IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2014, 10:59   #1
Çevrimdışı
2014 Güncel Bilgiler Tekrar Testi (KPSS)


-- Sponsor Baglantı --


1- Aşağıdaki ülkelerden hangisi OPEC’in (Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu) kurucusu değildir.

A) Irak B) İran C) Kuveyt D) Suriye E) Venezuela



2- Birleşmiş Milletler ve Arap birliğinin Suriyedeki olaylarla ilgili seçtiği özel temsilci kimdir?

A) Recep Tayip Erdoğan

B) Kofi Annan

C) Prof. Dr. Eklemeddin İslamoğlu

D) Ban Ki-moon

E) Jim Yong Kim





3- Avrupa Birliğine üye olan son 2 ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Letonya, Litvanya B) İspanya, Portekiz

C) Romanya, Bulgaristan D) Türkiye, Makedonya

E) Hırvatistan, Macaristan





4- Revalüasyonla ilgili aşağıdaki tanımların hangisi doğrudur?

A) Fiyatların sürekli ve hissedilir şekilde yükselmesi ve paranın değer kaybetmesidir.

B) Ulusal para biriminin değerinin arttırılmasıdır.

C) Ulusal para biriminin değerinin düşürülmesidir.

D) Hükümetin üreticileri korumak ve onları teşvik etmek amacıyla para veya parasal değere sahip şeylerle karşılıksız olarak yaptığı yardımdır.

E) Devletin ödeme gücünü kaybetmesinden dolayı, borçlarını ödeyemeyeceğini ilan etmesi ve ötelemesidir.



5- Aşağıdakilerden hangisi yeni kurulan bakanlıktır?

A) Ekonomi Bakanlığı

B) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

C) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

D) Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

E) Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı



6- Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) Avrupa Merkez Bankası başkanı Mario Draghi

B) Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim

C) IMF Başkanı Christine Lagarde

D) BM Genel sekreteri Ban Ki-moon

E) NATO Genel sekreteri Kofi Annan



7- 2020 Yaz olimpiyat Oyunlarına İstanbulla birlikte aday olan şehirler hangisidir?

A) Londra, Madrid B) Londra, Atina

C) Madrid, Tokyo D) Maribor, Rio de Janeiro

E) Atina, Pekin



8- 2014 ve 2018 Dünya Futbol şampiyonasına ev sahipliği yapacak ülkeler aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2014 Brezilya, 2018 Rusya

B) 2014 Rusya, 2018 Brezilya

C) 2014 Rusya, 2018 Türkiye

D) 2014 Birezilya, 2018 Türkiye

E) 2014 Polonya, 2018 Rusya



9- Tedavülde olan değeri en küçük ve en büyük madeni paralar aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1 Kuruş, 50 Kuruş B) 1 Kuruş, 1 TL.

C) 5 Kuruş, 50 Kuruş D) 5 Kuruş, 1 TL.

E) 5 Kuruş 10 TL.



10- AB’nin 82 Milyonluk nüfusuyla en kalabalık ülkesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) İngiltere B) Almanya

C) Fransa D) Hollanda

E) İspanya





11- Dünya ekonomisinde en büyük üç ülkenin büyükten küçüğe sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

A) Almanya, İngiltere, Japonya

B) Çin, ABD, Almanya

C) Çin, ABD, Japonya

D) ABD, Çin, Japonya

E) ABD, Japonya, Almanya



12- Türkiye’nin ilk yerli insansız hava aracının adı nedir?

A) Atak B) Şahin C) Anka D) Avcı E) Baykuş



13- Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB BaşkanI

B) Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD başkanı

C) Prof. Dr. İlber Ortaylı, Topkapı Sarayı Müsesi başkanı

D) Hakan Fidan, MİT müsteşarı

E) Prof.Dr. Aysel Işıl Karakaş, Avrupa İnsan Hakları yargıcı



14- 4 yılda bir yapılan milletvekili seçimleri (genel seçimler) hangi yıl yapılacaktır?

