IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2008, 12:14   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Günay Müzekart'ı Tanıttı




Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizmde artık bir marka olduğunu belirterek, "Artık birinci kümede yarışıyoruz" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından Türk halkını müzelerle buluşturmak amacıyla oluşturulan ''Müzekart''ın tanıtım toplantısı İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizmde dünyanın iddialı ülkelerinden, marka ülkelerinden birisi haline geldiğini ifade ederek, "Artık birinci kümede yarışıyoruz. Türkiye dünyada en çok yabancı ziyaretçi alan, turizmden en fazla gelir elde eden ilk 10 ülkenin arasında. Bunu 5'e çıkarmak gibi bir hedefimiz var" dedi.

Diğer bir hedeflerinin Türkiye'yi ziyaret etmeyi bir itibar konusu haline getirmek olduğunu belirten Günay, "Bunu da pratik geleneksel turizmin ötesine adımlar atarak başarabiliriz. Kültür, tarih, arkeoloji konusundaki zenginliklerimizi kendi insanımıza ve dünyaya tanıtarak başarabiliriz diye bir ön düşüncemiz var. Türkiye'ye ne kadar çok turist tarihi ve kültürel değerler için gelirse, saygınlığımız da o derece artar. Hem saygınlık kazanabilir hem daha fazla gelir elde edebilir. Bunu yapmanın yollarından birisi, kendi insanımızı da kendi tarihimizle, zenginliklerimizle tanıştırabilmek, buluşturabilmek, öğretebilmek. Bir söz var, 'bilmeyen öğretemez, inanmayan inandıramaz, anlamayan anlatamaz'... Bu çalışma, kendi insanımızın hangi büyük değerler üzerinde olduğumuzu, yaşadığımızı bilmesi konusunda farklı kuşakların, özellikle yeni kuşakların bilmesi konusunda atılmış bir adım" diye konuştu.

Türk halkının da ülkenin kültürel ve tarihi zenginliğinde yararlanması gerektiğini ifade eden Günay, "müzekart" ın bunu sağladığını ifade etti. Kendisinin de geçmişten beri tarihi bölgeleri gezmeye meraklı olduğunu söyleyen bakan Günay, "Zaman zaman bir yörede görülebilecek olan herhangi bir yeri gördükten sonra ikincisinde tasarruf ettiğimi hatırlıyorum. Halbuki bu şimdi bize ikincide tasarruf etme sıkıntısını ortadan kaldırıyor, ikinciyi, üçüncüyü görme imkanı ve rahatlığını veriyor. Efes'e gittiniz, peki Milet'i ne yapacaksınız? Hepsine gitmeye kalkarsanız ciddi bir yük getiriyor. Şimdi artık bir kez bir kart alacaksınız, dilediğiniz yerde bir müzeyi, ören yerini hak etmiş bir biçimde ekonomik giderini düşünmeksizin gezebileceksiniz" şeklinde konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, geçen yıl müzelere 19 milyondan fazla yerli ve yabancı ziyaretçinin geldiğini belirterek, "Bir önceki yıla göre yabancı ziyaretçi sayısında 2 milyon, yerli ziyaretçi sayısında 1 milyon artış kaydedildi. Yerli ziyaretçilerin çoğunu okullarıyla gelen öğrenciler. Onun dışında sade vatandaş çeşitli nedenlerle uzak duruyor. Müzelerimizin inanılmaz zengin olduğunu anlatmak konusunda bir kampanya vesilesi olacak bu kart konusu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Müzekart konusunda iş birliği protokolü Bakan Günay ve TÜRSAB Başkanı Ulusoy tarafından imzalandı.

İHA



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
günay, müzekartı, tanıttı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık