IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2009, 11:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tevrat'a Göre Hz.Adem Urfalı




Yahudilerin tahrif edilmiş kutsal kitabı Tevrat’ta göre Hazreti Adem’in Havva ile buluştuğu bölgenin Urfa olduğu belirtilirken, Der Spiegel de bununla ilgil ibir haber yayınladı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Geçtiğimiz yıllarda Alman Der Spiegel dergisi, bir İngiliz yazarın kitabına dayanarak, Adem ile Havva’nın Şanlıurfa Göbeklitepe’de yaşadığı yönünde bulgulara rastlandığı haberini kapak yapmıştı. Göbeklitepe’de 11 yıldır kazı yapan ekibin başkanı Alman arkeolog Klaus Schmidt, habercilerin, Alman Der Spiegel dergisinin “Adem ile Havva’nın bu bölgede yaşadığı” haberiyle ilgili sorularını yanıtladı.
Göbeklitepe ile Hazreti Adem’in bağlantı kurulmasının yanlış olduğunu dile getiren Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt, “Göbeklitepe önemli bir tapınak alanıdır. fakat Adem ve Havva ile ilgisi yoktur” diye konuştu. Göbeklitepe’nin dünya tarihinde önemli olduğunu vurgulayan Prof Dr. Klaus Schmidt, “Adem ile Havva’nın buluşma noktası ile ilgili haberler nasıl üretildi bilmiyorum. Bu konuda biz herhangi bir açıklamada bulunmadık. Ama bu olmasa da Göbeklitepe çok önemli bir yer. Yıllardır yaptığımız kazılar sonucunda Milattan önce 10. ve 9. bin yılında yaşamış insanların kültürünü ortaya çıkarttık. Bu dönemde insanlar avcılıktan yerleşik hayata geçmek üzereler. Bu dönemdeki kültürü bu kazılardan anlayabiliyoruz. Kendi başına Göbeklitepe çok önemli bir yer. Dünyada bir benzeri yok.” dedi.
Kazılar devam ederken yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini ve bu nedenle ziyaretçilere açtığını dile getiren Schmidt “Bu tür kazılar onlarca yıl sürebilir. Kazı devam ettiği sürece ziyaretçilere yönelik düzenleme yapılacak. Tabi bir çok eksiklikler var. Resmi bir giriş çıkış yeri yok. Buna rağmen çok ziyaretçi geliyor.” diye konuştu.
Göbeklitepe’nin Hazreti Adem’den çok sonraki bir zaman olduğunu vurgulayan Arkeolog Gökçen İskender ise “ Semavi dinlere göre Adem ile Havva ilk insan. Bilimsel arkeolojik verilere baktığımızda ilk insan Paleolitik dönemde izlerine rastlayabiliyoruz. O da günümüzden 500 bin yıl öncesine dayanıyor. Ama Göbeklitepe günümüzden 12 bin yıl öncesine dayanıyor.” dedi.
Tevrat kaynaklarında Hazreti Adem’in Mezopotamya da yaşadığı konusunda bilgiler mevcut olduğunu vurgulayan Arkeolog İskender “Hazreti Adem’in bu bölgede yaşadığı konusunda Yahudilerin kutsal kitabı Tevrat kaynak gösterilerek haber yapılmış olabilir. Hazreti Nuh peygamber dönemi için daha erken bir dönem. Çünkü Hazreti Nuh’un teknolojisi daha ileri teknikler kullanılmış. Gemi yapmışlar. Fakat Neolitik çağda taşlar kullanılıyordu. Burası daha erken daha ilkel bir yerleşim yeri. Tevrat’ta Hazreti Adem ile Havva’nın karşılaştığı yer olarak buralar tarif ediliyor. Der Spiegel’in haberi bu nedenle yapıldığını düşünüyorum.” diye belirtti.
Şanlıurfa’ya 20 kilometre uzaklıkta Örencik köyü yakınlarında bulunan Göbeklitepe’yi her gün 150-200 kişi ziyaret ederken yönlendirme levhaları ve ihtiyaç molası yerinin bulunmaması ve 6 kilometrelik bir güzergahın taşlı ve bozuk olması ziyaretçilere çile gibi geliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gore, hzadem, tevrâta, urfali


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
uRfaLy uRfaLy IRC Künye 14 17 Şubat 2017 12:54
Caine (Adem ve Havvanın Oğludur.) Efsaneye Göre İlk Vampirdir. Sevda Tarih 0 08 Ağustos 2012 01:42
Tevrât'a Göre Yahûdîliğin Tarihçesi Ecrin Musevilik 0 05 Kasım 2011 19:36
Tevrât'a Göre Hz. Musa YapraK Musevilik 0 20 Mart 2009 17:00
Tevrât'a Göre Yahûdîliğin Tarihçesi YapraK Musevilik 0 20 Mart 2009 16:57