IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2008, 00:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şiddete Şiddetsiz Tepki Girişimi Bildirisi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ŞİDDETE ŞİDDETSİZ TEPKİ GİRİŞİMİ BİLDİRİSİ


Halkımızı ve Tüm Kuruluşlarımızı,


Her Çeşit Şiddetten Uzak Durmaya, Birlikte, Sevgi, Huzur, Uzlaşma,

Güven ve Paylaşma İçinde Yaşamaya Davet Ediyoruz

08 Mayıs 2008 Perşembe-Ankara


Ülkemizde, bireysel ve toplumsal şiddet olayları sağlıklı bir sosyal çevrede yaşamamızı engellemektedir. Evde, işyerinde, okulda, sokakta, trafikte, sporda ve doğada şiddetle her an karşı karşıya kalma tehlikesi bulunmaktadır. Şiddetin ve uygulayıcılarının çeşitliliği ve yaygınlığı, sadece şiddetin görüldüğü yerleri değil, her yeri ve her kesimi etkilemektedir. Giderek artan şiddet olayları, toplumun şiddete bakış açısınıetkilemekte ve hatta şiddetin doğal karşılanmasına neden olmaktadır.
Şiddet olayları, kadın-erkek her yaştaki insanımızı hedef almaktadır. Şiddetten en çok etkilenenler ise geleceğimiz olan çocuklarımızdır. Şiddet, çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca topluma uyumlarını ve okuldaki başarılarını azaltmaktadır.
Şiddet küçük yaşta aile içinde, yakın çevrede, okulda ve medyadan öğrenilmekte; öğrenilen şiddet ise başka şiddetleri doğurmaktadır. Bu nedenle şiddet, yalnız aile içi ya da bireysel değil, toplumsal bir sorundur.
Şiddetin azaltılmasına veya yok edilmesine yönelik girişimlerin sayıca artırılması, yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesine gerek vardır. Töreye dayandırılan cinayet ve şiddet girişimlerine, çocuk yaşta evlendirmelere, taciz, kavga ve sözlü saldırıları içeren her türlü şiddete birlikte karşı çıkmalıyız.
Bizler, bu amaçla, “Şiddetsiz İnsan, Şiddetsiz TÜRKİYEŞİDDETE ŞİDDETSİZ TEPKİ GİRİŞİMİ”ni oluşturmuş bulunmaktayız. Şiddetin önlenmesi için şiddet içeren yöntemlerin kullanılmasına karşıyız. Çünkü, şiddet, her zaman başka bir şiddeti üretmiştir ve üretecektir. “İnsan, şiddet üretmemelidir. Şiddetsiz bir gelecek için, çocuğun dünyasında şiddetin yeri olmamalıdır” düşüncesinden yola çıkılarak, toplumdaki her çeşit şiddete ve aile ortamında çocuğa yönelik şiddete karşı duyarlılığıve farkındalığı artıracak proje ve etkinlikler üretilmelidir.
Şiddetin önlenmesinde ve şiddetten korunmada, ailelere, devlet kuruluşlarına, yerel yönetimlere, medyaya, özel ve gönüllü kuruluşlara önemli görevler düşmektedir. Kurum ve kişiler arasında işbirliği yapmak bu görevlerin ilk adımı olacaktır.
GELİN HEP BERABER, çocuklarımızı olumsuz olarak etkileyen şiddete şiddetsiz tepkimizi göstermek için yakalarımızamavi kurdele takalım. Düzenlenecek “Şiddetsiz Bir Gün Yaşayalım ve “Mavi Kurdele” kampanyalarına katılalım, yakın çevremizdeki kişilerin katılmasını sağlayalım,
Halkımızı ve tüm kuruluşlarımızı, fiziksel, sözel, duygusal, cinsel ve şiddetin her türlüsünden uzak durmaya, birlikte, sevgi, huzur, uzlaşma, güven ve paylaşma içinde yaşamaya, her türlü şiddete, şiddet kullanmadan karşı çıkmaya, şiddetsiz yaşamak için düzenlenecek kampanya ve etkinliklere katılmaya ve katkı koymaya davet ediyoruz.

Alıntı:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bildirisi, girişimi, tepki, Şiddete, Şiddetsiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şiddetsiz sarsıntı glu Serbest Kürsü 0 04 Mayıs 2012 12:31
CHP MYK'dan komisyon bildirisi PassioN Haber Arşivi 0 12 Mart 2012 21:12
27 Nisan Bildirisi'ne soruşturma N999 Haber Arşivi 0 02 Şubat 2012 05:50
Balfour Bildirisi YapraK Tarih 0 28 Aralık 2009 13:52