IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2008, 14:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çılgın rollerin çılgın kızından yeni proje




'The Wrestler'da Mickey Rourke'un kızını canlandıran Evan Rachel Wood, Radikal’e konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Venedik Film Festivali’nden hemen sonraki gün, 21’ine girdi. Genç aktris Evan Rachel Wood’un önceden aldığı doğumgünü hediyesi malûm. Onun da kadrosunda bulunduğu Darren Aronofsky filmi ‘The Wrestler’, 65. Venedik Film Festivali’nde en iyi film seçilip Altın Aslan’ı kazandı.

Filmin bu ödülü hak edip hak etmediği bildik Aronofsky sendromlarından kelli epey tartışılabilir. Ama filme ismini veren Amerikan güreşçisini meç saçları, şişmiş vücuduyla canlandıran Mickey Rourke, onun mesafesini korumak isteyen kızını canlandıran Evan Rachel Wood ve striptizci rolünde Marissa Tomei’in kayda geçilmesi farz performanslar sergilediğini de eklemeden geçmemeli. Biz de bir gazeteci grubuyla beraber ödüllerin dağıtımından bir gün önce Evan Rachel Wood’la buluşuyoruz. Arıza genç kız rollerinin gediklisi karşımızda. Toronto’da vereceği doğumgünü partisinde Darren Aronofsky’yle Mickey Rourke’u ağırlayacak olmanın heyecanını paylaşırken herhangi bir yaşıtı kadar heyecanlı. Ama sevgilisi Marilyn Manson’la ilgili soruları keskin bir mizah duygusuyla savuracak kadar da profesyonel. (“Evet aynı makyaj malzemelerini kullanıyoruz. Odama gidince hangileri bana ait, artık bilemiyorum.”)

Aranofsky izliyor diye azar işitti
Wood’un hikâyesi, diğer çocuk oyunculardan pek farklı değil aslında. Annesi de, babası da tiyatrocu olunca oyunculuk onun için de ilk akla gelen kariyerlerden. “Seçmelere gitmek benim için futbol antrenmanına gitmek gibi bir şeydi. Bununla büyüdüm. Kesinlikle hâlâ seviyorum ve öyle yetiştiğim için şükrediyorum.” Ne var ki çocuk oyunculuktan genç kadınlığa geçişte Wood’un alışılmışın dışında bir seyri var. ‘Thirteen / Onüç’ten beri Wood’u birkaç istisna haricinde hep standartları zorlayan genç kadın karakterlerinde seyrediyoruz. İster ‘Pretty Persuasion’ın şöhret için her türlü kötülüğü yapma kapasitesine sahip lise öğrencisi olsun isterse ‘Across the Universe’de Lucy in the Sky with Diamonds’a hayat versin...Bu rollerin niye ona verildiği konusunda bir fikri olup olmadığı sorusuna gülerek yönetmene sormalısınız diye cevap veriyor. Ama sorunun cevabında mesleği niye sevdiği de saklı. “İnsanlar bazen kötü, kırılgan ve kızgın genç kadınları çok iyi oynuyorsun diyor. Nasıl oluyor ben de bilmiyorum. Belki de bu yüzden işimi çok seviyorum. Üstesinden gelmem gerekenlerle böyle başa çıkma fırsatım oluyor. 10 yıllık terapiye eş.”
Zamanında filmlerini seyrettiği için annesinden azar işittiği Darren Aronofsky’yle yollarının kesişmesini de bu terapi görevi gören rollere borçlu. ‘The Wrestler’da Mickey Rourke’la oynamaya önceki rol arkadaşlarından da hazır olduğunu düşünürsünüz değil mi? ‘Onüç’te Holy Hunter, ‘Pretty Persuasion’da James Woods... Şimdiye kadar Evan Rachel Wood’un anne babasını oynayan isimler malûm. Ama bu bile Rourke’la çalışmaya hazırlamaya yetmemiş. “Acemi birliği gibiydi. 14 yaşında Holy, bana onun gibi aktrislerle çalışacaksam korkusuz olmam gerektiğini öğretti. Bir balerin gibi vücudunuzu güçlendirmeye benziyor. Bunu normalden daha önce yapma şansım oldu. Mickey Rourke mezuniyet gibi bir şeydi. Çünkü çok sert ve onun saygısını kazanmanız gerekli. Daha başlarken korkabileceğimi biliyordum. Sonuçta kendisi de başardığımı söyledi ve bunla çok gurur duydum. (Gülüyor)
Daha önce hiç çalışmadığım bir stilde çalıştık. Mickey’yle ilk çekimimizde karşı karşıya geldim. Aronofsky, Mickey gelince ona hiçbir şey söyleme, sadece git ve rolünü oyna dedi. O yüzden filmdeki her şey kendiliğinden gelişti. Perdede görünen her şey gerçekti. Mickey mesafesini hep korudu. Sahnelere odaklanmamıza çok yararı oldu bunun. Çekimler sonrası artık Mickey’yle çok daha yakınız. Gece içmeye gitmeye falan başladık.”

Marilyn Manson’la ruh ikizliği
Oyunculuk hâlâ Wood’un ilk göz ağrısı. Ama ‘Across the Universe’ten aşina olduğumuz üzere Wood şarkı da söyleyebiliyor. Hem de bu konudaki yetkinliği konusunda neredeyse herkes hemfikir. İşin mutfağına da el attığını, kendi kendine şarkılar yazıp kayıt yaptığını söylüyor. Yaptıklarını bir gün dinleyiciye sunmayı çok istiyor ama şimdilik Mysqace’de profil açma gibi bir planı yok. “Daha yeni yeni öğreniyorum ve henüz sadece bana ait, kimseyle paylaşmam gerekmeyen bir sanat alanı.” Yani şimdilik Wood’un profesyonel olarak müzikle ilgisi müzikaller ve erkek arkadaşı Marilyn Manson’ın kliplerinde rol almaktan ibaret. Manson’ın ‘Heart Shaped Box’ı için aldığı ücretin dolgunluğu hala dillerde. (Rivayet bir oyuncunun bir klip için aldığı en yüksek ücreti aldığı yönünde) “Eğer beraber olmasaydık bile yine o videoda oynardım. Çünkü Manson, bence mükemmel bir sanatçı ve yönetmen. Benim o parayı almam konusunda o bu kadar ısrarcı oldu. Çünkü sadece Marilyn Manson’ın kız arkadaşı muamelesini görmemi istemedi.” Wood, zaten Manson’ın kız arkadaşından çok daha fazlası. Ama insan Marilyn Manson’ın yöneteceği, Evan Rachel Wood’un oynayacağı Lewis Carroll esintili muhtemel proje konusunda meraklanmadan edemiyor. Zira 20 dakikalık röportaj sonrası izlenimimiz bir ruh eşleşmesinin söz konusu olduğu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çılgın, kızından, proje, rollerin, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'a yeni çılgın proje: Dünyanın ilk 3 katlı geçiş tüneli. Düş Haber Arşivi 0 27 Şubat 2015 12:15
İstanbul İçin Bir Çılgın Proje Daha.. Düş Haber Arşivi 0 16 Eylül 2011 20:29
Rusya'dan Çılgın Proje LeyLa Haber Arşivi 0 23 Ağustos 2011 12:04
500 yıllık rüya çılgın proje mi? Soul Haber Arşivi 1 21 Nisan 2011 13:23