IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2010, 08:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dilek Türkan Konseri




Dilek Türkan, bu konserinde cumhuriyet döneminden günümüze tango, fokstrot gibi çeşitli formlarda eserler seslendiriyor.

Tarih : 25 Mart 2010
Saat : 20:00
Yer : Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi
Şehir : İstanbul Anadolu




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dilek Türkan, bu konserinde cumhuriyet döneminden günümüze tango, fokstrot gibi çeşitli formlarda eserler seslendiriyor.
Borusan yaylı çalgılar dörtlüsü, piyano, kontrbas ve klarnetten oluşan bir enstrümantal formasyonda eserler, Cengiz Onural ve Oğuzhan Balcı’nın düzenlemeleriyle icra ediliyor.

Muhlis Sabahattin Ezgi’den, Kaptanzade Ali Rıza Bey’e, Mehveş Hanım’dan Neveser Kökdeş’e, Fehmi Ege’den Sadettin Kaynak’a çok değerli bestecilerin eserlerinden oluşan rengârenk bir repertuar, özgün ve yenilikçi düzenlemeler ve Dilek Türkan’ın yorumuyla dinleyicilerin beğenisine sunuluyor.

Esen Kıvrak, keman
Olgu Kızılay, keman
Efdal Altun, viyola
Çağ Erçağ, viyolonsel
Erdal Akyol, kontrbas
Hakan Ali Toker, piyano

Düzenlemeler: Cengiz Onural, Oğuzhan Balcı

Solist Dilek Türkan:
Balıkesir de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Balıkesir’de tamamladı. İlk müzik çalışmalarına Balıkesir Halk Eğitim Merkezinde başladı. 1994 yılında İ.T.Ü. Türk Musîkisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünü kazandı. Öğrenimi boyunca Alâeddin Yavaşça ve Tülûn Korman ile repertuar, Güher Güney ve Ferşan Başaka ile şan, Fatma Gökdel, Şehnaz Uğurel ile nazariyat çalıştı. 1999 yılında bölüm ikincisi olarak mezun oldu. 1996’da TRT İstanbul Radyosuna İstisna Akitli Ses Sanatçısı olarak kabul edildi. İstanbul ve Ankara Radyolarında, gerek televizyon, gerekse radyo programları olmak üzere çeşitli konserlerde solist ve korist olarak görev aldı. 1999‘da Akasya Kolejinde 2 yıl, Alman Kolejinde 1 yıl olmak üzere Müzik Öğretmenliği yaptı. 2003’ten itibaren TRT’de program yapımcısı olarak çalışmaya başladı. ”Eski Sesler”, “Sanatçılarımızdan Birer Şarkı” ve “Şarkılardan Bir Demet “ adı altında programlar hazırladı. Kudsi Erguner’in Kurduğu “İstanbul Hanımları” grubu ile Hollanda, Belçika ve Fransa’da, Yansımalar grubu ve İncesaz grubu ile yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konserler verdi. Baki Duyarlar’ın Kemenjazz projesinde, Yarkın Ritm Grubu ile Kervansaray, İncesaz grubu ile Mazi kalbimde ve Kalbimdeki Deniz albümlerinde solist olarak yer aldı.

Yansımalar Grubu ile “Son Osmanlı Yandım Ali” filminde “Sensiz” isimli şarkıyı seslendirdi ve İncesaz topluluğunun yaptığı dizi müziklerinde yer aldı. “Sultan’s Minstrels” grubu ile 2004 yılında “Yahudi Kültürü Avrupa Günü” münasebeti ile düzenlenen gecede Osmanlı dönemi Yahudi bestecilerin eserlerini seslendirdi. 2005 yılında kurulan Cemal Reşit Rey İstanbul Türk Müziği Topluluğunda ses sanatçısı olarak çeşitli konserler verdi. 2006 yılında Hollanda’da Akdeniz Festivali'nde verdiği konser Hollanda Devlet Radyosunda yayınlandı. 2008 yılında Türk Hava Yolları’nın 75. kuruluş yıldönümü münasebeti ile CRR Konser salonunda düzenlenen gecede Macar Radyo Senfoni Orkestrası ve İnce Saz grubu ile solist olarak yer aldı.

2006 yılında Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun açtığı sınavı kazandı ve halen görevine devam etmektedir.

Bilet Fiyatları:
Tam: 10,00 TL, Öğrenci: 7,00 TL

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dilek, konseri, turkan, türkan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tek Dilek:) Ay Fıkra 2 06 Haziran 2010 18:13
Dilek Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 03:40