IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2006, 10:10   #1
LuisCode
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taşlar vadisi




KRİSTALLER VE DOĞAL TAŞLAR

Günümüzde birçok taş fiziksel ve zihinsel hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Taşlar tedavi yöntemi olarak kullanılmanın dışında zihinsel yetenekleri geliştirmek, ruhsal gelişime yardımcı olmak, pozitif enerjileri çekmek ve sezgileri güçlendirmek gibi birçok amaçla da kullanılmaktadır. Her taşın ayrı bir özelliği vardı ve istenen konularda bu taşlar takı olarak takılarak, evde bulundurularak yâda sürekli üzerde taşınarak kullanılırlar.
Doğal taşlar milyonlarca süren bir zaman diliminde meydana gelirler. Oluşumları süresinde birçok doğal enerji vibrasyonunu üzerine alırlar. Taşların üzerinde birikmiş olan bu enerjiler taşları kendi enerji alanına alan insanlar üzerinde önemli pozitif etkiler oluşturur. Taşların yaptığı bu olumlu etkiler bilimsel olarak ispat edilmemiştir. Ancak ben denedim gerçekten işe yarıyor diyen birçok insanın bulunması günümüzde batı dünyasının doğal taşlara olan ilgisini arttırmıştır. Doğal taşlar ayrıca şans getirmesi amacıyla da kullanılmaktadır. Taşların iyi şansı üzerinde topladığı benzer titreşimlerin birbirini çektiği ilkesine göre doğrudur. Pozitif doğal enerjileri üzerinde taşıyan bir taş aynı şekilde pozitif enerjileri kendisine daha doğrusu kendisini evinde yâda üzerinde taşıyan insanlara çekecektir.
Doğal taşlar birçok hastalığa iyi gelmektedir. Sahip olduğu enerji alanının güçlü olması ve kişinin kendi enerji alanını etkilemesi taşların kişideki bloke olmuş ve hastalığa yol açan enerjiyi dengelemesini sağlamaktadır. Hastalıklar vücuttaki enerji dengesizliklerinden oluşmaktadır. Enerji alanı dengeye kavuştukça kişi canlanır ve kendisini çok daha iyi hisseder. Bilimsel anlamda taşların bu etkisi ispat edilmemiş olsa da birçok kişi deneyimlerinden taşların iyileştirici etki yaptığını kabul etmektedir. Sizde sağlık sorununuza iyi gelen bir taşı üzerinizde bulundurarak doğal taşların şifa verici etkisinden faydalanabilirsiniz. Ancak taşlarla tedavi alternatif tıp alanının içindedir ve tıbbi tedaviye destek olmaktadır
DEĞERLİ TAŞLARIN ETKİLERİ ve DEĞERLİ TAŞLARLA ALTERNATİF TEDAVİ
Taşların Kişilikleri
Evrende var olan her şeyin birbiri üzerinde bir şekilde etkisi olduğu bilinmektedir. Burada vereceğimiz bilgiler kısmen bilimsel sonuçlara dayanan ancak genelde tecrübelerle kanıtlanmış ya da eski inanışlardan gelen bir kısım inançları içermektedir. Yazılanların tümü bilimsel sonuçlara dayanmadığından dolayı, bunların doğruluğuna inanıp inanmamak ve değerli taşları bu amaçlar doğrultusunda kullanmak tamamen sizin kendi düşüncelerinize bağlıdır. Eğer bu konuda şüpheleriniz var ise; hoşunuza giden herhangi bir taşı 'etkilerini okumadan' seçip bir süre kullanmanızı, daha sonra kontrol etmek amacıyla o taşın etkilerini okumanızı öneririz.
BAZI DOĞAL TAŞLAR VE ETKİLERİ
Ametist: Ametist, endokrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizler ve enerji verir. Bilinç seviyelerini aktive eder, yatıştırıcı etkisi vardır. Meditasyonda etkili olarak kullanılan bir taştır ve tepe chakra ile ilgilidir.
Kuvars Kristali :
Duygusal olarak dengeleyici etkisi vardır. Beyin fonksiyonlarını uyarır ve dengeler. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok ettiği gibi pozitif enerji toplar, aktive eder, biriktirir, geçirir. Korunma, nazar, cep telefonunun ve bilgisayarın yaydığı radyasyondan etkilenmemek amacıyla da kullanılır.
Sitrin:
Tedavi edici enerjinin meydana çıkmasını sağlar. Kendine güveni güçlendirir.
Böbrek, kolon, ciğerler, hazım organları ve kalp için yararlıdır. Enerji vermek ve canlandırmak için kullanılır
Lapis Lazuli:
Zihinsel olarak açıklık ve berraklık ve veren bir taştır. Hafızayı güçlendirir ve kişiye güven verir. İletişim yeteneğini güçlendirir ve sosyal fobi durumlarda etkilidir.
