IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2011, 12:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taşa Hayat Veriyorlar




Sanatçıların çalışmaları Kömürcüoğlu Mermer'in Korucuk Beldesi'ndeki tesislerinde başladı.

Yurtiçi ve yurtdışından sanatçıların katılıdığı koloni çalışmaları Kömürcüoğlu Mermer'in [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beldesindeki tesislerinde başladı. Sanatçıların çalışmaları 13 Temmuz'a kadar devam edecek. İki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'li, bir Makedon, yedi Türk olmak üzere dokuz sanatçı eserler üretecek. Kolonide [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den Edward Fleming ve John Massee, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan Gazanfer Bayram, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den Burçak Güner [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Derya Özparlak, Ahmet Özparlak, Barış Akın, Osman Atmaca ve Ali Savıcı yer alıyor.

Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, heykeltıraşlığın, çevresi antik kentlerle çevrili
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de 5 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu belirtti. Kömürcüoğlu, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve bölge havzasının gerek traverten ve gerekse mermerden oluşan yeraltı kaynaklarının değerlendirilmesi konusunda, üzerlerine düşen ekonomik, sosyal ve kültürel sorumluluğu koloni düzenleyerek yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve çevresinde, özellikle antik çağda yaşanmış olan mermer yontuculuğunun, bugün tüm dünyanın ilgisini çektiğini kaydeden Kömürcüoğlu, "Aphrodisias Heykel okulu, Laodikeia'da son yıllarda gün yüzüne çıkarılan ünik mermer yontu örnekleri ve Hierapolis nekropolündeki sanat eseri özelliklerine ulaşmış mezar taşı yontuları, en az [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] travertenleri kadar göz önünde ve popüler ilgi toplayan tarihsel mirasımızı teşkil ediyor. Bu kültürel bilinçten yola çıkarak, heykeltıraşları bir araya getirdik. Koloninin bir başka amacı, genç heykeltraşlarımızın usta sanatçılarla birlikte çalışarak bilgi ve deneyimlerini arttırması hedefidir. Üniversiteden mezun olup, kendine atölye açan ya da üniversitelerimizde çalışmalarını sürdüren sanatçıların, bir tür sanat ve sanatçı buluşması için mekan olmayı düşündük. Böylece hem gelecekte yapmayı planladığımız yeni koloni çalışmalarına farklı ülkelerden heykel sanatçılarının ilgisini sağlamak, hem de heykel sanatına ilgiyi ve dikkati çekmek istedik" dedi.

Koloni sanatçılarından Barış Akın, heykel sanatına
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de yeteri kadar önem verilmediğini, hatta yapılan çalışmalara "put" gözüyle bile bakıldığını dile getirdi. Akın, "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin çok yakın tarihinde heykel tartışması oldu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'taki insanlık anıtı günlerce konuşuldu ve yıkılmasına karar verildi. Taşla, koca kayalarla mücadele edip sanat eseri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz ama yaptığımız çalışmalara put diyen insanlar da var. Maalesef ülkemizde heykel sanatına önem verilmiyor, heykeltıraşlık önemini iyice yitirmiş durumda. Bu gelişmeleri dikkate aldığımızda koloni düzenleyen firmaya teşekkür ediyoruz" dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hayat, taşa, veriyorlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uygur Türklerini Çin'e veriyorlar Desmont Haber Arşivi 0 26 Aralık 2014 19:14
4. çocuk yapana 1540 dolar veriyorlar Lucifer Haber Arşivi 0 11 Ekim 2010 19:27