IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2011, 17:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
• Üç boyutlu sualtı macera filmi 'Sanctum', 4 şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Üç oscar ödüllü yönetmen ve yapımcı James Cameron'ın yönetici yapımcılığını üstlendiği, 3 boyutlu sualtı macera filmi Sanctum 4 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşuyor.

Milliyet'ten Ozan Akarı'nın derlediği habere göre, 'Sanctum'da dünyanın en güzel ve ulaşılması en güç mağara sistemlerinde keşif gezisi yapan bir sualtı mağara ekibinin öyküsü anlatılıyor.

Bir tropik fırtına, sualtı ekibini yeraltı mağaralarının derinliklerine sürükleyince macerada başlamış oluyor. Filmde Richard Roxburgh (Moulin Rouge, Görevimiz Tehlike), Rhys Wakefield (Broken Hill), Ioan Gruffedd (Fantastik Dörtlü), Alice Parkinson ( X-Men: Wolverine) oynuyor. Filmin yönetmeni ise Alister Grierson.

NEFES KESEN BİR YOLCULUK.


Queensland'daki Gold Coast açıklarında, Güney Avustralya mağaralarında gerçek mekânlarda ve Village Roadshow Stüdyoları'nda çekilen Sanctum, Avatar'ı çekmek için geliştirilen üç boyutlu görüntü tekniklerini barındırıyor. Zor koşullar altında çalışmak üzere tasarlanan ve aksiyon-gerilim filmini çekmek için kullanılan Cameron/Pace Fusion 3D Kamera Sistemi, izleyicileri derin uçurumlardan yeraltı dünyasının en dibine uzanan, nefes kesen bir yolculuğa çıkarıyor.

Yönetmen James Cameron, Andrew Wight'la ortaklığın nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

"Beş yıl önce, uzun süredir iş arkadaşım olan Andrew Wight, Sanctum'a dair bir fikirle çıkageldi ve benim de hoşuma gitti. Andrew ve ben daha önceleri birkaç muhteşem macera yaşadık. 'Aliens of the Deep' belgeseli için okyanus tabanının ve denizdeki hayatın daha önce hiç görülmemiş parçalarını araştırmak ve keşfetmek için derinliklere 'Ghosts of the Abyss' belgeseli için de Titanic ve Bismarck batıklarına daldık.”Bu süreç içerisinde, Cameron'ın "her şeyin ötesinde" diye tanımladığı bir görüntüleme sistemi geliştirdiler. Cameron şöyle açıklıyor:

SİNEMA ÖYKÜ ANLATIR.


"Benim Avatar'da kullanmaktan heyecan duyduğum, Andrew'un da Sanctum'da kullandığı bir sistem. Cameron/Pace Fusion 3D Kamera inanılmaz sonuçlar veren bir stereoskopik HD kamera sistemi, 3 boyutlu sinemada kusursuz IMAX projeksiyonunu mümkün kılıyor. Ama bu yeni teknoloji ne kadar akıllara durgunluk verse de, sinemacılık ekipmanla ilgili değildir. Sinemacılık fikirler, görüntüler ve hayal gücüyle ilgilidir. Sinema öykü anlatma işidir ve ben bu öyküye inanıyorum.”


Ozan akarı | Milliyet.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4, anctum, boyutlu, filmi, macera, Üç, Şubatta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Herkül : Efsane Başlıyor|Vizyona giriş tarihi: 07 Şubat 2014|ABD|Aksiyon , Macera Violent Sinema Dünyası 7 11 Mart 2014 19:52
Sanctum 2011 ( DiP ) PauL Sinema Dünyası 5 26 Eylül 2012 16:14
• İsviçre, Nuri bilge ceylan'ın 'İklimler' adlı filmi için telif ücreti ödedi. Sametold Kültür ve Sanat 0 13 Ocak 2011 20:04
SULTAN'IN SIRRI & 9 Film Sinemaseverlerle Buluşuyor. +18 Sevda Sinema Dünyası 0 16 Aralık 2010 16:51
••• BuRDuRSoHBeT ScripT™ v.Cry ••• gulmezweb mIRC Scripting Tanıtımları 10 24 Mart 2010 21:12