IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2008, 00:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nazım'ın sevdiği TEK ZENGİN




Nazım'ın eşi ve oğlunu yurt dışına biz kaçırdık

G.Saray’ın dün karşılaştığı İsviçre takımı Bellinzona’nın Başkanı Giulini’nin ilginç bir özelliği ortaya çıktı.

Babası Carlo Giulini’nin İtalya’nın en zengin işadamlarından biri olduğunu söyleyen Bellinzona’nın İtalyan asıllı başkanı Gabriela Giulini, kaçırma olayının olduğu yıllarda kendisinin 11 yaşında olduğunu söyledi. Babasının, ülkelerinde baskı gören sanatçılara kol kanat gerdiğini belirten Giulini “Onun için Nazım Hikmet’in yeri çok özeldi. Evde bize onun yazdığı şiirleri okur, Nazım’ın eşinden ve oğlundan ayrı yurtdışında yaşamasına çok üzülürdü. Babam, sonradan onları birleştirecek bir plan yaptı” dedi.

“Az kalsın plan suya düşüyordu”
Zaman gazetesinin haberine göre, İsviçre temsilcisinin başkanı kaçırma olayını şöyle anlattı: “Babam gizli planı İtalya’nın Barış Konseyi delegelerinden Joyce Salvadori Lussu ile birlikte hazırladı. Nazım Hikmet’in eşi Münevver Hanım ile oğlu Memed, Türkiye’de polisçe izleniyordu. Yurtdışına çıkmalarına izin verilmiyordu. Babamla ben, 1961 Temmuz’unda teknemizle turistik bir yolculuğa çıkmış gibi Ege’deki Türk limanlarını dolaşıp bol bol para harcayarak Ayvalık’a geldik. Barış Konseyi delegesi Lusca da, İstanbul’a giderek, Münevver Andaç ile Memed’i polisleri atlatarak Ayvalık’a getirmeyi başardı. Senaryoya göre Ayvalık sahilinde Türkleri teknemize davet edip gezdirmeye götürecektik. Münevver Hanım ve oğlu Memed, bu planımıza uygun olarak teknemize geldi. Ama son dakikada Ayvalıklı bir eczacı da gezmek istediğini söyleyip tekneye bindi. O sırada babam panik oldu. Eczacı işimizi bozuyordu. Neyseki evine gidecekmiş ve yakın bir koyda onu bıraktık. Sonra maceralı bir yolculukla Midilli adasına doğru yol aldık. Gece denizde fırtına çıktı ve teknemiz kayalıklara çarparak hasar gördü. Son anda Yunanlı balıkçılar tarafından kurtarıldık.”

“Sevdiği tek zengin babamdı”
Giulini, kaçırma işleminin başarıyla tamamlanmasından sonra Münnever Hanım ve oğlunun, Atina’daki Polonya konsolosluğuna siyasi mülteci olarak başvurduğunu söyledi: “Başvuru, Polonya tarafından kabul edildi ve oraya gittiler. Münevver Hanım ve Memed, Nazım Hikmet’e Polonya’da kavuştu. Giulini, babasıyla Nazım Hikmet arasındaki bir diyaloğu ise şöyle aktarıyor: ”Nazım Hikmet, babama, ’Carlo ben zenginleri hiç sevmem. Hatta onlardan nefret ederim, ilk sevdiğim zengin sen oldun.’dedi. Kendisi bu iyiliğimizi hiçbir zaman unutmadı.“ Giulini, kaçırma olayı olduğunda Mehmet’in 10 yaşında olduğunu söylüyor: ” Polonya’da birkaç yıl yaşadıktan sonra Paris’e gittiler. Annesi Yaşar Kemal’in ve Nazım Hikmetin’in birçok kitabını Fransızcaya çevirdi. Kardeşimle, Memed hâlâ görüşüyorlar. İkisi de çok iyi ressamdır. “

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nazımın, sevdiği, tek, zengİn


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çok Sevdiği Ne İse Amelia İslamiyet 0 15 Mart 2014 21:08
Sevdiği şarkılar PopSy Atatürk Köşesi 0 25 Temmuz 2008 04:17