IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2009, 11:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En güzel eseri oluşturmak için çalışıyorlar




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 6. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'na katılan 7 ülkenin heykeltıraşları en güzel eseri oluşturmak için büyük çaba sarf ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle Alanya Belediyesi arkasında düzenlenen sempozyuma katılan heykeltıraşlar, mermer ve taşlar üzerine işlemeler yapıyor.
Türkiye'den 3, Vietnam, Almanya, Bulgaristan, Suriye, Ukrayna ve Polonya'dan birer heykeltıraşın katıldığı sempozyumda yarışmacılar 30 Kasım'a kadar en güzel ve anlamlı eseri oluşturmaya çalışacak.
Kendisine tanınan sürede yapıtını gerçekleştiren her yarışmacıya, genel harcamalar ve telif hakkı olarak 2 bin Euro ödenecek. Ayrıca sempozyum sonunda her heykeltıraşa Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından onaylanmış katılım belgesi verilecek. Sempozyum alanında çalışan heykeltıraşları vatandaşlar ve öğrenciler izleyebilecek.
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, amaçlarının ilçeye kaliteli sanat eserleri kazandırmak olduğunu söyledi.
Heykeltıraşların yapmış oldukları çalışmalara vatandaşlar ve özellikle öğrencilerin bu yıl daha fazla ilgi gösterdiğini aktaran Uyar, bunun sanatçıları mutlu ettiğini belirtti.
Her yıl sempozyum sonunda çok güzel sanat eserlerinin ortaya çıktığını anlatan Uyar, önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda oluşturulan heykelleri park, bahçe ve iskele bölgesinde uygun alanlara yerleştireceklerinin altını çizdi.
Sempozyumun yaklaşık bir ay süreceğini ifade eden Uyar, sanata ilgi duyanların belediye arkasına gelerek heykeltıraşlardan bilgi alabileceğini kaydetti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
calisiyorlar, çalışıyorlar, en, eseri, gÜzel, olusturmak, oluşturmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık