IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2010, 15:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Filistinli ünlü yönetmen ELIA SULEIMAN İstanbul Film Festivali’nde




29. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında dikenli mizah anlayışı Jacques Tati ve Buster Keaton’la karşılaştırılan, Ortadoğu sinemasının önce gelen isimlerinden usta yönetmen Elia Suleiman’a özel bir bölüm ayrıldı: “Şair, Vakanüvis ve İsyancı: Elia Suleiman” başlıklı bölüm kapsamında Suleiman’ın şimdiye kadar yaptığı her biri dünya festivallerinden ödüllerle dönen üç uzun metrajlı filmi ve bir kısa filmi gösterilecek.


Elia Suleiman, 2009’da Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan son filmi "Geride Kalan"ın 16 Nisan Cuma günü saat 21.30’da Yeni Rüya Sineması’nda gerçekleşecek son gösterimine katılarak izleyicilerin karşısına da çıkacak.


Elia Suleiman, 16 Nisan Cuma günü saat 16.00’da Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde bir Sinema Dersi de verecek. Elia Suleiman’ın bir akademisyen, bir düşünür, bir şair ve Ortadoğulu bir sanatçı olarak hem mizahi hem de ciddi bir yaklaşımla siyaset ve sanatı buluşturacağı Sinema Dersi’nde ayrıca 2007’de Cannes Film Festivali’nin 60. Yıldönümü için “Herkesin Kendi Sineması” başlığı altında çektiği "Biçimsiz" (Awkward) adlı kısa film de gösterilecek. Sinema dersine katılmak isteyenlerin rezervasyon yaptırması tavsiye edilir (
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.tr
).



“İsrailli Arap” deyimiyle tanımlanan Filistinli Elia Suleiman 1960’ta Nasıra’da doğdu. 1981-1993 arasında New York’ta yaşayan Elia Suleiman, sinemacılığa New York’ta başladı. Burada çektiği iki kısa filmi, "Bir Tartışmanın Sonuna Giriş" (1990) ve" Suikastle Saygı Duruşu" (1992) birçok festivalden ödül aldı. Dikkatleri üzerine çeken Elia Suleiman 1994 yılında Avrupa Komisyonu tarafından Batı Şeria’daki Birzeit Üniversitesi’nde Sinema ve Medya bölümünü kurmakla görevlendirildi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



New York’tan evine dönüşünü anlattığı ve kendisinin de başrolünü üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi "Bir Kayboluşun Güncesi" 1996 yılında Venedik Film Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü’nü aldı. Ülkemizde de vizyona giren ikinci filmi "Kutsal Direniş" (2002) ise hem Cannes Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’nü hem de Avrupa Ödülleri’nde En İyi Yabancı Film Ödülü’nü aldı. Suleiman’ın son filmi "Geride Kalan" (2009) geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali’nde yarıştı. 2009 Asya Pasifik Sinema Ödülleri Jüri Büyük Ödülü ve 2009 Abu Dhabi En İyi Ortadoğu Filmi ödüllerini alan "Geride Kalan"da Suleiman ailesinin hayat hikâyesi üzerinden İsrail’e teslim olmuş bir kentteki, doğup büyüdüğü Nasıra’daki hayatı anlatıyor.


Üç filminde de hayatının farklı dönemlerinde Nasıra’ya geri dönüşünü anlatan Elia Suleiman, yalın, abartısız, dramatik olana mesafeli ama her zaman donuk bir muziplik de içeren sinemasıyla eleştirmenler tarafından Jacques Tati ve Buster Keaton’a benzetiliyor. Elia Suleiman ise kendisiyle yapılan röportajlarda Jean Luc Goddard’ın anlatı sinemasına karşı verdiği mücadelenin kendisini çok etkilediğini ve kendisinin de hikâye oluşturmaktan çok, seyircinin çağrışım dünyasını harekete geçirecek şiirsel bir sinemanın peşinde olduğunu söylüyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
elia, festivali’nde, festivali’nde, filistinli, film, suleiman, ünlü, İstanbul, yönetmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
31. İstanbul Film Festivali Programı N999 Tiyatro 0 08 Mart 2012 11:32
Ünlü İngiliz oyuncu ve şarkıcı JANE BIRKIN İstanbul Film Festivali’nde Lady Sinema Dünyası 0 18 Nisan 2010 15:40
İlk Yönetmen Film Festivali yapılıyor Juventus Kültür ve Sanat 0 07 Kasım 2009 11:07