IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2010, 13:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'da Kültür -Sanat




İstanbullu Sanatseverleri Bu Hafta 10 Yeni Oyun ile 2 Farklı Sergi Bekliyor.
İstanbullu sanatseverleri bu hafta 10 yeni oyun ile 2 farklı sergi bekliyor. UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi olarak onurlandırılan Karagöz ustası (Hayali) Tacettin Diker'in sahnelediği ''Karagöz Kukla Oyunu'', 24 Nisan Cumartesi günü Akbank Karagöz ve Kukla Tiyatrosu'nda kuklaseverlerle buluşacak.
Ertaç Özden'in yönettiği, Gül Özden'in sahneye uyarladığı ''İki İnatçı Keçi'' adlı kukla oyunu, 24 Nisanda Caddebostan Kültür Merkezi'nde seyredilebilecek. Doğadaki canlıların aracılığı ile insanlara, hoşgörü, sevgi, barış ve uzlaşmacı olmanın anlatıldığı hikayede, inatçı olmakla, kararlı olmak arasındaki fark ortaya konuluyor. Oyunda, Gül Özden, Bülent Çakırer ve Ertaç Özden rol alıyor.

Ariel Dorfman'ın yazdığı, Ufuk Tan Altunkaya'nın sahneye koyduğu ''Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler'' isimli oyun, yarın Kumbaracı 50 Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.
Ziya Meral'ın yazdığı, Çetin Akcan'ın yönettiği ''Kohelet'' adlı oyun, 24 Nisanda Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
Belçikalı yönetmen Michael Laub'un sahnelediği ''İstanbul Portreleri-Aktris Adayları ve Aktrisler'' isimli eser, 28-29 Nisan tarihlerinde Garajistanbul'da gösterilecek.
Avrupa'nın önde gelen yenilikçi gruplarından biri olan İsviçreli Markus Zohner Tiyatrosu, Shakespeare'in ünlü eserinden uyarlanan ''HA! Hamlet''i 29 Nisan Perşembe günü Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sahneleyecek.
David Ives ve Elif Temuçin'in yazdığı, Temuçin ile Necati Şahin'in sahneye uyarladıkları üç kısa oyundan oluşan ''Olsa Olmalı Olabilir'', ''Ne Demek!'' ve ''Öyle Olsun!'' isimli eserler, 29 Nisanda Kumbaracı 50 Sahnesi'nde gösterilecek.
Küçükseverler ise bu hafta Gülen İpek Abalı'nın yazdığı ''Mıknatıs Çocuk'' adlı oyunu, 24 Nisan Cumartesi günü Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyebilecek.

-SERGİLER-

Küratör Burcu Pelvanoğlu'nun ''Kaotik Metamorfoz'' adlı sergisi, 29 Nisanda Murat Germen-Proje4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi'nde ziyarete açılacak.
Uluslararası Kurumsal Çağdaş Sanat Koleksiyonları Birliğinin (International Association of Corporate Collections of Contemporary Art/IACCCA) Türkiye adına ilk ve tek üyesi olan Borusan Sanat Koleksiyonu, ''Kozmik Latte'' adlı sergisi hafta boyunca sanatseverlere açık olacak.
Kainatın rengini ifade eden sergi ile ilk defa sanatseverlerin karşısına çıkacak olan 400'ü aşkın koleksiyonun küratörlüğünü Suzanne Egeran yapıyor.
Filmleri ve sanat çalışmalarıyla uluslararası alanda tanınan başarılı sanatçı Kutluğ Ataman'ın ''Aya Seyahat'' isimli filminde, köylülerin aya gitmek için binmeye çalıştıkları mekik olarak kullanılan aynı adlı heykeli de ilk kez sergilenecek eserler arasında yer alıyor.

-KONSER-

Marmara Eğitim Kurumları, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Eurovision temsilcisi MANGA ve dünyanın dört bir yanından gelen çocuklara ev sahipliği yapacak.
25 Nisan Pazar günü saat 10.00-17.00 arasında düzenlenecek şenliklerde, 2010 Eurovision Türkiye temsilcisi MANGA, Marmara Eğitim Köyü'nde yer alan açık amfide konser verecek. MANGA konserinin yanı sıra, alanda spor etkinlikleri, uçurtma festivali ve sanat gösterileri de düzenlenecek.
TİM-Türker İnanoğlu Maslak Gösteri Merkezi'nde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23-25 Nisan tarihleri arasında beş konserle kutlanacak. Türkiye'deki konservatuvarların 11-18 yaş arası yetenekli ve genç öğrencilerinin oluşturduğu Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, 23-24-25 Nisan tarihlerinde beş özel konser verecek.
Walt Disney Studio'nun arşivinden sağlanan Disney'in efsane filmlerinin müzikleri ve animasyon görüntülerine de yer verilecek konserler, TİM-Türker İnanoğlu Maslak Gösteri Merkezi'nde 16.00 ve 20.00 saatlerinde gerçekleşecek.
Türkiye'nin köklü rock gruplarından ''Acil Servis'', uzun zamandır beklenen ikinci albümleri ''Dur, Bekle''yi 23 Nisan Cuma akşamı ''Mask Live Music Club''ta dinleyicisiyle paylaşacak. Konser, Cuma günü saat 22.00'de başlayacak.
Yedi yaşında piyano çalmaya başlayan Birsen Ulucan, 30 Nisan Cuma saat 19.30'da, Borusan Müzik Evi'nde müzikseverlerle buluşacak.
Moskova Grand Klasik Bale-Bolşoy Solistleri, 24-25 Nisanda İstanbullu sanatseverlerle bir araya gelecek.
İskoç müziğinin dinamik ve maceracı iki sanatçısı Catriona McKay ve Chris Stout, geleneksel bir konserle İstanbul'a konuk olacak. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Salonu'nda gerçekleşecek konser, 28 Nisanda saat 20.00'de başlayacak.
Albümlerinde, bir virtüöz olmasının yanı sıra güçlü bir besteci olduğunu da gösteren Di Meola, CRR Konser Salonu'nda 26 Nisan Pazartesi akşamı saat 20.00'de bir konser verecek. (Anadolu Ajansı)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kültür, sanat, İstanbulda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muğla 62 Kültür Sanat Evi AftieL Sanat Galerileri 0 17 Eylül 2014 02:13
İstanbul'da Türk-İran Kültür Sanat Ve Şiiri Konuşulacak Thetis Kültür ve Sanat 0 15 Mayıs 2012 06:24
Başkentte Kültür Sanat Thetis Kültür ve Sanat 0 10 Mayıs 2012 18:54
İzmir'de Kültür Sanat Cemalizim Kültür ve Sanat 0 15 Mart 2012 09:51
Başkentte Kültür Sanat Luis Kültür ve Sanat 0 22 Nisan 2010 13:58