaşŸamanın nasıl bir tecrübe olduğunu gösteriyorlar. 1991-2012 dönemini kapsayan söyleşŸiler aracılığıyla, Aleksiyeviç bizleri propagandanın ve uydurma medya anlatımlarının ötesine taşŸıyor. Bunu yaparak da hem Rusya'nın hem de baskıya, teröre, açlığa, katliamlara dair, fakat aynı zamanda ülkelerinden duydukları gurura, gelecek umutlarına ve herkesin bir ütopya yaratmak için omuz omuza çalışŸıp mücadele verdiği inancına dair anılarını hâlâ taşŸıyan Rusların panoramik bir portresini çiziyor. Sonuç olarak da, bir zamanlar dünyanın üçte birini egemenliği altına alacak kadar güçlü bir fikrin ardından o topraklarda yaşŸamanın ayrıntılı bir dökümü çıkıyor karşŸımıza.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
insanlığın, kitap özetleri, sonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Acımasız Konusu ve Özeti Tanem Kitap Özetleri 0 20 Kasım 2018 13:58
Issız Ada Konusu ve Özeti Tanem Kitap Özetleri 0 20 Kasım 2018 13:48
Mahşer Konusu ve Özeti Tanem Kitap Özetleri 0 16 Kasım 2018 15:14
O Konusu ve Özeti Tanem Kitap Özetleri 0 16 Kasım 2018 15:11
Kızıl ile Kara (Stendhal) Kitap Özeti Violent Kitap Özetleri 1 28 Haziran 2012 00:58