IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2012, 22:11   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
1. Karadeniz Kitap Fuarı




Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,

"Türkiye'de nitelikli ve uluslararası çapta kitap fuarları yapmaya başladık, asıl önemlisi ise edebiyatımızı dışarıya taşıyacak yeni projelerin altına imza atmaya başladık" dedi.

Bakan Günay, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen 1. Karadeniz Kitap Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

Konuşmasına, Kütüphaneler Haftası açılışlarının iki yıldır kendisi için birer armağana dönüştüğünü anlatarak başlayan Günay, "Geçtiğimiz yıl İzmir'de dünyanın en eski kütüphanesinde Kütüphaneler Haftası açılışı yaptım. Bu yıl ise kendi şehrim, okumayı öğrendiğim şehirde, Ordu'da açılış yapmak bana bir armağan oldu" diye konuştu.

Bakan Günay, Ordu'da kitap fuarı açılışı yapmaktan mutlu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Aranızda belki bilmeyenler vardır. Ordu doğduğum şehir, okuma yazmayı öğrendiğim şehir, kitapla ilk defa tanıştığım şehir. Burada rahmetli Necmiye Çakmak hocamdan başlayarak vefat edenleri minnetle anıyorum, yaşayanları ise sevgi ile selamlıyorum. İlk hatırladığım kitap evi de Zaloğlu Kitap Evi. Rahmetli babam da okumaya, kitaba önem veren bir insandı. Para istediğimde hiç tereddüt etmeden verirdi. O dönemde Ordu'da kitap evlerinde bulduğum kitapları okuyarak yürüdüm gittim."

-"12 Eylül hepimizin defterini dürerken..."-

Ordu'da şimdi Atatürk Kültür Merkezi'nin olduğu yerde son derece güzel, son derece prestijli Gazi Halk Kütüphanesi olduğunu anlatan Günay, "Altında çocuk kütüphanesi vardı. O kütüphaneye ayaklarımızın ucuna basarak girerdik. Sonra çok üzüldüm. Çünkü 12 Eylül hepimizin defterini dürerken, o kütüphanenin de defterini dürdü. 12 Eylül öğretmenevini yaparken, bir baktık kütüphane yok. Asıl üzüldüğüm ise kütüphanenin yok oluşunu çoğu Ordulu fark etmedi. Sonra o kütüphanedeki kitaplar Ordu-Giresun yolu üzerinde bir mekanda, kütüphane mahiyetinden uzak bir binada bulundu" dedi.

Bakan Günay, Türkiye'de son yıllarda nitelikli ve uluslararası çapta kitap fuarları yapmaya başladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Asıl önemlisi ise edebiyatımızı dışarıya taşıyacak yeni projelerin altına imza atmaya başladık. Bakanlık olarak bine yakın esere, bir yabancı ister Romence ister Macarca ister İngilizce'ye çeviriyorsa ve ciddi bir yayınevinde basıyorsa, bakanlık olarak destek veriyoruz. Bine yakın esere destek verdik. 700 kadar eserimiz dünyada 40'a yakın dile çevrildi. 50'den fazla ülkenin raflarında eskiden gittiğinizde bazen Nazım Hikmet, Yaşar Kemal, son dönemde ise Orhan Pamuk görebiliyorduk. Ama şimdi çok sayıda Türk edebiyatının isimlerini dünyanın vitrininde bulabiliyorsunuz."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konuşmasının ardından fuarda yer alan yayınevlerinin stantlarını gezdi, daha sonra aynı yerde bulunan "Anadolu'ya Yolculuk" resim ve fotoğraf sergisi ile "Renklerin Büyüsü" geleneksel sanatlar sergisinin açılışını yaptı

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1, fuarı, karadeniz, kitap


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kitap Fuarı'nda sapık paniği.. Lee Haber Arşivi 0 26 Nisan 2008 13:05
Kitap Fuarı'nın Kare As'ı Lee Kültür ve Sanat 0 12 Kasım 2007 22:14