IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2014, 16:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kulak Tıkanıklığı Neden Olur?




Kulak tıkanmasının sebepleri nelerdir? Kulak tıkanıklığı durumunda ne yapılabilir? Nasıl geçer, hakkında bilgi.


Kulak ağrısı hafif zonklamadan, şiddetli ve bıçak gibi saplanan acıya kadar değişik biçimlerde kendini gösterir. çocuklarda büyüklere oranla daha sık görülür. Ağrının nedeni çoğunlukla bir enfeksiyon, yani iltihaplanmadır ve doktora başvurulmasını verantibiyotik kullanılmasını gerektirir.


Kulak ağrısı, önerilen dozda suda eriyen aspirin veya parasetamol alınarak dindirilebilir. Kulağın üzerine bir sıcak su şişesi koymakta da fayda vardır. Ancak bu önlemlerin temelde yatan hastalığı tedavi etmeyeceğini unutmayın. Kulakta devamlı ağrı varsa, mutlaka doktora başvurun.

Çoğunlukla uçak yolculuklarında ya da deniz düzeyinden yüksek bir yere çıkıldığında ortaya yıkan kulak ağrısı, ağzı açıp kuvvetle soluyarak ya da yutkunarak geçiştirilebilir. Bu durumda kulağı kaşıyıp kurcalamamak gerekir. Kulağınızda yutkunarak geçiremediğiniz bir tıkanma hissi duyuyorsanız, burun deliklerinizi tıkayarak burnunuzdan dışarı hava vermeye çalışınız.

İşitmeniz bir-iki hafta boyunca giderek ağırlaşıyor ve kulağınızda bir ağırlık ve ağrı hissediyorsanız, kulak kiri birikmesi söz konusu olabilir. Kulağınızdaki kiri kendiniz temizlemek istiyorsanız, reçetesiz satılan kulak damlalarını birkaç gün kullanarak içerideki kiri yumuşatın. Daha sonra da kulaklarınız su altında kalacak şekilde sıcak su dolu bir banyo küvetine yatın. Bu durumda gevşeyen kir kendiliğinden dışarı çıkacaktır. Eğer bu olmazsa ve ağrınız devam ederse doktora gidin. Doktor özel bir enjektörle kulak kirinizi temizleyecektir. Kulağınıza sivri bir cisim sokarak kiri çıkarmaya çalışmayın.

Kulağa Yabancı cisim kaçması; Kulağa yabancı cisim kaçmasına daha çok çocuklarda rastlanır. Bunlar geçici olarak işitme güçlüğüne neden olur; derine giden yabancı cismin ise kulak zarına zarar vermesi olasılığı vardır ki, bu tehlikelidir. Kulağa kaçan yabancı cisim çoğunlukla bir böcek olur. Bu durumda hemen parmağınızı sokarak ya da başka bir maddeyle böceği çıkarmaya kalkışmayınız. Hastayı telaşlandırmadan böceğin kaçtığı kulağı ılık suyla yıkayın. Çıkmazsa bir sağlık merkezine ya da eczaneye götürün.

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kulak, neden, olur, tıkanıklığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öksürük Kulak Tıkanıklığı Belirtisi! Zen Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 08 Şubat 2013 17:01
Kulak Neden Çınlar YapraK Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 28 Eylül 2009 23:39