IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2014, 22:31   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gribe Ne iyi Gelir




Grip, özellikle kış aylarında ortaya çıkan salgın bir hastalıktır. Kalabalık ortamlarda yaşayan ve çalışan insanlar arasında çok sık görülür. Hapşırma ve öksürükle ortama yayılan grip mikrobu, nefes yolu ile diğer insanlara geçer. Bu nedenle, okullarda ve kalabalık ofislerde salgın şeklinde yayılır. Gripten korunmak için, her sene kendinize aşı yaptırabilirsiniz. Bunun dışında, bağışıklık sistemini geliştirmek en iyi çözümlerdendir.

Grip olduğunuzda, bir hekime danışmak en etkili yöntemdir. Bunun dışında yapacağınız bazı uygulamalarda vardır. Bol C vitamini içeren portakal ve limon gibi besinler tüketilmelidir. Muz, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve mideyi rahatlatır.

Ezilen muzun suyu içilebilir. Bol miktarda kuru soğan ve sarımsak yenilmelidir. Özellikle soğan, kabuğu soyulup yarım bardak suda bir gece bekletildikten sonra ertesi sabah içilirse, gribe etkili bir tedavi oluşturmaktadır. Vicks gibi kremler, göğse ve sırta sürülüp ön ve arka kısma birer gazete kağıdı konulursa, bir gece içinde göğüs rahatlar.

Bol karabiberli ılık çayın da etkisi olduğu düşünülmektedir. Bol ve taze hava almak, grip mikrobundan kurtulmak için gereklidir. Grip yüzünden ateşiniz çıkarsa, sirkeli su ile ıslatılan havlular ile kompres yapmak, üzerinizdeki kıyafetleri çıkarmak ve buz koymak ateşi düşürecektir.

Eski zamanlarda ter ile ateşin atılacağı düşüncesi yüzünden, üstümüze kalın şeyler giyilirdi. Oysa bunlar, vücudun daha da ısınmasını sağlayacak ve ateşiniz artacaktır. Bu nedenle duş almak, kalın giysilerden kurtulmak ve hekime gözükmek gereklidir.

Grip olmamak için, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek gereklidir. Bol temiz hava almak, spor yapmak ve dengeli beslenmek, içki ve sigaradan uzak durmak, balık, sebze ve meyve ile beslenmek bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için gereklidir. Bir hekime danışarak, düzenli ve sağlıklı bir yaşam için, vitamin takviyeleri ile grip salgınlarını atlatabilirsiniz.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gelir, gribe, iyi, ne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sevgi mi Saygıdan gelir, Saygı mı sevgiden gelir? Ay IF Anket Arşivi 24 09 Eylül 2015 11:58
Gribe Ne İyi Gelir? Zen Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 17 Kasım 2012 20:06