IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2008, 01:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlhan Berk'e veda




Türk Edebiyatı'nın önemli ismi İlhan Berk son yolculuğuna uğurlandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, üç gün önce yaşamını yitiren Türk edebiyatının ustalarından şair, yazar, ressam İlhan Berk, törenle son yolculuğuna uğurlandı.


Şair, yazar ve edebiyatçı dostlarının düzenlediği törende Berk'in şiirleri okundu, yaşam sevinci ve doğa tutkusu anlatıldı. Son 10 yılını birlikte geçirdiği sevgilisi Şair Gonca Özmen, “O sadece benim için değil herkesin deniz feneriydi, yeraltı suyuydu, onun yaşam sevinci, doğa tutkusu, özgürlüğe verdiği önem tüm insanların tutması gereken bir rotaydı. İlhan Berk, inandığı şiirin sonsuzluğuna ölüm ile ulaştı. İnanıyorum ki oradada şiirin sonsuzluğunu yaşayacak” dedi.

Bodrum'da yaşayan şair İlhan Berk, kaldırıldığı bir süredir prostat kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi’nde, üç gün önce 92 yaşında vefat etti. Şair İlhan Berk için, şair, yazar ve edebiyatçı dostları tarafından bugün Bodrum Belediyesi Meclis Salonu'nda, ‘Berk’in Yaşamı ve Dünyası’ konulu bir panel düzenlendi. Panelde, dostları ve yakınları, Şair İlhan Berk ile ilgili anılarını anlatıp, şiirlerini okudu.

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mazlum Ağan, mimar oğlu Ahmet Berk, yazar Latife Tekin, sanat danışmanı Zerrin Ulusman ve son on yılını birlikte geçirdiği sevgilisi şair Gonca Özmen'in de katıldığı törende duygulu anlar yaşandı, bazı şiirler şairlerin boğazında düğümlendi, ağlayarak kürsüyü terk etmek zorunda kaldılar.

Belediye Başkanı Ağan, son 27 yılını Bodrum’da geçiren Berk'in sadece sanatçı kişiliğiyle değil, dünya görüşü, insancıl karakteri ve çağdaş görüşü ile gençlere ve sanatçılara örnek olduğunu belirtti. Ağan, “Berk'in sadece ismini cadde ve meydanlara vererek değil Bodrumlu sanatçıların hazırlayacağı tüm sanat etkinliklerine destek olarak ve bu etkinlikleri geleneksel hale getirerek düşüncelerini ve yaşam felsefesini yaşatmaya çalışacağız. Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabağaçlı, Zeki Müren ve Neyzen Tevfik gibi ünlü isimler gibi İlhan Berk’te Bodrum’un unutulmaz kişilikleri arasında yerini aldı” dedi.

KİM NE DEDİ:
Latife Tekin (Yazar): Edebiyatçı İlhan Berk sadece eserleriyle değil, yaşam tarzı, düşünceleri hayata bakışı ile tüm bizlere iyi bir örnek oldu. Çağdaş ve modern sanatının yanında hoşgörüsü, sevecenliği eserlerindeki barış ve dostluk imgeleri inanılmaz güzelliklerle dolu bir insandı. Çamurun bile şiirini yazabilen bir insanın ölmüş olduğuna inanmıyorum. Berk, öbür dünyaya şiiirin, öbür dünyanın mutluluğunu yakalayan insanların peşinde gitti, bir gün yine aramıza döneceğinden eminim.

Şair Gonca Özmen (Sevgilisi) : İlhan Berk ile geçirdiğim 10 yıl süresince onun sadece sanatçı kişiliğini değil, insancılığını , yaşam sevincini, doğa tutkusunu en derinden öğrenme fırsatı buldum. Berk, sadece benim için değil tüm insanlar için bir deniz feneriydi, yeraltı su kaynağıydı. Benim içinde tüm insanlar içinde düşüncesiyle yaşam felsefesi ile su gibi aktı gitti, deniz feneri gibi parıldadı. O’nun cebinde çocuklar için her zaman oyuncaklar, mızraklar, resimler ve sevgi değirmenleri vardı, rüzgar gibi geldi rüzgar gibi gitti.

CENAZEYE 1000 KİŞİ KATILDI
Panelin ardından Şair İlhan Berk'in, öğle vakti Adliye Camisi'ne getirilen cenazesi, kılınan namazın arından 2001 yılında yaşamını kaybeden eşi Edibe Berk'in Türbe Mezarlığı'ndaki kabrinin yanına defnedildi.

Cenazeye, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden gelen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı ve Adliye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından İlhan Berk Gümbet’teki Türbe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Oğlu Ahmet Berk babasının mezarına boya, fırça, kalem ve bir adet resim defteri koydu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
berke, veda, İlhan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlhan Berk AftieL Şairler / Yazarlar 0 09 Mayıs 2014 20:21
Düşünürken Buldum Kayayı/İlhan Berk Afrodit Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Eylül 2011 13:48
Üç Kez Seni Seviyorum Diye Uyandım/İlhan Berk Afrodit Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Eylül 2011 13:21