IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sametold

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2010, 16:53   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Said-i Nursi’nin hayatı film oldu




Said-i Nursi’nin hayatı film oldu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Said’i Nursi’nin hayanı anlatan film

Mehmet Tanrısever'in yapımcılığı ve yönetmenliğini üstlendiği Said-i Nursi'nin hayatını anlatan film ‘Hür Adam' ses getirecek



Yapımcılığını ve yönetmenliğini Mehmet Tanrısever’in yaptığı, 7 Ocak’ta vizyona girecek olan Said-i Nursi’nin hayatını anlatan “Hür Adam” filmi, pek çok tartışmayı yeniden gündeme getirmeye aday. Filmin ‘bir insan’ filmi olduğunu belirten Tanrısever, en çok ses getirecek sahnelerinin başında ise Atatürk ve Nursi’nin karşılaştıkları sahne olacağını söyledi.
İşte tartışmayı alevlendirecek sahneler

HAYATININ TAMAMI ANLATILMAYA ÇALIŞTI
Tanrısever çekimleri 8 hafta süren filmde Said-i Nursi’nin hayatının tamamının anlatılmaya çalışıldığını belirtti. Senaryosunu Ahmet Çetin ve Mehmet Uyar’la birlikte yazdıklarını söyleyen Tanrısever, “Said-i Nursi’yle ilgili 6 bin sayfa kitap okudum, 20 farklı kitaptan faydalandım, değişik yazarlar ve fikirlerden bir ortak akıl oluşturdum. Bu film Gandi’den, Çağrı’dan etkileyici. Bu filmde Türkiye’de kullanılmayan D21 dijital bir malzeme kullandık” dedi.


Kimse sponsor olmak istemedi

Filme Kültür Bakanlığı’nın destek vermediğini ve kimsenin sponsor olmadığını söyleyen Tanrısever, “Said-i Nursi’ye herkes kafasında ne kadar değer veriyorsa o kadar beğenecek ya da eleştirecek. Eğer Said-i Nursi’yi bir melek gibi hatasız görüyor öyle bakıyorlarsa eleştirebilirler tabi” dedi. Tanrısever senaryo aşamasında cemaatin fikir önderleri ve 300’e yakın kişi ile görüştüklerini de belirtti.

ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’in senaryoyu okumadığını ama Gülen’e böyle bir film çekmeyi istediğini söylediğini Gülen’in de çekmesine onay verdiğini belirten Tanrısever, filmi vizyona girmeden Amerika’ya giderek Fethullah Gülen’e izlettireceğini de söyledi.

Tanrısever filmin Kürt sorunun çözümüne büyük katkı yapacağını iddia ederek, “Filmde Said-i Nursi, kendilerine katılmasını isteyen Şeyh Sait ve isyancılara “Yüzlerce yıldır bizi idare eden bu Türkler bundan sonra da bizi idare edecektir. Eğer menfi insanlar varsa onlarla mücadele edin ama Türklere kılıç çekmek haramdır” diyor. Nursi’nin bu birleştirici fikirleri filmde pek çok sahnede yer alıyor” diye konuştu.

Said-i Nursi’nin mahkemeye isyan sahnesi
Yönetmen Mehmet Tanrısever, filmdeki bir sahneyi de şöyle anlattı: “Bir onbaşı geliyor. O kadar alim olan Nursi, onbaşıya peki kardeşim sen devletin adamısın, devletin görevini yapıyorsun diyerek onbaşıya karşı çıkmıyor ama bir zalimin karşısında bacak bacak üstüne atıyor hiç de minnet etmiyor.” Yandaki karede ise Said-i Nursi defalarca yargılandığı mahkemede olaya isyan ederken...


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Alt 01 Ekim 2010, 17:09   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Said-i Nursi’nin hayatı film oldu




20. Asrın Müceddidi Said-i Nursi Hzlerini inşallah güzel bir şekilde anlatırlarda ülkemizdeki yanlış düşünen insanların düşünceleri değişir belki. Said-i Nursi ile alakalı bir iki maddeyi söylersek belki buradaki yanlış düşünen arkadaşların biraz olsun düşünceleri değişir.
- Said-i Nursi Hzleri, Pek cok yerde isim benzerliginden dolayı yönetime isyan eden Şeyh Sait ile karıştırılır ama ikiside farklı insanlardır. Hatta Bediüzzaman Said-i Nursi hzleri Şeyh Sait'e gönderdigi mektupta bu isyan düşüncesinden vazgecmesi gerektigini bildirmiştir.
- Said-i Nursi Hzleri ; Peygamber Efendimizden soyundan geliyor ve 20. yy'lın Müceddididir. (Müceddid kelime manasını googleden araştırıp bakabilirsiniz)
- Atatürk ; Bediüzzaman Said-i Nursi hzlerini Meclise konuşma yapması için Ankaraya davet etmiştir ve Bediüzzaman Bu davete icabet etmiştir , mecliste yaptıgı konuşmadan sonrada 60 vekil namaza başlamıştır.
Bunlar sadece bir kaç madde eger araştırılırsa Bediüzzaman Said-i Nursi hzlerinin nasıl büyük bir insan oldugu anlaşılır. Seyda1-2 Kitaplarında Bediüzzamanın en iyi anlatıldıgı kitaplardır.(Bediüzzaman kelime manası ; Asrın en bilgilisi anlamında.)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Ekim 2010, 17:18   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Said-i Nursi’nin hayatı film oldu




Güzel paylaşım,Teşekkürler..

__________________
Yine Yeniden Aga.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
film, hayatı, hayatä±, nursi’nin, nursiâ��nin, oldu, saidi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hür Adam Bediüzzaman Said Nursi Film Müzikleri 2015 PySSyCaT Albüm Tanıtımları 0 24 Ocak 2015 16:46
• Justin Bieber’ın fanatik hayranları kız arkadaşı Selena Gomez’e hayatı dar etti. Sametold Haber Arşivi 0 06 Ocak 2011 01:01
Said-i Nursi'nin hayatı sinemada Lucifer Sinema Dünyası 0 09 Temmuz 2010 17:54
Ankara Film Festivali’nde jüriler belli oldu Cemalizim Sinema Dünyası 0 21 Şubat 2009 15:22