IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Nigar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2011, 12:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye `de Çin Rüzgarı Esecek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
2012 Türkiye'de Çin Yılı Etkinlikleri, ''Ünlü Çin Ressamların Fırçasından İpek Yolu'' resim sergisi ile başladı.

CerModern’de gerçekleşen serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Çin’in Ankara Büyükelçisi Gong Xiao Sheng, Çin Kültür Bakan Yardımcısı Yang Zhijin ve her iki ülkeden konuklar katıldı.

Açılış öncesinde Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hu Jintao ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kutlama mesajları okundu. Daha sonra konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, güzel bir başlangıç yaptıklarını, 2012’nin Türkiye’de Çin yılı olacağını anımsattı.

Bu yıl Türkiye’nin çok güzel sanat eserlerine ve sahne gösterilerine ev sahipliği yapacağını belirten Bakan Günay, şöyle konuştu:

’’Ben Çin’deki gelişmeleri yakından görme şansına erişmiş Türk vatandaşlarından birisiyim. Gerçekten 2000’li yılların 21. yüzyılı dünyada çok öne çıkaran bir yüzyıl olacağına inanıyorum. İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında da söyledim 21. yüzyılda dünyanın dikkati Çin’in üzerine yoğunlaşacak. Yine sevinçle belirtmek istiyorum ki 21. yüzyılda özellikle bizim coğrafyamızda dünyanın dikkatinin yoğunlaştığı bir başka ülkenin de Türkiye olacağına inanıyorum.

Böylece iki eski ve büyük medeniyet bu yeni yüzyıla ekonomik ve sosyal gelişmesiyle, sanatıyla kültürüyle umuyorum damga vuracak. Çin ile Türkiye arasındaki ilişkiler de dünyada bir barış köprüsü oluşturacak. Bu yıl içerisinde sadece Ankara’da değil, İstanbul’da, İzmir’de, Bursa’da, Antalya’da, Samsun’da Türkiye’nin birçok yerinde Çinli dostlarımızı konuk edeceğiz ve onların son derece güzel sanat eserlerini hep birlikte alkışlayacağız. Sonraki yıl da Türk sanatçılar Çin’e gidecekler. Böylece Çin halkı Türk sanatını, gelişmesini daha yakından tanıma imkanı bulacak.’’

Çin’in Ankara Büyükelçisi Gong Xiao Sheng de Türkiye ile Çin arasında mesafelerin uzak olmasına rağmen 2 bin yıla dayanan bir dostluk bulunduğunu söyledi. İpek Yolu’nun dostluk, iletişim ve medeniyeti devam ettirme yolu olduğuna değinen Sheng, ’’Bugün tarihi İpek Yolu’nu yeniden canlandırarak iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek amacındayız. Çinli sanatçılar fırçalarıyla İpek Yolu’nu canlandıracak’’ diye konuştu.

Büyükelçi, Çin yılına katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve TBMM’ne teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından serginin açılışı Bakan Günay, Büyükelçi ve Çin Kültür Bakan Yardımcısı Zhijin tarafından yapıldı. Daha sonra Günay ve beraberindekiler sergiyi gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Çinli sanatçılar, serginin açılış töreni sırasında yaptıkları resmi Bakan Günay’a hediye ettiler. Resmi çok beğendiğini ifade eden Günay, sanatçılarla fotoğraf çektirdikten sonra açılış töreninden ayrıldı.

Öte yandan serginin açılışı öncesinde CerModern’in girişinde toplanan Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şubesi üyeleri Çin’i protesto etti. Türkiye’de 2012’nin Çin yılı ilan edilmesini eleştiren gruptakiler, ’’2013 yılının Türkiye’de Doğu Türkistan yılı ilan edilmesini istiyoruz’’ yazılı pankart açtılar.

Gruptakiler bir süre slogan attıktan sonra dağıldılar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cin, esecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Körfez fena esecek atear 1. Lig ve Diğer Ligler 0 29 Haziran 2009 10:41