IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2006, 19:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Müzeler belediyelere devrediliyor




Kültür Bakanı Atilla Koç, müzelerin belediyelere devredilmesine ilişkin yasa tasarısı hazırlandığırı ve Meclis'e sunulduğunu açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç müzelerin belediyelere devrine yönelik tasarının TBMM'ye sunulduğunu bildirdi. Koç, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mamak Belediyesince düzenlenen ''2. Türk Halk Müziği Festivali''nin açılış törenine katıldı.



Törenden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç, müzelerin belediyelere devrine ilişkin soru üzerine, ''Biz tasarıyı hazırladık Meclise sunduk. Meclis gereğini yapacak'' dedi.



Gazetecilerin Burdur'da askerlik görevine başlayan oğlu Ali Taha Koç'a ilişkin sorularına, ''Askerliği, oğlumu görmem için iyi bir fırsat oldu. Yurt dışında çalıştığı için onu uzun süredir göremiyordum. Ancak oğlum sadece 21 gün askerlik yapacak. Yurt dışında çalışanlar için bu yasa iyi bir fırsat'' yanıtını verdi.



Bakan Koç, açılışta yaptığı konuşmada da festivalin, milli kültürün asli unsurlarından biri olan müzik kültürünün ve Türk halk müziğinin canlanmasına katkı sağladığını söyledi. Atilla Koç, ''Festivalde seslendirilen eserler, piyasalardaki yozlaşmanın farkına varmamızı sağladı'' diye konuştu.



Kültür ve Turizm Bakanlığının çeşitli belediyelerle birlikte ''yaz konserleri ve festivaller'' düzenleyeceğini belirten Koç, ''Bu yaz sanat tatil yapmayacak. Biz de tatil yapmayacağız'' dedi.



Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin de festivalin Türk kültürünün yaşatılması açısından önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Festival kapsamında bugün, Türk halk müziği sanatçıları Emel Taşçıoğlu, Recep Kaymak ve Latife Eraslan sanatseverlerle buluştu.



4 gün sürecek festivalde Süreyya Davulcuoğlu, Kubilay Dökmetaş, Nazlı Öksüz, Selahattin Alpay, Muzaffer Ertürk, Gülşen Kutlu, Nurullah Akçayır ve Orhan Ural sahne alacak.

A.A.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
belediyelere, devrediliyor, muzeler, müzeler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BDP'li belediyelere 128 milyon euro .! LeyLa Haber Arşivi 0 04 Ekim 2011 10:37
Kongre binası TBMM'ye devrediliyor BaRoN Kültür ve Sanat 0 07 Ocak 2011 23:19