IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2012, 09:51   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İzmir'de Kültür Sanat




Yılın kültür-sanat etkinlikleri bakımından en yoğun günlerini, iki uluslararası festival nedeniyle Mart ayında yaşayan İzmir, 19. İzmir Avrupa Caz Festivali ve 6. Uluslararası İzmir Kukla Günleri'nin yanı sıra, çok sayıda etkinlik ve gösteriye ev sahipliği yapacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 3 Mart Cumartesi akşamı neyzen Şenol Filiz'in konuk olarak katıldığı "Arifa" konseriyle başlayan 19. İzmir Avrupa Caz Festivali, bu hafta verilecek iki konserle sona erecek.

Çok sayıda etkinliğe, atölye çalışmalarına da evsahipliği yapan festivalde sanatseverler, bu akşam Tomasz Stanko Quartet konserini izleyebilecek. Trompette Tomasz Stanko, piyanolarda Dominik Wania ve Fender Rhodes ile kontrbasta Michal Baranski ve davulda Olavi Louhivuori'den oluşan dünyaca ünlü grup, İzmirli sanatseverlerle bu akşam 20.30'da buluşacak.

İzmir Avrupa Caz Festivali, 17 Mart Cumartesi akşamı düzenlenecek Paganini Trio konseriyle sona erecek. Piyanoda Tuluğ Tırpan, kemanda Atilla Aldemir, saksafonda Wolfgang Pusching'ten oluşan üçlüye, kapanış konserinde perküsyon sanatçısı Burhan Öçal eşlik edecek.

6. İzmir Uluslararası Kukla Günleri ise 26 Mart Pazartesi gününe kadar birbirinden renkli etkinliklerle İzmir'i adeta bir karnaval kentine dönüştürmeyi sürdürecek.

16 ülkeden katılan 30 kukla tiyatrosunun, 36 farklı oyunu, kentin farklı bölgelerindeki 35 gösteri merkezinde 132 kez sahneleyecekleri Kukla Günleri, bu yıl da Selçuk Dinçer koordinatörlüğünde, çok sayıda belediye ve kurumun destekleriyle düzenleniyor. Festival kapsamında bu hafta gösterimlerin yanı sıra, en çok ilgi çeken etkinliklerin başında gelen Forum Bornova Kukla Yarışması'nın dördüncüsü yapılacak.

Forum Bornova'da 17 Mart Cumartesi ve 18 Mart Pazar günleri yapılacak yarışmada, yılbaşında profesyonellerden kukla yapımı ve oynatma konusunda ders alan ilköğretim okullarından ekipler, Camille Saint Seans'in "Hayvanlar Karnavalı" eserini, kendi hazırladıkları dekor ve kuklalarla sahneleyecek.

Yarışmaya katılan 23 ilköğretim okulunun temsillerini yalnızca profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan jüri değil, haftasonu alışveriş merkezine gelen minikler ve yetişkinler de izleyebilecek. Yarışma sonuçları 18 Mart Pazar günü akşam saatlerinde açıklanacak.

-İZDSO ve İZDOB'da bu hafta-

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu hafta nefesli çalgıların solistliği üstleneceği bir konserle dinleyicileriyle buluşuyor.

AASSM'de yarın akşam, İZDSO şefi ve müzik direktörü İbrahim Yazıcı yönetimindeki konserde solistlikleri obuada Murat Özülken, viyolonselde Erman İmayhan ve fagotta Ömüz Kızıl üstlenecek.

Özel, renkli ve zengin repertuvarı ile izleyicisine müzikli dakikalar yaşatmaya hazırlanan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Handel, Giacchino Rossini, Alessandro Marcello, Joseph Haydn ve Bach'ın eserlerini yorumlayacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi ise bu hafta "Çakırçalı Efe" adlı dans tiyatrosu ve bir konserle seyircilerini selamlayacak.

"Çakırcalı Efe" 17 Mart Cumartesi ve 19 Mart Pazartesi akşamları, İZDOB'un Elhamra Sahnesi'nde perdelerini açacak.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 1872 yılında doğan ve 1912 yılında öldürülen Çakırcalı Mehmet Efe'nin hayatının anlatıldığı danslı oyununun koreografisi Kadir Bengier'e ait. Müzikleri Cem İdiz tarafından yazılan oyunda orkestrayı Ali Hoca yönetiyor.

İZDOB sanatçıları, 20 Mart Salı akşamı ise 2003 yılında hayata gözlerini yuman dünyaca ünlü opera sanatçısı Suna Korad anısına konser verecek.

Konserde, sopranolar Birgül Su Ariç, Aytül Büyüksaraç, Eylem Demirhan Duru, Derya Kırcalı Gürlük, Evren Işık ve Şebnem Arfai Zarandi'ye piyanoda Cemile Cabbar Kızılateşli eşlik edecek. Konserde sanatçılar, çeşitli operalardan seçtikleri aryaları seslendirecek.

-İZDT'de bu hafta-

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta 4 sahnede tiyatroseverler için perdelerini açacak.

İZDT'nin Konak Sahnesi'nde 18 Mart Pazar gününe kadar kadına şiddet konusunun ele alındığı müzikli oyun "Anam, Bacım, Avradım" izlenebilecek. Pazar gününü "Edi'nin Annesi Nerede-" isimli oyunla minik tiyatroseverlere ayıran Konak Sahnesi, haftanın geri kalanında "Satıcının Ölümü" adlı oyuna evsahipliği yapacak. Arthur Miller'in yazdığı, Barış Eren'in yönettiği "Satıcının Ölümü", 1929 ekonomi krizinin Amerikan toplumu üzerindeki yıkıcı etkisini anlatıyor.

Konak Melek Ökte Sahnesi ise Pazar günü sahnelenecek "Kedi Danışman" adlı çocuk oyunu hariç, haftanın tümünü, prömiyerini bu akşam yapacağı "Don Kişot'un Maceraları" adlı yeni oyununa ayırıyor.

Hans Ostarek'in yazdığı, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği oyunda, Cervantes'in ölümsüz karakteri Don Kişot'un efsaneleşmiş maceraları, onu kaybettikten sonra değerini anlayan dostları tarafından anlatılıyor.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi ise yine Pazar günü hariç, haftanın kalan günlerinde "Halktan Biri" adlı oyunu sanatseverlerle buluşturacak.

Sam Bobrick'in yazdığı, Metin Oyman'ın yönettiği oyun ilginç bir konuya sahip. Oyunda, hayatından ve ülkesinin gidişatından mutsuz olan, bu mutsuzluğunu da ABD başkanlarına yazdığı sayısız mektupta dile getiren Travis Pine'ın, CIA ajanlarının evine yaptığı ziyaretle değişen hayatı anlatılıyor.

Karşıyaka Oda Tiyatrosu'nda 20 Mart Salı ve 21 Mart Çarşamba akşamları, yönetmenliğini Tayfun Eraslan'ın üstlendiği "Yerin Altında" adlı oyunla perdelerini açacak. İki perdelik oyunda, fantastik bir konu, trajikomik bir anlatımla ele alınıyor. Oyun, "Dünyayı tehdit eden felaket senaryoları gerçekleşse, günümüz Türkiye'sinde neler olurdu-" sorusuna eğlenceli bir anlatımla yanıt arıyor.

-Etkinlikler, sergiler-

İzmir Sanat Büyük Salon, 18 Mart Pazar akşamı, Sahne Tozu Tiyatrosu'nun

"Yıl 2033" adlı oyununa ev sahipliği yapacak.

Aynı salonda 19 Mart Pazartesi akşamı, "Sirtolar, Longalar" konserinde, müzikseverler gitarda Genco Atay, udda Bülent Dağdeviren, flütte Seda Minareci, piyanoda Çağrıhan Erkan ve perküsyonda Ozan Pars'ı dinleyebilecek.

Fatih Erkoç Akustik Trio, yarın akşam Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde hayranlarının karşısında olacak.

Zuhal Olcay, yarın akşam Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'nda konser verirken, sevilen grup Model de Ooze Venue'de İzmirlilerle buluşacak.

İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi, yarından itibaren Emine Bıyıklı'nın "Bir Yitik Zaman" adlı resim sergisine ev sahipliği yapacak.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakımından, en, etkinlikleri, günlerini, izmirde, kültür, kültürsanat, sanat, sanatyılın, yoğun, İzmirde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kültür Sanat, Bab-ı Ali sohbetlerinde buluştu Sevda Kültür ve Sanat 0 19 Aralık 2011 18:25
Istanbul - Sanat, Kültür ve Eğlence Ecrin Marmara Bölgesi 0 23 Kasım 2011 22:18
Kültür ve sanat nedir ? kont_dracula Kültür ve Sanat 31 29 Ekim 2010 18:00
Başkentte Kültür Sanat Luis Kültür ve Sanat 0 22 Nisan 2010 13:58
İstanbul'da Kültür -Sanat Luis Kültür ve Sanat 0 22 Nisan 2010 13:55