IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2011, 13:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir Adam,Bir Kedi/Draw Morrissey




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Morrissey'in sesi, saçları, gençlik yıllarına ait görüntüsü de eklenince tabloya, hayranlığa yakın hisler beslediğim bir adam çıkıyor ortaya.

En önemlisi, düşünen bir adam bu, dayatmaları kabul etmemiş bir adam, politik görüşlerini; tanrı, seks ve ilişkiler hakkındaki düşüncelerini hiç çekinmeden söyleyebilmiş bir adam..

Bana göre o "gerçek".. Onun gerçekliğini egoizm olarak gören insanların, kendi içinde bile derine inememiş, var olanı teşhirin egoizm olmadığını göremeyecek kadar 'asıl' egoist oldukları gerçeği kadar gerçek..

Burada bitmiyor, bu adam bir vegan ve hayvan hakları savunucusu. Kanada'daki fok katliamlarını protesto için, ülkeyi turne programından çıkaran biri. Pişmiş et kokuları gelmesi üzerine, sahneyi terk eden biri. Çinliler hakkında söyledikleri nedeniyle bazı cahil ve vicdan yoksunu insanlar onu ırkçı ilan etmiştir.

Şöyle demiştir Morrissey, Çinliler hakkında: "Onların hayvanlara yaptıkları muameleyi gördünüz mü? Tam anlamıyla bir vahşet. Çinlilerin 'alt tür' olduklarını düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum."

Sokaklarında canlı canlı hayvanların derileri yüzülen, ortalık yerde kedi köpek kızartılan bir ülke için bu söyledikleri ırkçılıksa ben de ırkçıyım. Morrissey'i sırf bu nedenle ırkçı olarak görenlere burada veganizmi, hayvan haklarını anlatacak değilim. Hayvanları alt tür olarak görüp haklarını hiçe sayan siz çok yüce(!) insan ırkının bir de ırkçılık karşıtıymış gibi konuşmaları beni çileden çıkarıyor.

Veganizmi benimseyen bir kimse şuna inanır:
RACISM=SPECIESISM=***ISM

Yani türcülüğün karşısında duran biri, ırkçılığında karşısındadır aynı zamanda. Ve aynı şekilde, cinsiyet ayrımcılığının da...

Peki siz, sözde ırkçılık karşıtları, nasıl olur da türcülüğü ve kadınların alt cinsiyet olarak görülmesini görmezden gelirsiniz?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adam, bir, kedi or draw, morrissey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık