IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2012, 11:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kimler Grip Aşısı Olmamalı






Grip aşısı hakkında merak ettiğiniz her ayrıntı haberimizde.


Grip aşısı her yıl yapılmalı mı?

Grip aşısının her yıl yapılıp, yapılmaması konusunda farklı düşünceler vardır. Grip aşısı her yıl yeni hazırlanan bir aşıdır. Bir önceki yıl en aktif olan virüsler, dünya sağlık örgütü ve yardımcı kuruluşlar tarafından yeni dönemin aşısı olarak kullanmak üzere harmanlanır. Bu aşıların içinde genellikle üç ya da dört virüs bulunmaktadır. Bu seneki aşıya ise geçen seneye en fazla etki eden H1, N1, H3,N2, influenza B virüsleri koyulmuştur.

Hamileler de aşı yaptırabilir mi?

Hamilelere de aşı yapılabilmektedir, çünkü grip aşısı ölü aşıdır. İçerisinde canlı virüs bulunmadığı için yan etkisi çok yoktur.

Kimler grip aşısı olmamalıdır?

Aşı yumurtadan üretildiği için sadece yumurtaya alerjisi olanlar,Nörolojik hastalığı olanlar,Grip aşılarına karşı daha önce ciddi bir alerjik reaksiyon gösterenler aşı olmamalıdırlar.

Kimler grip aşısı olmalıdır?

5 yaşın altındaki tüm çocuklar,65 yaşın üzerindekiler,Kronik akciğer hastalığı olanlar,Kistik fibroz çocuk hastalıkları,İleri yaş grubunda koah denilen kronik obstrüftif akciğer hastalığı olanlar,Astım hastaları, özellikle sürekli steroid tedavisi almak zorunda olanlar ya da sürekli olarak kortizonla baskılayıcı kullananlar,Hormon hastaları,Diyabet hastaları,Sağlık personeli ve sağlık çalışanları,Gebeler,Bir önceki sene gribi ağır geçirenler,Aspirin kullananlardır.

Grip aşısı oldum, yine de grip olma riskim var mı?

Grip aşısı olduğunuz halde yine de grip olma ihtimaliniz vardır. Çünkü yeni dönemde çıkacak mikrop önceden tahmin edilemez ve aşınız bu mikroba karşı koruyucu olmayabilir. Bu nedenle kimi zaman tahmin edilemeyen virüslerin yaratacağı yeni salgınlara karşı yıl içerisinde farklı bir grip aşısı daha olmanız gerekebilir.

Mesela: Domuz gribi salgını meydana geldiğinde domuz gribi aşısı da çıkmıştı. Ama daha önce rutin grip aşısını yaptıranlar bu yeni salgın için yeniden aşı olmak zorunda kalmıştı. Çünkü rutin aşının içerisinde "domuz gribi" salgınını engelleyecek etkin madde yoktu.

Grip aşısı eczanelerde olunabilir mi?

Aşının eczanelerde uygulanması önerilmemektedir. Çünkü eczane ortamında, aşının uygulanması ile meydana gelebilecek alerjik reaksiyonlar hakkında yeteri kadar bilgilendirilmeyebilirsiniz. Ve bu gibi acil durumlarda hastaya müdahale edecek doktor vasfında kimse bulunmamaktadır. Aşıların mutlaka hastane ortamında yapılması gerekmektedir.

Grip ve soğuk algınlığı arasındaki fark nedir?

Grip belirtileri şunlardır: 38-39 derece ateş,Baş ağrısı,Vücutta genel ağrı,Birden başlayan ve haftalarca süren yorgunluk,Genellikle kuru öksürük,Bazen burun tıkanıklığı,Hapşırma,Boğaz ağrısı,Üşüme,Titreme,Terleme,İştah kaybıdır.

Soğuk algınlığının ise en sık rastlanan belirtileri şunlardır:
Hapşırma,
Burun akıntısı ve boğaz ağrısıdır.

Grip antibiyotikle tedavi edilir mi?

Grip viral bir enfeksiyon olduğu için antibiyotikle düzelmez. Antibiyotiğin hiçbir faydası yoktur. Çünkü antibiyotik sadece bakterilerle olan enfeksiyonlarda etkilidir.

Şeker hastaları aşı olabilir mi?

Uluslararası Diyabet Tedavi Kılavuzlarında şeker hastalarına grip aşısı önerilmektedir. Grip aşısı %80 dolaylarında koyucu olur. Şeker hastaları için ciddi yan etki veya riskli bir durum oluşturmaz.

Grip aşısı ne zaman yapılmalıdır?

Grip aşısı: Grip mevsiminin başlamasından hemen önce, Ekim ve kasım aylarından başlanarak mayıs ayı sonuna kadar yapılmalıdır.

Aşı, koruyuculuk etkisini yapıldıktan iki hafta sonra göstermeye başlar. Çünkü antikorların gelişmesi iki hafta sürer. Bu nedenle aşı, grip mevsiminin başlamasından iki hafta önce yapılmalıdır ki grip mevsimi başladığında sizi koruyabilsin.

doktorsensin.com

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşısı, grip, kimler, olmamalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Grip Aşısı Dönemi Başladı System Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 05 Eylül 2011 15:59
Grip Aşısı Mevsimi Geldi System Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 04 Eylül 2011 14:10