IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2008, 10:34   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kızıl Milva’dan tangolar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Brecht’in ünlü ‘Üç Kuruşluk Opera’sındaki rolüyle olumlu eleştiriler alan, Ennio Morricone, Mikis Theodorakis gibi ünlü bestecilerle çalışan Kızıl Milva konser için İstanbul’daydı...

İtalya’nın, uzun kızıl saçlarından dolayı Kızıl Milva adıyla anılan şarkıcı ve oyuncusu Milva, dün akşam Tuzla’daki Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde bir konser verdi. Milva, konser öncesinde gerçekleştirilen toplantıda basının sorularını yanıtladı.

Toplantıyı açan S.Ü. Gösteri Merkezi Sanat Danışmanı Yekta Kara, Milva’nın uzun süre önce bir İstanbul Tiyatro Festivali açılışı ve Afife Jale Ödül Töreni için Türkiye’ye geldiğini ancak ilk kez konser için burada bulunduğunu belirtti.

San Remo’da tanındı
1961’de San Remo Şarkı Yarışması’nda üçüncü olarak ismini duyuran Milva, ünlü yönetmen Giorgio Strehler’in yönlendirmesiyle politik bir repertuvara yönelerek, İtalyan direniş şarkıları ve Bertolt Brecht oyunlarından şarkılar seslendirdi.


Brecht’in ünlü “Üç Kuruşluk Opera”sının 1973’teki temsilinde üstlendiği rolüyle olumlu eleştiriler alan şarkıcı Ennio Morricone, Mikis Theodorakis, Vangelis gibi ünlü bestecilerle çalıştı.

Onu diva olarak niteleyen Kara’nın övgüsüne teşekkür eden Milva, kendisini diva olarak görmediğini belirtti. “Akşam sadece tango söylemeyeceğim, bir dahi olan Piazzola’nın tangolarını söyleyeceğim” diyen şarkıcı, Piazzola’nın tango türünü çağdaş müzik ve cazla yorumladığını belirtti.

Dans için değil...
“Piazzola’yla yedi yıl çalıştım; Besteci, ‘Maria de Buenos Aires’ operasındaki Maria rolünü bana adamıştı. Paris’teki Les Bouffes du Nord tiyatrosunda sahnelendiğinde operanın başrolünde pek çok defa sahneye çıktım” dedi.
Konser programını 7 yıl boyunca Piazzola’yla icra ettiğini belirten Milva, bestecinin 1992’de kanserden ölmesinden sonra yeni grubuyla çalışmaya başladığını belirtti.


Astor Piazzola’nın tangolarını dans edilmesi için değil dinlenmesi için yazdığını belirten Milva, kendisinin de bestecinin bu yaklaşımına sadık kaldığını belirtti.

Kırk yılı aşan sanat yaşamında pek çok albümü bulunan Milva, 2004’te Milanolu şair Alda Merini’ye adanmış “Milva Merini Söylüyor”u yayımlamıştı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
kızıl, milva’dan, tangolar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkler’in DNA’sı ile Einstein’ın DNA’sı aynı Feronia Haber Arşivi 0 21 Ekim 2010 12:56
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde imamlık yapan ve Kütahya’da geçirdiği trafik kazasında Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 00:14
DTP’li Ayna’nın ‘PKK ile diyalog kurun’ sözlerine inceleme Kan Haber Arşivi 0 03 Nisan 2008 14:26