A) 2012 B) 2013 C) 2014 D) 2015 E) 2016



15- BM’nin, insani gelişmişlik endeksi en yüksek olarak seçtiği ülke hangisidir?

A) Norveç B) Almanya

C) Japonya D) Kanada

E) İsveç



16- En fazla petrol rezervine sahip ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Irak B) İran

C) Suudi Arabistan D) ABD

E) Kuveyt



17- Nüfusa göre İstanbul ve Ankara’dan sonra en büyük illerin sıralaması hangisidir?

A) Bursa, İzmir, Konya B) İzmir, Konya, Bursa

C) İzmir, Adana, Konya D) İzmir-Bursa-Adana

E) Konya, İzmir, Bursa



18- 5 yılda bir yapılan mahalli idare seçimleri (yerel seçimler) hangi yıl yapılacaktır?

A) 2012 B) 2013 C) 2014 D) 2015 E) 2016



19- Türkiye’nin ihracat ve ithalatıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) En fazla ihracat İngiltere, ithalat Almanya

B) En fazla ihracat Irak, ithalat Rusya

C) En fazla ihracat Irak, ithalat Çin

D) En fazla ihracat Almanya, ithalat Rusya

E) En fazla ihracat Rusya, ithalat Almanya



20- Aşağıdakilerden isim ve görev eşleşmelerinden hangisi yanlıştır?

A) Maliye Bakanı - Mehmet Şimşek

B) Meclis Başkanı - Cemil Çiçek

C) Anayasa Mahkemesi Başkanı - Haşim Kılıç

D) Merkez Bankası Başkanı - Doç.Dr. Erdem Başçı

E) Ekonomi Bakanı - Ali Babacan

Kaynak: Kpssrehber.com

Cevaplar

1-D 2-B 3-C 4-B 5-A 6-E 7-C 8-A 9-B 10-B

11-D 12-C 13-B 14-D 15-A 16-C 17-D 18-C 19-D 20-E
1- Aşağıdaki ülkelerden hangisi OPEC’in (Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu) kurucusu değildir.

A) Irak B) İran C) Kuveyt D) Suriye E) Venezuela



2- Birleşmiş Milletler ve Arap birliğinin Suriyedeki olaylarla ilgili seçtiği özel temsilci kimdir?

A) Recep Tayip Erdoğan

B) Kofi Annan

C) Prof. Dr. Eklemeddin İslamoğlu

D) Ban Ki-moon

E) Jim Yong Kim





3- Avrupa Birliğine üye olan son 2 ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Letonya, Litvanya B) İspanya, Portekiz

C) Romanya, Bulgaristan D) Türkiye, Makedonya

E) Hırvatistan, Macaristan





4- Revalüasyonla ilgili aşağıdaki tanımların hangisi doğrudur?

A) Fiyatların sürekli ve hissedilir şekilde yükselmesi ve paranın değer kaybetmesidir.

B) Ulusal para biriminin değerinin arttırılmasıdır.

C) Ulusal para biriminin değerinin düşürülmesidir.

D) Hükümetin üreticileri korumak ve onları teşvik etmek amacıyla para veya parasal değere sahip şeylerle karşılıksız olarak yaptığı yardımdır.

E) Devletin ödeme gücünü kaybetmesinden dolayı, borçlarını ödeyemeyeceğini ilan etmesi ve ötelemesidir.



5- Aşağıdakilerden hangisi yeni kurulan bakanlıktır?

A) Ekonomi Bakanlığı

B) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

C) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

D) Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

E) Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı



6- Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) Avrupa Merkez Bankası başkanı Mario Draghi

B) Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim

C) IMF Başkanı Christine Lagarde

D) BM Genel sekreteri Ban Ki-moon

E) NATO Genel sekreteri Kofi Annan



7- 2020 Yaz olimpiyat Oyunlarına İstanbulla birlikte aday olan şehirler hangisidir?

