IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2007, 17:42   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyaz Perde' de ilk 11 Türk' lerin.




Üç Türk filmi aynı gün vizyonda
Uzun zaman sonra ilk kez üç Türk filmi birden aynı hafta gösterime giriyor. Altın Portakal ödüllü Yumurta, Mesut Uçakan'ın Matrix'vari filmi Anka Kuşu ve Selma Köksal'ın Fikret Bey'i Cuma günü izleyici karşısına çıkıyor


Geçtiğimiz yıl Türk Sineması'nın gişede Hollywood filmlerini hüsrana uğratmasının ardından Yeşilçam'ın yükselişi bu yıl da sürüyor. 1990'larda, bir yıl boyunca gösterime giren film sayısı iki elin parmağı sayısını geçmezken bugünlerde birkaç film aynı hafta gösterime girebiliyor. Bu değişimin en önemli işaretlerinden biri, bu hafta sonu üç Türk filminin aynı anda sinema salonlarına gelecek olması. Altın Portakal ödüllü Yumurta, Mesut Uçakan'ın Matrix'vari filmi Anka Kuşu ve Selma Köksal'ın Fikret Bey'i Cuma günü aynı anda gösterime girecek.

Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği ve Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy, Ufuk Bayraktar ile Tülin Özen'in oynadığı Yumurta, geçtiğimiz hafta sone eren 44. Altın Portakal Film Festivali'nde 300 bin YTL'lik büyük ödülün de aralarında olduğu 6 ödüle uzanmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

YERLİ MATRİX: ANKA KUŞU
1990'da çektiği 'Yalnız Değilsiniz'de üniversitelerdeki başörtüsü yasağını ilk kez ele alan, 1993'te 'Kelebekler Sonsuza Uçar / İskilipli Atıf Hoca' filmiyle tanınan yönetmen Mesut Uçakan, yoğun eleştiri aldığı Anne Ya da Leyla'nın ardından yeni projesi Anka Kuşu ile bir kez daha politik yönünü ön plana çıkarıyor. Robert Zemeckis'in Mesaj filmi ile Wachowski Kardeşler'in Matrix üçlemesinin paralelinde bir öyküsü olan film, pek çok önemli festivalden ödüller almış genç bir yönetmenin görünenin gerçekliğini kavrama sancısı üzerine kurulu.

Fikret Bey'in son demleri
Haftanın üçüncü Türk filmi ise Fikret Bey. İlk filmini çeken kadın yönetmen Selma Köksal'ın yapıtı Fikret Bey'in oyuncu kadrosunda Erol Keskin, Fuat Onan, Gökçe Algan ile Metin Arslan gibi isimler var. Film, ticaretle geçen uzun yıllarının ardından ölümü beklemekte olan ihtiyar Fikret Bey'in dramı anlatılıyor.

11 Türk filmi sinemada
Sinemalarda şu an 8 Türk filminin gösterimi sürüyor. Bu hafta gösterime girecek 3 filmle birlikte gösterimdeki Türk filmi sayısı 11'i bulacak. Abdullah Oğuz'un yönettiği Mutluluk ile Gökhan Yorgancıgil'in yönettiği Sıfır Dediğimde filmleri geçtiğimiz haftasonu gösterime girdi. Fatih Akın'ın Yaşamın Kıyısında'sı 26 Ekim'den beri sinemalarda. Avrupalı, Janjan, Bana Şans Dile ile 21 Eylül'de sinemalara gelen Öteki Türkiye ve Yanlış Zaman Yolcuları halen sinemalarda.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyaz, ilk, lerin, perde, turk, tÜrk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beyaz Perde - Sunay Akın Elysian Şairler ve Şiirleri 0 09 Mayıs 2014 16:50
Siparişi ertelenen F-35'lerin perde arkası Chelt Havacılık Haberleri 0 30 Mart 2011 18:39
Türk'lerin Guiness Rekorları. qu-eeN Serbest Kürsü 0 07 Nisan 2009 22:41