IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2009, 01:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çinli alıcıdan müzayede eylemi




Çin'de imparatorluk döneminde saraydan Batılı askerlerce çalınan ve geçen hafta Paris'te açık artırmada satılan iki bronz heykeli, Çinli bir sanat uzmanının aldığı ve satışı protesto için parayı ödemediği belirtildi.

AA
Güncelleme: 17:21 TSİ 02 Mart. 2009 Pazartesi

PEKİN - Çin Kayıp Tarihi Eserleri Kurtarma Programı danışmanı da olan Cai Mingchao, Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta yapılan açık artırmaya telefonla katılarak iki bronz heykele 36 milyon dolarlık fiyatı kendisinin verdiğini söyledi.
Cai, "Yapmak istediğim, bu paranın ödenemeyeceğini vurgulamaktı. Eğer herhangi bir Çinli bu parayı ödeyebilecek olsaydı öderdi. Ben sadece yapmak zorunda olduğum şeyi yaptım" dedi.
Paris'teki açık artırmayı düzenleyen Christie's açık artırma kuruluşunun Hong Kong sözcüsü Yvonne So, şu anda ne iddiayı doğrulayabileceklerini, ne de yorumda bulunabileceklerini söyledi.

So, genellikle, açık artırmaya sunulan bir şeyi alan kişinin, fiyatı ödeyememesi ya da ödememeyi reddetmesi durumunda, kendilerinin soruna çözüm bulmak için alıcıyla birlikte çalıştığını söyledi, ancak ayrıntı vermedi.
Çin'in, Fransız modacı Yves Saint Laurent'in koleksiyonunda bulunan bronz heykellerin satılmasını önlemek için yaptığı başvuru, Paris mahkemesi tarafından reddedilmişti.
Çin yetkilileri, satışa sunulan iki bronz heykelin, ikinci afyon savaşının sona erdiği 1860'ta Fransız ve İngiliz askerleri tarafından ele geçirilen ve yakılan Eski Yazlık Saraydan yağmalanan sanat eserleri arasında bulunduğunu belirtiyor ve satılmayıp kendilerine geri verilmesini istiyordu.
Sanat eseri koleksiyoncusu ve sanat uzmanı Cai'nin, güney Çin'deki Xiamen kentindeki Xinheart açık artırma kuruluşunun da sahibi olduğu belirtildi.
Cai, aynı zamanda Çin Folklorik Kültürü Geliştirme Vakfının Kayıp Tarihi Eserleri Kurtarma Programına danışmanlık yapıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
alicidan, cinli, eylemi, muzayede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Müzayede – Ömer KÖROĞLU Vesaire Şairler ve Şiirleri 0 22 Kasım 2014 18:25
Müzayede AftieL Kıssadan Hisse 0 07 Eylül 2014 21:05
20. Beyaz Müzayede Sona Erdi Thetis Kültür ve Sanat 0 30 Mayıs 2012 21:14
Müzayede Mevsimi. Lee Kültür ve Sanat 0 26 Ekim 2007 10:50