IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2009, 11:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlk Yönetmen Film Festivali yapılıyor




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Birçok Avrupa ve Asya ülkesinde süreli hale gelen “ilk Yönetmen Film Festivali’nin Türkiye'de yapılacak ilki bu yıl Ankara’da gerçekleşecek.

14-20 Aralık 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Festival’in tüm hazırlıklarının büyük bir titizlikle sürdüğü bildirildi.
AMAÇ; GENÇ YETENEKLERİ SEKTÖRE KAZANDIRMAK
Ankara’da gerçekleşecek olan 1. ilk Yönetmen Film Festivali’nde amacın daha çok Sinema sektörüne adım atmak isteyen genç yeteneklerin ortaya çıkmasının olduğu vurgulanan açıklamada, “Türk sinemasını bugünlere getiren herkese teşekkür borçluyuz. Ancak sinema gibi her yeni günde yeniliklerin, değişimlerin yaşandığı sektörde de kan değişiminin sağlanması ancak sektöre yeni isimlerin kazandırılmasıyla olacaktır. Festivalimizin en temel amacıda yeni heyecanların ortaya çıkartılmasına, teşvik edilmesine katkı koymaktır, denildi.
GELENEKSEL HALE GELECEK
Festival’in halen Asya ve Avrupa ülkelerinin birçoğunda farklı adlarla da olsa aynı amaca hizmet edecek şekilde geleneksel hale getirilerek yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Ülkemiz Sinema sektöründe de yenilikleri takip ediyor. Bu anlamda yeni oyuncuların, sanatçıların sektörde yeni olmalarına rağmen başarılı roller üstlendiklerini görmekten gurur duyuyoruz. Yeni oyuncular gibi yeni yönetmenlerin ve tabiî ki sinemanın yazı kaynağı senaristlerin sektöre kazandırılması için bu yıldan itibaren ilk Yönetmen Film Festivali de geleneksel hale gelerek yapılacak, denildi.
İLK YÖNETMEN FİLMLERİ YARIŞACAK
Festivalde bu yıl 40’dan fazla ilk yönetmen filmi yarışacak. Aralarında “Fikret bey, dayanışma, İçerdeki, Takva, Dondurmam Gaymak” gibi filmlerinde olacağı program’da “İlk Yönetmen, En iyi Kadın Yönetmen, En iyi İlk Oyuncu rolü başlıklı ödüller verilecek.
Festival 14 Aralık Pazartesi akşam 19:00 da “motor” diyecek. 20 Aralık Pazar akşam 19:00’da da ödül töreniyle sona erecek.
ÇAKMAKLI VE REFİĞ ÖDÜLLERİ DE VERİLECEK
Festivalin bir diğer anlamlı tarafı da Türk sinemasına değerli eserler kazandıran ancak 2009 yılında kaybettiğimiz iki değerli yönetmen Yücel Çakmaklı ve Halit Refiğ adına da özel ödülün verilecek olması. Festival yönetimi şimdilik hazırlıklarını sürdürüyor. Sinemaseverlerin de ücretsiz izleyebilecekleri ilk Yönetmen Film festivali hafta boyunca tüm sinemaseverlere doyumsuz bir hafta yaşatacağa benziyor

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
festivali, film, ilk, yapiliyor, yapılıyor, İlk, yonetmen, yönetmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeşilli'de Kiraz Festivali Yapılıyor Thetis Kültür ve Sanat 0 10 Haziran 2012 18:00
Malatya Film Festivali'nde 140 Film Gösterilecek System Kültür ve Sanat 0 15 Kasım 2011 15:51
22. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde yarışacak 10 film belirlendi. Sevda Sinema Dünyası 0 06 Şubat 2011 00:09
Filistinli ünlü yönetmen ELIA SULEIMAN İstanbul Film Festivali’nde Lady Sinema Dünyası 0 18 Nisan 2010 15:42
8. Uluslar Arası Kukla Ve Gölge Oyunları Festivali çanakkale'de Yapılıyor... Kralice Sinema Dünyası 0 26 Mayıs 2008 16:23