IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2008, 20:52   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilge Kral, Kültürün Başkentinde Anılıyor




Bağcılar Belediyesi, Aliya İzzetbegoviç ile ilgili dünyadaki ilk büyük çaplı bilimsel sempozyuma ev sahipliği yapıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bağcılar Belediyesi; vefatının 5. yılı münasebetiyle Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i anmak için dev bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. “Bilge Kral” , 11–12 Ekim 2008 tarihlerinde kültürün başkenti İstanbul’da düzenlenecek etkinliklerde anılacak.

Anma etkinlikleri kapsamındaki sempozyumda bilim adamları, tarihçiler ile siyasetçiler Aliya’yı anlatacak. Resim sergisiyle hatırasına şahit olacağımız Aliya ile ilgili iki gün boyunca film gösterimleri yapılacak.

Son yarım asrın önemli düşünür ve devlet adamlarından biri olarak tarihe geçen Bosna Hersek’in Kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, büyük devlet adamı kimliğinin yanı sıra bilge kişiliği ve firasetiyle 73 yıllık örnek bir hayat yaşadı. Entelektüel bir devlet adamı olarak ‘kendi oluş’unu gerçekleştirebilen nadir liderlerden biri olabilen Aliya İzzetbegoviç, düşünceleriyle dile getirdiği olgunluğu iç ve dış siyasetine de yansıtarak düşmanlarının dahi saygı duyduğu bir kimlik sergiledi. “Bilge Kral” payesini fazlasıyla hak eden bir hayat yaşayan Aliya İzzetbegoviç, hem kendi milletine hem de bütün insanlığa ders niteliğinde mücadele dolu örnek bir hayat sundu. O, 5 yıl önce aramızdan ayrılarak Mevla’sına kavuştu. Vefa borcunu yerine getirmek için şimdi sıra onun sevenlerinde…


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BAĞCILAR BELEDİYESİ ALİYA’YI ANIYOR

Bosna Hersek’in Kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, dünyanın sayılı medeniyet başkentlerinden olan İstanbul’da şanına yakışır bir şekilde anılıyor. Bağcılar Belediyesi, vefatının 5. yılında Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç anısına uluslararası bir sempozyum düzenliyor. 11–12 Ekim 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumda Aliya İzzetbegoviç’in devlet adamı kişiliği ve düşünce dünyası ele alınacak.
Sempozyumda bilim adamları, tarihçiler ile siyaset adamları Aliya’yı konuşacak. Resim sergisiyle hatırasına şahit olacağımız Aliya ile ilgili iki gün boyunca film gösterimleri yapılacak. Aliya İzzetbegoviç’i anma etkinliklerine, Bosna Hersek’ten de büyük bir katılım sağlanması planlanıyor.


ÇAĞIRICI: TARİHİ SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ

Böyle önemli bir organizasyona imza atmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, “Bosna ve Aliya İzzetbegoviç’e karşı tarihi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz; Aliya, Bosnalı olduğu kadar İstanbulludur ve Türkiyelidir” dedi. Türk halkının Aliya


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İzzetbegoviç’i uzaktan da olsa tanımaya çalıştığını belirten Başkan Lokman Çağırıcı, “Aliya İzzetbegoviç, gençlik yıllarından ölümüne kadar çok boyutlu kişiliğiyle dikkat çeken ve “Bilge Kral” sıfatını fazlasıyla hak etmiş bir şahsiyettir. 2003 yılında aramızdan ayrılan bu bilge kişiliğin, maalesef yeterince tanındığını ve araştırıldığını söyleyemeyiz. Bu açıdan onun 20. yüzyılın toplumsal vicdanı olarak anılması, tanıtılması ve araştırılması aynı zamanda vefa borcunun da bir gereğidir” dedi.

“ALİYA İSTANBULLUDUR, TÜRKİYELİDİR”

Başkan Çağırıcı, Aliya’nın, ülkemizdeki ve İstanbul’daki vatandaşlarımızın çoğunun ilgi alanında olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Bu yoğun ilginin temelinde Aliya’nın Bosna savaşında tüm dünyaya verdiği insanlık derslerinin yanında Aliya Ailesinin bu toprakların insanı olmasının da önemli etkisi bulunmaktadır. Aliya, Bosnalı olduğu kadar İstanbulludur, Türkiyelidir.”
Bağcılar Belediyesi olarak bu düşüncelerden yola çıkarak Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i farklı yönleriyle ele alan etkinlikler düzenlemeye karar verdiklerini belirten Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yapılacak anma etkinliklerinin içeriğiyle ilgili şunları ifade etti: “Bu aynı zamanda Aliya’ya, Bosna’ya ve insanlığa karşı tarihi ve ahlaki bir sorumluluk projesidir. Aliya’nın düşünce mirasının ortaya konulacağı sempozyumda 30’a yakın tebliğ sunumu yapılması planlanmaktadır. Tebliğlerde Aliya’nın ‘özgürlük savaşçısı yönü’, ‘devlet adamlığı’, ‘düşünce dünyası’, ‘Doğu-Batı arasındaki duruşu’, ‘Bosna Savaşı’ndaki adaleti ve diplomasisi’ gibi yönler ele alınacak. Ayrıca onunla ilgili bir sergimiz olacak. Aliya ile ilgili yapılmış belgesel ve filmler de o hafta özel gösterimle izleyiciyle buluşacak.”


“ALİYA ANISINI ŞİMDİDEN GÜNDEMİNİZE YAZIN”

Aliya İzzetbegoviç’in tüm yönleriyle anılacağı etkinliklere ilgi duyan herkesi davet ettiklerini açıklayan Başkan Çağırıcı, şunları söyledi:
“Herkesin şimdiden çalışma takvimlerinin 11–12 Ekim 2008 tarihli yapraklarına Aliya anısını not düşmesini istiyoruz. Öğretim üyelerimizi, araştırmacılarımızı, yazarlarımızı, diplomat ve siyasetçilerimizi, bütün halkımızı sempozyuma ve diğer etkinliklerimize bekliyoruz. Uluslar arası ALİYA İZZETBEGOVİÇ SEMPZYUMU ile ilgili detaylı bilgileri yakında açılacak özel web sitesinde duyuracağız.”

Kaynak: 8sutun.com

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anılıyor, başkentinde, bilge, kral, kültürün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Bilge Kral" Aliya İzzetbegoviç anılıyor Seth Haber Arşivi 0 19 Ekim 2014 14:31
Aliya İzzetbegoviç ''Bilge Kral'' anıldı. AdX IF Ekstra 5 26 Kasım 2013 21:30
Milli Kültürün Özellikleri Liaaa Tarih 0 13 Şubat 2012 15:26
Yokluğun Başkentinde Düğün.. Düş Haber Arşivi 0 27 Eylül 2011 17:12
İzlanda'nın başkentinde rekor sıcaklık Cemalizim Haber Arşivi 0 31 Temmuz 2008 23:09