IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2021, 21:30   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Allah de ötesini bırak kitap özeti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kitabın Yazarı:Uğur KoşarKitap Türü
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
in / TasavvufYayınevi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
estek YayınlarıYayınlandığı Yıl:2013Sayfa Sayısı:176


Tasavvuf kitapları ile oldukça fazla tanınan Uğur Koşar’ın son kitabı olan Allah De Ötesini Bırak, okurlarına Allah sevdasını farklı bir şekilde aşılıyor.

Benzer diğer kitaplardaki gibi sadece Allah’ı okurlarına anlatmayan, bunun yanında Allah sevgisinin hayatlarını nasıl değiştirebileceğini gösteren, psikolojik olarak bir rahatlama sağlanmasına da olanak veren bu kitap son zamanların en fazla okunan tasavvuf kitaplarının başında geliyor.

**********


Kitabın yazarı Uğur Koşar bir psikologdur. Kitap yazmak konusunda da acele etmemiştir. Çünkü arzunun şeytani olduğunu niyetin ise rahmani olduğunu söylüyor.

Kendini bir arzunun içinde bulduğunda hemen şeytanın elinden tuttuğunu anımsaman gerekiyor. Çünkü o sana yoğun bir şekilde onu elde etmeni söylüyor. Tıpkı günah işlettiği gibi bunu senden sürekli isteyip günah işlemene sebep oluyor. İstediğini arzuyla yaptırır, onu elde edince de gerçekleri gösterir. Mesela biriyle evlenmek istersiniz ruh ikizim, iyi birisi gibi şeyler düşündürür hatta kimseyi dinlemezsiniz. Ama şeytan evlendikten sonra seni gerçeklerle baş başa bırakır. Sanki o kişi gitmiş yerine başka biri gelmiş gibi hissettirir. Arzu da bu yüzden şeytanidir. O an gözünün önüne bir perde indirdiğini o perde kaldırıldığında da gerçeklerle yüz yüze geldiğini anlatır. Yeni biriyle tanıştığımızda niyet etmemiz gerektiğini ve hayırlısıysa nasip etmesini, eğer yorup yıpratacaksa mani olmasını istemeliyiz. Artık sorumluluk bizde değil Rabbimizde olur. Çünkü Allah sana yardımcı olacağını söylüyor. O zaman her ikisi olduğunda da sevineceksiniz. Rabbimle yola çıktığında hayatın seni yorması mümkün değildir. Çünkü senin hakkında en iyisini Allah bilir. Kalplerde Allah'ı anmakla huzur bulduğunu Kurandan bir ayet alarak anlatmış. Gökyüzüne baktığımızda bulutlar askıdaymış gibi duruyor. Bazen sağa bazen de sola gidiyorlar. Bazen yavaş bazen ise şiddetle sallanıyorlar. Allah da nasıl uygun gördüyse o olduğunu anlatıyor.

Kişi kişinin aynasıdır başlıklı bölümde ise başka konular anlatılıyor. Kişi kendisini nasıl görüyorsa karşısındakini de öyle görür. Kalbimizi kıranla oyalanmak değil, kırılan yeri bulmamız gerekirmiş. Kırılan bir şey varsa onun gurur, onur ve ego olduğunu söylüyor. Çünkü kalp kırılmaz. Bunu kabul ettiyse bir insan, rahmete ulaşmak için bir adım atmıştır. İnsanlar genelde Allah tıp vermiş, teknoloji gelişmiş, diyor. Allah' a derdini anlattığında o sana uygun doktoru gösteriyor. Bunu yapmayan insan yanlış işlem yapmayacağını nerden bilebilir? Yanlış iğne? Yanlış teşhis? Yanlış ameliyat? Bu yüzden Allah'a yönelmeli, onu hissetmeli ve ona derdimizi anlatmalıyız. Kitapta da amaç Allah'ı hissetmek ve ona yakın olduğunu biraz daha anlamak. Allah sıkıntı ve bela verdiğinde kullarını derece olarak yükseltir. Bu yolda canın yansa bile onun rahmetten olduğunu söylüyor. Zihnin ise bazen seni suçlar, değersiz hissetmeni sağlar, enerjini almaya çalışır. Kendini suçladığın anda bunun zihninin sana oynadığı bir oyun olduğunu düşünüp buna son vermelisin.

