IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2008, 15:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyaz perdenin unutulmaz düğünler




İşte beyaz perdenin unutulmaz düğünleri...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beyazperdede birbirinden etkileyici pek çok düğün sahnesi var; kimi kanlı, kimi kavgalı, kimi de çok duygusal ve gözyaşlı. Sinema dergisi, hafızalara kazınan gelin-damatları inceledi..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
KARAYİP KORSANLARI (2007)
Will Turner ile Elizabeth Swann'ın nikahı her anlamda beklenmedik ve 'karmaşık' koşullar altında gerçekleşiyor. Çift; Siyah İnci ve Uçan Hollandalı'nın mürettebatlarının korkunç bir fırtınanın göbeğinde kıyasıya kapıştığı, kılıçların savrulduğu bir anda, Kaptan Barbossa tarafından 'savaşırken' evlendiriliyor.

DAMDAKİ KEMANCI (1971)
Devrim öncesinin Rusyası'nda geçen müzikalin unutulmaz sahnesinde, Yahudi köylüler bir geleneği kırıp, kadın-erkek el ele dans ederken, Rus askerleri ani bir baskınla düğünü yerlebir ediyor.

BABA (1972)
Don Vito Corleone'nin kızı Connie'nin düğününü ölümsüzleştiren; atmosferin gerçekçiliğinin yanısıra, aynı anda ailenin karanlık işlerinin son hızıyla nasıl sürdüğünün anlatımındaki çarpıcılık...

ÇİNGENELER ZAMANI (1988)
Perhan, saf bir delikanlıyken ayrıldığı köyüne bir çapulcu olarak dönüyor. Hamile sevgilisi Azra'yla, çocuğunu satmak için evleniyor. Düğün boyunca, herkes eğlenirken; o, pis işlerine devam ediyor.

DÖRT NİKAH BİR CENAZE (1994)
Düğünlerin 'ana yemek' olduğu filmin finalindeki 'gerçekleş-meyen' düğünde bu listede.Çünkü filmin kahramanı Charles sonunda gerçek aşkı buluyor...

DUVARA KARŞI (2004)
Bir Türk düğününün yer almadığı 'Düğün Sahneleri' dosyası düşünülemezdi elbette. Aile baskısıyla evlenen gelinle damadın kokainle başlayan gecesinin göbek havalarıyla sonlanması da yabana atılamaz zaten.

KILL BILL (2003-2004)
Listede sinema tarihinin en ünlü 'düğün provası' da yer alıyor. Tarantino, Gelin'in kanlı intikam öyküsünü anlatırken katliam sahnesini farklı aşamalarıyla perdeye taşıyor. Serinin ilk bölümünde düğün provasının ertesindeki manzara önümüze koyuluyor, ikinci bölümde ise başında gelinliğiyle kanlar içinde yerde yatan gelinin beynine sıkılan bir kurşunla açılış yapılıyor.

ÖLÜ GELİN (2005)
Filmde birbiriyle doğrudan bağlantılı iki, hatta üç düğün var aslında. Kandırılmış bir 'ölü' gelin, kavuşamayan iki aşık... Yeraltında kıyılan bir nikah... Para peşindeki kötü adamın son anda engellenen evliliği... Ve Victor ile Victoria'nın mutlu sonu...

MARIE ANTOINETTE (2006)
Görkemli olduğu kadar absürd de sayılabilecek bir kraliyet düğünü... Hatta XVI. Louis ile Marie Antoinette'in evlilik töreni tam anlamıyla bir sirk gösterisini andırıyor desek yeridir. Gösterişli kıyafetleri, boya küpüne batmış gibi görünen suratları ve bukleli peruklarıyla yüzlerce davetlinin bakışları altında evlenen çift, 'protokolün gözetlemesine' ilk gecelerinde katlanıyor.

C.R.A.Z.Y. (2005)
Beaulieu Ailesi'nin büyük oğlu Christian'ın sorunsuz başlayan düğünü, erkek kardeşinin otoparkta bir adamla öpüştüğünün görülmesiyle berbat oluyor. Gece kavga ve ayrılıkla bitiyor.

KATİL DOĞANLAR (1994)
Mickey ve Mallory Knox her işte olduğu gibi düğünlerinde de kontrolü ele alıyor... Nikahı damat olan Mickey bizzat kıyıyor. İki kişilik düğünün yeri, yoldaki tahta bir köprü. Kanlarını akıtarak birbirlerine söz veriyorlar. Önlerine çıkan her canlıyı tahtalıköye göndermelerine rağmen, 'hassas romantik' Mickey, düğünün şerefine, o gün kimseyi öldürmüyor!

YERALTI (1995)
Ortasından geçen 'tank'la görüp görebileceğinizen uçuk düğün sahnesi... Kıt zekalı Jovan'ın düğünü, gelinin melek misali bir giriş yapmasıyla başlıyor, ardından her şey çığırından çıkıyor.

KARA KEDİ AK KEDİ (1998)
Beceriksiz dolandırıcı Matko borcu için oğlu Zare'yi, Dadan Karambolo'nun bodur kız kardeşi Afrodita ile evlendirmek istiyor. Başkasını seven Zare'nin imdadına büyükbabası 'ölerek' yetişiyor.

ŞHREK (2001)
Prenses Fiona, gözü yalnızca kraliyet tahtında olan Lord Farquaad ile evlenmeye karar vererek hayatının hatasını yapmak üzere. Neyse ki Şhrek imdada yetişiyor... Ve elbette çirkinler de sever!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyaz, düğünler, perdenin, unutulmaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İslamdan Uzaklaştı Düğünler Desmont İslamiyet 0 23 Ekim 2014 14:41
Düğünler Zen Tarih 0 14 Mayıs 2014 19:38
Burçlara Göre Düğünler pyracantha Burçlar, Fallar ve Kehanetler 10 22 Eylül 2011 23:44
Beyaz Perdenin EN GÜZEL YÜZLERİ Süslü Sinema Dünyası 0 08 Ocak 2009 10:21