IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2009, 17:35   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bienal, sosyal projelerle gündemi belirlemeye aday




12 Eylül'de başlayacak Uluslararası İstanbul Bienali'nin detaylar belli oldu. Bienalde bu yıl kadın sığınma evleri, işsizler, koruma altındaki çocuk ve gençlerle ilgili yapıtlar öne çıkıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) imzalı 11. Uluslararası İstanbul Bienali'nin programı ve detayları gün ışığına çıktı. Koç Holding desteğiyle 12 Eylül-8 Kasım arasında düzenlenecek bienal, 40 ülkeden 70 sanatçı ve sanatçı grubunun 120'den fazla projesine ev sahipliği yapacak. Bienalin mekânları, Tophane'de 3 numaralı Antrepo (48 sanatçı), yine Tophane'deki Tütün Deposu (15 sanatçı) ve Şişli'deki Feriköy Rum Okulu'ndan (20 sanatçı) oluşacak. Ivet Curlin, Ana Devic, Natasa Ilic ve Sabina Sabolovic'in kurduğu küratör kolektifi WHW'nin İnsan Neyle Yaşar? temasıyla düzenledikleri bienalde bu yıl, sosyal ve politik meselelere dair projeler dikkat çekiyor. Üniversite öğrencilerinin ücretsiz gezebilecekleri bienalde bu yıl, Sanja Ivekovic'in projesi bu iki yönüyle öne çıkıyor. Sanatçının bienaldeki dört yapıtından biri olac Sığınma Evi (Güneş Gözlüğü), İstanbul'daki sığınma evlerine uzanıyor. Sığınma evinde kalan kadınlarla yaptığı atölye sonucunda, onların kendi hikâyelerini yazmalarını isteyecek olan Ivekovic, bu hikâyeleri ünlü tasarımcıların güneş gözlüğü markalarının reklâm ilanları ile birleştirerek toplumun en önemli sorunlarından biri olan aile içi şiddete dikkat çekecek. Bienalde ayrıca 1962 Saraybosna doğumlu sanatçı Danica Dakic ise, Isola Bella adlı video yerleştirmesiyle, Pazaric'teki Çocuk ve Gençleri Koruma Kurumu'nda koruma altında olan çocukların ve gençlerin sesini duyuran bu videoda maske temasını ön plana çıkarıyor. Isola Bella, Antrepo No.3'te izlenebilecek.

MİNİKLER BİENALİ GEZECEK

Türkiye'den Hüseyin B. Alptekin, Nevin Aladağ, Yüksel Arslan, Cengiz Çekil, Işıl Eğrikavuk, İnci Furni, Nilbar Güreş, Aydan Murtezaoğlu & Bülent Şangar, Erkan Özgen ve Canan Şenol'un proje ve yapıtlarıyla katılacakları bienal, 6-14 yaş arası küçük izleyicilere yönelik atölye çalışmalarıyla da gündemde olacak. Minik bienalciler, eğitmenlerle birlikte bienali gezebilecek. Biletleri 10 TL'den satılacak olan bienalde ayrıca Murtezaoğlu & Şangar ikilisinin işsizlik, düşük ücret karşılığı iş güvenliği olmadan çalışma ve sosyal devlet kavramını sorguladığı İşsiz İşçiler - sana yeni bir iş buldum! adlı projesi de gündemi belirleyeceğe benziyor. Antrepo No.3'teki proje mekânında, proje için işe alınan gençler, iki aylık sergi boyunca projenin performatif bir sunumunu gerçekleştirecekler. Bienal bu yıl izleyicileri 'sınıflara' da dolduracak. Koçtaş'ın sponsorluğunu üstlendiği Sınıf projesi, Bienal'in üç farklı sergi mekânında bulunan odalardan oluşuyor. Sınıf'lar, bienal hakkında merak edilen birçok bilginin yer alacağı bir tartışma ve bilgi kaynağı halini alacak. Bienalin kavramsal çerçevesi doğrultusunda hazırlanan ve Bertolt Brecht'in tiyatro yöntemleri ile genel sanat üretimine yönelik yaklaşımından izler taşıyan "Sınıf" projesi ile, bienal izleyicisinin sergiye aktif olarak katılması amaçlanıyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aday, belirlemeye, bienal, gundemi, gündemi, projelerle, sosyal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amerika'dan yeni projelerle döndü Seth Haber Arşivi 0 23 Aralık 2014 11:46
Aöf 3. Sınıf Sosyal Politika - Sosyal Politikaların Türkiye Konu Özeti Violent AÖF ders notlari 0 16 Şubat 2014 14:55
Aöf 3. Sınıf Sosyal Politika - Sosyal Politikaların Tarihsel Gelişimi Konu Özeti Violent AÖF ders notlari 0 16 Şubat 2014 14:55
Sosyal Psikoloji 4.Ünite: Sosyal Etki Ve Sosyal Güç YapraK AÖF ders notlari 0 21 Haziran 2012 10:54