IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2012, 18:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabakulak Bitkisel Tedavisi




KABAKULAK TEDAVİSİ, İLAÇLARI, BİTKİSEL UYGULAMALAR

Kabakulak hastalığına virüsler neden olduğu için antibiyotik tedavisi uygulanmaz. Ağrı ve ateşi için ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Hasta dinlendirilmeli ve sıvı gıda alımı artırılmalıdır. Genelde kabakulak için bunlar yeterli olmaktadır. Fakat kabakulak durumunda, kusma ve dalgınlık, kalp ve bağırsak problemlerine yol açıyorsa bu gibi durumlarda, hastanın bir doktora başvurması yerinde bir karar olacaktır.
Kabakulak tedavisinde koruyucu hizmet olarak kabakulak aşısının yaptırılması tüm olası sonuçlar için faydalı olacaktır. Hekiminize danışarak kabakulak aşısının yaptırılmasını önermekteyiz.
Kabakulak tedavisinde herhangi bir yan etki yapmadan etkili olabilecek tedavi metotları da yer almaktadır. Bu metotlar uygularken kabakulağın normal belirtilerinden farklı(yukarıda belirtilen) semptomlar yaşanıyorsa doktorunuza başvurun. Şimdi kabakulak hastalığı ile ilgili bitkisel ve evde hazırlanabilecek karışımlara değinelim:

Bir tutam Sodabicarb (NaHCO3) ile birkaç damla su ile karıştırılarak etkilenen bölgeye uygulanmalıdır. Birkaç dakika içinde durulayın. Bu ilaç, bir günde iki ya da üç kez uygulayarak kabakulak için rahatlatıcı olabilir.
Yanaklar altındaki şişme ve iltihaplı bölgeye mullien(sığırkuyruğu=Verbascum) çayına batırılmış bir bez uygulaması ile mücadele edilebilir.

Tespihağacı (neem= Azadirachta indica) yaprakları ile zerdeçal (Curcuma longa)karıştırılıp hamur haline getirilir. Etkilenmiş alana uygulanarak kullanılır. Etkisi kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir.
Kuşkonmaz tohumu(Asparagus) ve çemen tohumu(Trigonella foenum) hamur şeklinde ezilerek etkilenen alan üzerinde uygulanır. Kabakulak için yararlı bir tedavidir.

Aloe(sarısabır) yapraklarının bir tarafını soyun ve ısıtın. Daha sonra, üzerine zerdeçal serpin ve Hint barbery (rasaut=Berberries aristata) özü ekleyin. Bir bandaj yardımı ile şişme çevresine uygulayın. Anlık rahatlama için ideal bir karışımdır.

Zencefil(Zingiber officinale) her hastalıkta olduğu gibi kabakulak tedavisinde başarılı sonuçların alındığı bit şifalı bitkidir. Su ile kuru zencefili kalın bir hamur yapın, inflamasyon ve ağrının azalması için etkilenen alan üzerinde uygulayın.
Sadeyağ ile birkaç yaprak Peepal(Ficus religiosa)’ bulaştırın. Isıttıktan sonra ılık dereceye kadar geldikten sonra bir bandaj yardımı ile tedavi edici sonuçlar için iltihaplı parça etrafına sarın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bitkisel, kabakulak, tedavisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bel soğukluğu bitkisel tedavisi ALeMCi Alternatif Tıp 0 07 Nisan 2012 12:11
Aftın Bitkisel Tedavisi Liaaa Alternatif Tıp 0 07 Nisan 2012 01:00
Ağız Felci Bitkisel Tedavisi Liaaa Ağız ve Diş Sağlığı 0 06 Nisan 2012 10:46
Göz Seyirmesinin Bitkisel Tedavisi Zen Sağlık Köşesi 0 18 Şubat 2012 22:22
Bronşit Bitkisel Tedavisi System Sağlık Köşesi 0 06 Ekim 2011 21:40