A) Londra, Madrid B) Londra, Atina

C) Madrid, Tokyo D) Maribor, Rio de Janeiro

E) Atina, Pekin



8- 2014 ve 2018 Dünya Futbol şampiyonasına ev sahipliği yapacak ülkeler aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2014 Brezilya, 2018 Rusya

B) 2014 Rusya, 2018 Brezilya

C) 2014 Rusya, 2018 Türkiye

D) 2014 Birezilya, 2018 Türkiye

E) 2014 Polonya, 2018 Rusya



9- Tedavülde olan değeri en küçük ve en büyük madeni paralar aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1 Kuruş, 50 Kuruş B) 1 Kuruş, 1 TL.

C) 5 Kuruş, 50 Kuruş D) 5 Kuruş, 1 TL.

E) 5 Kuruş 10 TL.



10- AB’nin 82 Milyonluk nüfusuyla en kalabalık ülkesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) İngiltere B) Almanya

C) Fransa D) Hollanda

E) İspanya





11- Dünya ekonomisinde en büyük üç ülkenin büyükten küçüğe sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

A) Almanya, İngiltere, Japonya

B) Çin, ABD, Almanya

C) Çin, ABD, Japonya

D) ABD, Çin, Japonya

E) ABD, Japonya, Almanya



12- Türkiye’nin ilk yerli insansız hava aracının adı nedir?

A) Atak B) Şahin C) Anka D) Avcı E) Baykuş



13- Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB BaşkanI

B) Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD başkanı

C) Prof. Dr. İlber Ortaylı, Topkapı Sarayı Müsesi başkanı

D) Hakan Fidan, MİT müsteşarı

E) Prof.Dr. Aysel Işıl Karakaş, Avrupa İnsan Hakları yargıcı



14- 4 yılda bir yapılan milletvekili seçimleri (genel seçimler) hangi yıl yapılacaktır?

A) 2012 B) 2013 C) 2014 D) 2015 E) 2016



15- BM’nin, insani gelişmişlik endeksi en yüksek olarak seçtiği ülke hangisidir?

A) Norveç B) Almanya

C) Japonya D) Kanada

E) İsveç



16- En fazla petrol rezervine sahip ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Irak B) İran

C) Suudi Arabistan D) ABD

E) Kuveyt



17- Nüfusa göre İstanbul ve Ankara’dan sonra en büyük illerin sıralaması hangisidir?

A) Bursa, İzmir, Konya B) İzmir, Konya, Bursa

C) İzmir, Adana, Konya D) İzmir-Bursa-Adana

E) Konya, İzmir, Bursa



18- 5 yılda bir yapılan mahalli idare seçimleri (yerel seçimler) hangi yıl yapılacaktır?

A) 2012 B) 2013 C) 2014 D) 2015 E) 2016



19- Türkiye’nin ihracat ve ithalatıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) En fazla ihracat İngiltere, ithalat Almanya

B) En fazla ihracat Irak, ithalat Rusya

C) En fazla ihracat Irak, ithalat Çin

D) En fazla ihracat Almanya, ithalat Rusya

E) En fazla ihracat Rusya, ithalat Almanya



20- Aşağıdakilerden isim ve görev eşleşmelerinden hangisi yanlıştır?

A) Maliye Bakanı - Mehmet Şimşek

B) Meclis Başkanı - Cemil Çiçek

C) Anayasa Mahkemesi Başkanı - Haşim Kılıç

D) Merkez Bankası Başkanı - Doç.Dr. Erdem Başçı

E) Ekonomi Bakanı - Ali Babacan

Kaynak: Kpssrehber.com

Cevaplar

1-D 2-B 3-C 4-B 5-A 6-E 7-C 8-A 9-B 10-B

11-D 12-C 13-B 14-D 15-A 16-C 17-D 18-C 19-D 20-E
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
2014, bilgiler, gÜncel, kpss, tekrar, testi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık