IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2010, 15:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ünlü İngiliz oyuncu ve şarkıcı JANE BIRKIN İstanbul Film Festivali’nde




29. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında, sponsorluğunu Dole’nin üstlendiği Yıllara Meydan Okuyanlar bölümünde gösterilecek "36 Dağ Manzarası" adlı filmin başrol oyuncularından Jane Birkin, festivalin konuğu olarak İstanbul’a gelerek izleyicilerle buluşacak.


Jane Birkin "36 Dağ Manzarası" filminin 16 Nisan Cuma günü saat 19.00’da Yeni Rüya Sineması’nda gerçekleşecek gösterimine katılarak izleyicilerle buluşacak.


Yüze yakın filmde rol alan Jane Birkin sinema dünyasına 1966'da "Cinayeti Gördüm" (Antonioni’nin Blowup) filmindeki modellerden biri olarak girdi. 1968'de Fransızca bilmemesine rağmen "Slogan" filminin başrolü için seçildi ve filmin diğer oyuncusu Serge Gainsbourg ile filmin şarkısında düet yaptı. Birkin, 1969'da Gainsbourg ile "Je t'aime... moi non plus" düetini yayınlayarak dünya çapında tanınan bir isim oldu. Şarkı aslında Gainsbourg tarafından Brigitte Bardot'ya yazılmıştı. Şarkının cinsel içeriği, müstehcen sözleri İtalya'da, İspanya'da ve İngiltere'de yasaklanmasına, buna rağmen büyük bir ticari başarı kazanmasına neden oldu.


1970’lerin başında kızı Charlotte Gainsbourg'un doğumu yüzünden sinemaya kısa bir ara veren Jane Birkin, 1973'te Roger Vadim’in "Don Juan Kadın Olsaydı" filminde Brigitte Bardot'nun erkek sevgilisi rolünde oynadı. 1975'te Serge Gainsbourg'un ilk filmi olan ve şarkıyla aynı isimli Je t'aime... moi non plus filminde oynayan Birkin, bu performansıyla Cesar Ödülü’nü de kazandı.


Film kariyeri boyunca Alain Resnais, Bertrand Tavernier, Agnès Varda, Patrice Lecomte gibi usta yönetmenlerle çalışan Jane Birkin "Baby Alone in Babylone", "Amours des Feintes", "Lolita Go Home" gibi birçok müzik albümü yaptı. 1992'de Victoires de la Musique ödüllerinde Yılın Kadın Sanatçısı ödülünü kazandı.


Birkin, 2003’te Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul’da bir konser vermişti.


Jane Birkin sinema ve müzik hayatı dışında göçmen hakları ve AIDS gibi konularda derneklerle ortak çalışmalar yürüttü. 2001'de İngiltere-Fransa ilişkilerine katkılarından dolayı İngiliz Kraliyet Nişanını kazandı.


2009 Cannes’da Jüri Özel Ödülü’yle taçlandırılan kariyerinde başarılı birçok filme imza atmış, seksen yaşına rağmen sinemaya son hız devam eden Jacques Rivette’in yazar Raymond Roussel’in hayatına dayanan ve başrollerinde Jane Birkin’in yer aldığı son filmi "36 Dağ Manzarası" bir sirkte geçiyor. Rivette’in tiyatro saplantısı ve hayranlığı, yaz turnesine çıkmış küçük bir sirki anlattığı bu son filminde de sürüyor. Üstelik bu kez maskeleri, cambazları ve telde yürüyen Jane Birkin’le birlikte bu küçük sirk “dünyanın en tehlikeli yeri”.


2009 yılında Venedik’te Altın Aslan için yarışan "36 Dağ Manzarası" filmiyle Jacques Rivette ve Jane Birkin 1991yapımı "Güzel Gürültücü"den (La Belle Noiseuse) sonra ikinci kez bir araya geliyor.


Yine Yıllara Meydan Okuyanlar bölümünde gösterilen, Venedik’te 2009’da Altın Aslan’a aday gösterilen Patrice Chéreau’nun "Zulüm" adlı filminde de Jane Birkin ve Serge Gainsbourg’un kızları şarkıcı-oyuncu Charlotte Gainsbourg başrolde yer alıyor.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
birkin, festivali’nde, film, jane, oyuncu, ve, Ünlü, Şarkıcı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
31. İstanbul Film Festivali Programı N999 Tiyatro 0 08 Mart 2012 11:32
Flaş!.. Dünyaca ünlü oyuncu pamela anderson türkiye’de!.. ünlü oyuncu, havalimaninda PauL Haber Arşivi 0 01 Mart 2012 10:18
Filistinli ünlü yönetmen ELIA SULEIMAN İstanbul Film Festivali’nde Lady Sinema Dünyası 0 18 Nisan 2010 15:42