IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2011, 03:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burun Sekil Bozukluklari




Burun, yüzümüzün tam ortasinda, görünümü ile yüz ifadesini oldukça etkileyen bir organimizdir. (bakiniz: Resim 11) Dis kismi baslica 2 adet burun kemigi ve birkaç çift kikirdaktan yapilmistir. Sekil bozukluklari burun kemigini ve kikirdaklarini içine alir. Dolayisiyla burnu n görünen kusuruna müdahale edilmesi seklinin düzeltilmesine yeterli olamaz, burun estetigi bütünüyle ele alinmalidir.

18 yasinda gelisimini tamamlayan burundaki sekil bozukluklari ya dogumsaldir ya da edinselolup travma, enfeksiyon, tümör nedeniyle sonradan ortaya çikmistir. Görünümü ileri derecede bazen sekli bozulmus burunlara estetik müdahaleler ile normal bir görünüm kazandirilabilir. Ancak amaç, estetigin yaninda en üst düzeyde fonksiyonlarin korunmasi olmalidir. Bu noktada cerrahiye karar verirken asiriya kaçilmadan yüze uyan bir burun hedeflenmelidir.

Bazi hastalar burnunun seklinden öylesine yakinir ki; burada kisinin kusuruna saplanip kalmis, ruhsal dengesi bozulmus olarak algilanmasinda ve cerrahiden önce bir psikolojik muayeneden geçirilmesinde yarar vardir. Ancak kisinin görünümü nedeniyle toplumdan kaçip, kusurunu ayip gibi düsünerek ruh dengesinin bozulmasina da izin verilmemelidir.

Burun plastik operasyonu genel anestezi altinda ve siklikla bu run deliklerinden girilerek yapilir. Burun uç kisminin anormalliklerinde ise burun derisi alttan kaldirilarak açik sekilde de yapilabilir. Operasyonda; önce burun anatomisi ortaya konur, çati deriden siyrilir kusurlu bölümler alinir. Komsu anatomik yapilar yeni duruma adapte edilir. Islem bitirildikten sonra yeniden sekillendirilmis burun çatisi alçi ya da metal plastik v.s. gibi gereçlerle desteklenir.

Yaklasik 1 haftalik sürenin sonunda bu destekler alinir. Operasyondan sonra göz etrafinda ve burun çevresinde sislik ve morluklar olusabilir. Zamanla bunlar düzelir. Burnun son seklinin almasi aylarca sürebilir. Bazen burunda travma, iltihap v.b. gibi nedenlerle doku kaybi oldugunda; vücuttan greft tabir edilen kikirdak ya da kemik parçalar buruna nakledilerek onarim gerçeklestirilir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bozukluklari, burun, sekil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burun Kanaması, Burun Kanamasının Nedenleri?, Burun Kanamasında Ne Yapmalı? Violent Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 19 Nisan 2014 17:22
Kişilik bozukluklari Lucifer Ruh Sağlığı 0 20 Ocak 2012 02:12
Burun Sekil Degisikligi KarakıZ Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 29 Ağustos 2011 03:07