İskeleti kuvvetlendirir, tiroit bezlerini harekete geçirir. Tansiyon dengeleyici etkisi vardır.
Aventurin:
Aventurin taşı hücre yenileyici ve gençlik verici etkilere sahip bir taştır. Hayal kuranların taşı olarak da tanımlanır ve kişinin hayallerini gerçeğe taşımasında etkilidir. Yaşlılıkla savaşmakta etkilidir. Aventurin neşe saçıcı bir taştır ve kullanımı ile hem kullanan kişiye hem de onun çevresine neşe duyguları getirir.
Hematit:
Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcıdır. Enerji verici ve canlandırıcı etkisi vardır. Cesaret veren hematit kararsızlık çekenler için çok faydalıdır. İskelet sistemi hastalıklarına iyi gelir.
Pembe Kuvars:
Negatif enerjilerden koruyucu ve sevgi duygularını arttırıcı bir taştır. Kullanan insanların çevrelerinde sevgi dolu bir ortamın olmasına yardım eder. Korkuyu ve öfkeyi azaltır, sukunet verir. Kan dolaşımına iyi gelen etkisi vardır.
Akik:
Uyum verici etkisi vardı ve kan dolaşımına çok iyi gelir. Bereket amacıyla da kullanılır. Özellikle iş adamlarının pantolon ceplerinde akik taşımasının maddi bereketi arttıracağına inanılır. Kötü rüyalara ve nazara iyi gelir ve gerçeklerin farkına varılmasına yardım eder.
Obsidyen:
Depresyona ve karamsarlığa iyi gelir. Kaygıyı azaltır ve bilinçaltındaki negatif duyguları temizler. Stresi azalttığı ve bağırsaklara iyi geldiği de bilinmektedir.
Kaplan Gözü:
Sindirim sistemine çok iyi gelen bir taştır. Aynı zamanda sinirsel olarak oluşmuş ağrıları azaltır ve sinirleri yatıştırır. Dalak, pankreas ve kolon için faydalıdır. Kişinin bağımlılık duygularını azaltır.
Aquamarine:
Sinirleri yatıştırır ve kişiye içsel rahatlık verir. Neşe, huzur ve aşk duyguları verir. Akciğerlere ve solunum yollarına çok iyi geldiği bilinmektedir. Sanatçılara ilham veren ve öğrencilerin hafızasını güçlendiren etkileri vardır.
Opal:
Güven veren ve negatif duyguları emen bir taştır. Görme sorunlarına çok iyi gelir ve sezgilerin gelişmesine yardım eder.
Sodalit:
Sezgileri arttırıcı ve ilham verici etkisi vardır. Nazardan ve negatif düşüncelerden koruduğuna da inanılır. Sakinleştirici bir taştır ve baş ağrılarına iyi gelir.
Kırmızı lal:
İnsana zindelik veren ve kundalini enerjisini etkileyen bir taştır. Kadınlardaki regl düzensizliklerine ve sorunlarına iyi gelir. Kanı temizler ve kan dolaşımını hızlandırır.
Turkuaz:
Barışın ve ahengin taşıdır. Taşıyan kişilerin şifa yeteneklerini arttırır. Bağışıklık sistemine iyi gelir. İletişimleri kolaylaştırıcı etkisi vardır. Etkili konuşmaya ve şarkı söylemeye yardım eder.
Malakit:
Kişiye güçlü olduğu duygusu verir. Fiziksel acılardan kurtulmak için kullanılır. Neşe ve canlılık veren etkisi vardır.
Yeşim:
Korku ve endişe duygularına iyi gelir. Toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Denge ve şifa verici etkileri bilinmektedir. Adalet, cesaret ve mütevazılık verdiğine inanılır.
Azurit:
Duygularınızı rahatlıkla ifade etmenize yardım eder. Yorulan gözlere çok iyi gelir. Kişiyi konuşkan yapar ve merkezde tutar.
Fluorit:
Düşünceleri netleştirir, zihni dinlendirir. Rahtsızlık veren mantıksız düşüncelere iyi gelir. Projelerin gerçekleştirilmesi için destek verir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
taslar, taşlar, vadisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kavanozdaki Taşlar AftieL Kıssadan Hisse 0 07 Eylül 2014 23:46
Dışarda Taşlar Burce Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Nisan 2014 23:54
Uykusuzluğa İyi Gelen Taşlar Sue Sağlık Köşesi 0 21 Temmuz 2012 12:46
Tek taşlar. Ruj Ah Kadınlar 2 27 Ekim 2010 00:47