Kitaptaki her başlık altında ders çıkarılabilecek konular ve Allah'a olan yönelmeyi ve onu hissetmemiz gerektiğini anlatıyor. Sabredince meleklerin bize imrendiğini ve ne güzel bir kul olduğumuzu söylerler. Dua edince melekler gökyüzündeki yedi katı aralar ve duanın Rabbine ulaşmasına vesile olur. Senin ne kadar değerli olduğunu biliyor. Allah değersiz Bir şey yaratır mı hiç? Allah bizi yeni günün sabahına çıkarıyorsa rızkımızı da hazırlamış demektir. Sadece rızkı değil, ilgisi ve gözü hep bizim üzerimizdedir. Biz Allah için çok değerliyiz ve kendimizden daha önce ve daha çok düşünüyor. Bir yandan da yaşadığımız her olayda imtihan içindeyiz. Karşımıza gelen her olay uyanmamız içindir. Kulum benden vazgeçecek mi diye imtihan edermiş. Allah'ın verdiği de vermediği de bizim için bir imtihandır. Bu Allah ile kul arasında kutsal bir bağ olarak görürmüş. İnsan kendini olduğu gibi kabul etmelidir. Çünkü nasılsın diye sorduklarında hep aynı cevap olan iyiyim diyorsak, nasıl olduklarını açıkça söyleyemeyecek kadar ürkek ve kendine güvensiz biri olarak görüyormuş.

Başka bir konuda ise kadının bir çiçek olduğunu ve aynı zamanda da yeryüzünde bulunan bir melekmiş. Gizli kanatlarının olduğunu ve bunları erkeklerin görmediğini söylemektedir. Eğer gönül gözünü kullanırsa onları görebilirmiş. Bu yüzden de 'cennet annelerin ayaklarının altındadır.' der. Kadınları küçümsememek gerekir. Onları cennete ulaşmak için var olmuş köprü olarak görürmüş. Kadınlara saygı duyulmalı çünkü Allah resulü kadına değer verirdi. Kitapta bir sözde anlatıldığı gibi ‘Kimsenin kalbini kırma, unutma ki kalpler Allah'ın elindedir!' Allah seni bu dünyada bir eksiği tamamlaman için gönderdi. Bu eksikliği bulmakta bizim elimizde. İnsanlara yardım etmeli Allah'a yönelmelidir. Bu hayattaki her şey aslında bir imtihandır. Aslında yapmamız gereken de kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeliyiz. Bir insan yüreğinin sesini dinlemiyorsa diğer insanları da duyması zordur. Her insanla ayrı bir maskeyle konuşursan kişiyi yorar ve zamanla yalan söyler. Çünkü kendin olursan özgürlüğe ulaşırsınız. Gözlerimizin görmediği yerlerde yüreğimizi kullanmalıyız, o zaman göremediklerimizi de bize gösterirmiş. Rabbimin emanetiyiz, hissederek, ruhumuzla yaşamalıyız. Allah da bizi yaratırken neler yapabileceğimizi görmek istediği için yaratmış. Allah'tan ümidini kesmeden dua etmelisin. O acele etmez ve zamanını bekler. Sen ısrarcı olursan o kadar çabuk kabul eder. Nefis sürekli fitne tohumları ekerek bizi bizden uzaklaştırmaktadır. Kendimizi kötü hissedip depresyona girmemiz için uğraşır, her şeyi düşündürüp canımızın sıkılmasını sağlar. Böyle olunca da mutlu olamayız. Aslında Allah'ın varlığını hissetmemiz gerekir. Bir şey olduğunda Allah'ı unutmayıp her şeyi olacağına bırakmalıyız. Doğru olanda budur aslında.

Bu kitabı okuyunca düşünceleriniz değişebilir ve birçok ders çıkarabiliriz.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Aralık 2021, 21:31   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Allah de ötesini bırak kitap özeti




Emeğinize sağlık hanımefendi

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
allah de, eğitim, kitap özetleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Allah De Ötesini Bırak Deep Kitap Tanıtımları 1 21 Ağustos 2019 13:56
The Book Thief Kitap Hırsızı İngilizce Kitap Özeti PySSyCaT İngilizce Kitap Özetleri 0 26 Mart 2015 00:14
İskender PALA -Od Kitap Özeti –Bir Yunus EMRE Romanı -IRCForumları -Kitap Tanıtımları Sevda Kitap Tanıtımları 3 21 Temmuz 2014 03:04